FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
 • Handle med trygghet!

  Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

 • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

Naturlige årsaker til åreknuter og forebyggende effekter

Hver tredje person over hele verden lider av åreknuter og det påvirker både menn og kvinner. Varicer som det også kalles overfladiske, er synlige utvidedet blodårer som snor seg som ormer på kroppen. De vises hovedsakelig på legger og ben , men kan også forekomme i andre områder. ShytoBuy har samlet populære og effektive produkter for å hjelpe deg å bli kvitt den overfladiske blodkar. Finn den naturlige og effektive behandling av åreknuter under.

Hva er åreknuter og edderkopp årer?

Åreknuter er forstørret årer som vanligvis ser blå eller rød farget. De ser ofte vridd og svulmende ut, og er generelt ikke en veldig nytende syn. Disse fører ofte til hevelse på overflaten av huden. Edderkopp årer er ofte funnet på lårene, på baksiden av leggen eller innsiden av leggen. Under graviditet, kan disse også dannes rundt underlivet og rumpen

Edderkopp årer er litt som åreknuter, men er nærmere overflaten av huden. De er ofte røde eller blå også, og kan lett se ut som små spindelvev, derfor er de kalt "edderkopp årer". De kan finnes på ben og ansikt, og kan omfatte enten et meget lite eller stort område av huden.

Hva forårsaker åreknuter og edderkopp årer?

Disse kan være forårsaket av svake eller skadet ventil årer. Hjertet pumper blod fylt med oksygen og næringsstoffer i hele kroppen gjennom arteriene. Årer fører blod fra kroppen tilbake til hjertet. For eksempel, årer har ventiler som fungerer som en enveis klaff, for å hindre blodet i å renne bakover. Hvis ventilene blir svak, kan blodet lekke tilbake inn i blodårene og samle seg, noe som kan føre til åreknuter og edderkopp årer. Dette kan skyldes flere ting, blant annet hormonelle endringer, soleksponering og skader.

Selv om edderkopp årer og lignende ofte kan sees direkte på huden, er følgende vanligste symptomene:

 • Smerter, som kan forverres ved å sitte ned lenge
 • Krampe
 • Hevelse
 • Utslett, kløe eller irritasjon
 • Mørkere og misfarging av huden ( alvorlige symptomer )
 • Restløs og snurrende ben

Hvor vanlig er disse symptomene ?

Dessverre rammes rundt 50-55 % av kvinnene og 40-45 % av mennene av åreknuter i den ene eller andre formen. Åreknuter vanligvis rammes halvparten av personer over 50 år - i noen tilfeller vil bli vurdert som svært vanlig, mens andre krever behandling. Det er alltid ideelt å behandle disse så raskt som mulig slik at de ikke sprer seg og bli større.

Hvilke faktorer øker risikoen for åreknuter og edderkopp årer?

Det er mange faktorer som spiller en rolle, inkludert dine gener. De vanligste faktorene kan du lese om nedenfor:

 • Alder. Etter hvert som du blir eldre, kan årene miste elastisitet forårsaker dem til å strekke. Ventiler i årene kan bli svak , slik at blod som bør bevege seg mot hjertet ditt beginner å flyte bakover. Blodet samling i årene , og åre forstørrelse kan bli til åreknuter. Årene vises blå fordi de inneholder deoksygenert blod, som er i ferd med å bli resirkulert gjennom lungene.
 • Medisinsk historie - Å være født med svake ventiler øker dessverre også risikoen. Omtrent halvparten av de som har åreknuter eller edderkopp årer, har et familiemedlem som også lider av denne sykdommen. Genene spiller derfor en stor rolle.
 • Hormonelle endringer - Disse oppstår vanligvis i puberteten, graviditet og overgangsalder. P-piller og andre legemidler som inneholder østrogen og progesteron kan også bidra til dannelsen av åre knuter eller edderkopp årer
 • Graviditet - Under svangerskapet er det en stor økning i mengden av blod i kroppen. Dette kan føre til at blodårene, som er sunt, blir utvidet. Den voksende livmoren legger også press på årene, som kan danne edderkopp årer eller ødelagte årer. Disse gjenopprettes som regel ca 2-3 måneder etter fødselen.
 • Fedme - Fedme og overvekt er dessverre en stor grunn for mange sykdommer og blod sprenging også. Å være overvektig kan sette ekstra press på årene, som i verste fall kan føre til ødelagte årer og lignende symptomer.
 • Mangel på bevegelse - mangel på bevegelse kan føre til at blodårene arbeider hardt for å pumpe nok blod rundt i systemet, noe som kan forårsake disse symptomene. Dette kan bli forverret hvis du sitter med bena bøyd eller krysset.

Hvilke behandling anbefales det?

ShytoBuy selger naturlige og effektive behandling som reduserer og behandler åreknuter og edderkopp årer effektiv og raskt. Våre produkter er klinisk testet og godkjent. Finn din behandling av åreknuter og edderkopp årer hos oss som er naturlig og effektiv.

Anbefalte produkter