Man - Fre | 10:00 - 15:00

21 40 37 85 Live Chat

Aldri mer inngrodde hår

En vakker og glatt hud er noe de aller fleste ønsker seg. Kanskje spesielt om sommeren, da vi går litt lettere kledd og viser frem mer hud, men også ellers i året. Det er gjerne slik at hår vender tilbake, og de metodene de aller fleste av oss bruker når vi skal ta bort uønskede kroppshår kan også gi irritert og rød hud samt inngrodde hår. Ikke ser det pent ut, og ofte kan det også være ganske smertefullt.

Derfor får du inngrodde hår

Inngrodde hår skyldes at hårsekken av ulike årsaker ikke klarer å komme gjennom det tynne hudlaget den er dekket av. Årsakene til dette kan være mange, som at håret ikke er sterkt nok eller at huden har blitt tykkere fordi den er irritert. Håret slutter dessverre ikke å gro av den grunn, det finner seg i stedet en annen retning og vokser dermed ikke helt slik det var tenkt. Å fjerne hår med voks er en av de mest populære metodene for hårfjerning, men siden denne metoden også gjør håret svakere kan den også medføre skjemmende, inngrodde hår.

Er du en av dem som opplever problemet med inngrodde hår oftere enn andre, så bør du ta en titt på den metoden du bruker for å fjerne hår. Er du tilhenger av voks, bør du kanskje vurdere å gå over til å bruke hårfjerningskrem eller barberhøvelen i stedet for. Disse metodene er mer skånsomme og kan føre til å fjerne inngrodde hår.

Tips mot inngrodde hår

Det finnes heldigvis en rekke ting du kan gjøre for å unngå inngrodde hår. Først og fremst bør du sørge for å fjerne døde hudceller fra tid til annet. Disse kan nemlig være til hinder for håret når det skal vokse ut av hårsekken. Gi huden din en skikkelig skrubb et par ganger i uken. Du kan enten bruke en børste som er velegnet til dette formålet, lage din egne naturlige midler eller kjøpe produkter som er designet for å skrubbe huden. Husk å alltid bruke sirkulære bevegelser i retning mot der håret vokser og ikke ta så hard i at huden blir sår.

En god fuktighetskrem er også viktig. Det er vanskelig for håret å trenge gjennom tørr hud, mens en myk og godt fuktet hud gir klar bane for hår i vekst. Før du barberer deg kan du fukte huden din med varmt vann. Dette gjør barberingen lettere og bidrar også til at problemet med inngrodde hår avtar. Når du er ferdig med å barbere deg, kan det være veldig lurt å bruke produkter som er spesielt designet for å ivareta huden. CC Etterbehandling bikinilinje er et utmerket produkt av naturlige ingredienser som linder nybarbert hud i nettopp den sensitive bikinilinjen. Det kan brukes av både menn og kvinner og gir huden litt ekstra motstand mot inngrodde hår.

Ikke bruk pinsett mot inngrodde hår

Mange har lagt seg til den stygge uvanen med å bruke en pinsett for å trekke ut inngrodde hår. Ikke bare gjør dette vondt, men det kan også lede til ubehagelige infeksjoner og i verste fall kan du få varige arr. Synes du det er vanskelig å la pinsetten ligge er trikset å rense området med glykolsyre. Skulle infeksjon være uunngåelig bør du ta en tur til hudlegen. En siste tips mot inngrodde hår er South Beach Soothing Lotion. Som er veldig effektive inngrodde hår behandling og kan enkelt fås på denne siden.

Registrer
For Nyhetsbrev