• Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

De ulike arrene og fremgangsmetodene til en glatt, jevn hud

Hudtilstanden arr oppstår som resultat av sår eller andre skader av huden. Heldigvis finnes det i dag en rekke metoder og produkter til at fjerne arr. Les mer her.

Arr behandling

De aller fleste av oss, enten vi er gamle eller unge, har gjerne ett arr eller noen strekkmerker. Enten er vi så heldige at disse sitter på steder der de ikke er skjemmende eller så er arrene våre noe som plager oss hver dag. Arr er bevis på liv og hendelser, enten disse er av alvorlig eller mindre alvorlig art. Noen har arr etter sykdom, noen etter operasjoner andre etter skader og ulykker. I tillegg til at vi som bærer dem gjerne finner arrene våre skjemmende, finnes det også arr som er direkte smertefulle. Det finnes altså mange ulike typer arr og derfor også flere ulike måter å behandle dem på. I denne artikkelen skal vi fortelle om ulike metoder for arr behandling som kanskje kan hjelpe deg, men først skal vi gå gjennom de ulike typer med arr og strekkmerker som finnes.

Dersom vi starter med arr, så er det slik at dette skyldes endringer som oppstår i huden din. De hvite blodlegemene angriper bakteriene og slik oppstår synlige arr. Får du arr i ung alder er det heldigvis slik at ung hud er relativt elastisk og dermed heler den både bedre og langt raskere enn huden til eldre mennesker. Ofte blir arr etter små ulykker, som den gangen du lærte å sykle og datt av, så lite synlige at du nesten må lete etter dem for å finne dem igjen. Dessverre er det også slik at huden vår mister en del av denne elastisiteten etter hvert som vi blir eldre. Evnen til å hele forringes også og dermed har det både lettere for å bli arr og de synes også bedre. I tillegg er det slik for alle at enkelte medisiner samt prevensjonsmidler kan påvirke arrene våre, slik at disse blir tydeligere enn de har vært før. Det finnes også andre faktorer som kan påvirke arrene våre og hvordan de ser ut, som hvor på kroppen arret sitter, hvor dypt og stort arret er og hvordan huden din er. Noen har rett og slett hud som heler bedre, og dermed sørger for at eventuelle arr kanskje blir mindre synlige.

Strekkmerker

Strekkmerker er noe de fleste kjenner til. Disse fine, lange strekene kan oppstå både på tenåringer i vekst, hos gravide eller hos individer som enten legger kraftig på seg eller tar av mange kilo. Strekene skyldes enkelt og greit at huden av ulike grunner strekkes for fort. Som du kanskje allerede vet så består huden av tre lag, og der er i det midterste laget at strekkmerkene dannes. Selv om strekkmerker kan ramme begge kjønn, er dette mer vanlig blant kvinner enn menn. Hvorfor det er slik er det ingen som riktig vet. Magen, lårene, hoftene, brystene og overarmene er som regel de områdene av kroppen der du oftest kan finne dette nettverket av streker, og selv om årsaken er naturlig er røde eller veldig synlige strekkmerker noe de fleste av oss gjerne vil slippe å ha. Hører du til blant disse, er det bare å fortsette å lese med her!

Ulike typer arr

Noen arr oppstår etter vannkopper eller den perioden i tenårene da vi er plaget med kviser. Disse arrene ser gjerne ut som små groper i huden og har ofte en rund form. De oppstår fordi helingsprosessen ikke får gå sin gang, og er altså en type arr som er svært vanlig blant unge mennesker. De kan også oppstå hos personer med en mørkere hudfarge. Arrene oppstår etter skaden, og helingen avbrytes fordi vi, for eksempel, klør oss akkurat der skaden er. Keloider er en annen form for arr som vi mennesker må slite med, og der er gjerne unge eller de med mørk hud som blir rammet. Dette er tykke, runde arr med et uregelmessig arrvev. Keloider oppstår ikke samtidig med skaden, men lenge etter og sprer seg ofte utover et større område. Denne typen arr må ofte behandles med kirurgi eller flytende nitrogen.

Behandling av arr og strekkmerker

Det er jo gjerne slik at de fleste av oss er forfengelige og liker å se bra ut. Arr og strekkmerker er dermed noe vi ikke vil ha, i det minste ønsker vi at de skal være så lite synlige som overhodet mulig. Stygge og skjemmende arr kan også ødelegge selvbildet, og det kan derfor være svært viktig å finne en behandling som fungerer for deg. Det er flere metoder å velge mellom, avhengig av arr og hvor det sitter. Kirurgi er en metode, men det finnes også produkter som du kan bruke hjemme hos deg selv. Dersom du er usikker på hva slags type arr du har og hvilke behandlingsmetoder som vil passe til deg, anbefales det at du tar en tur til hudpleier eller eventuelt din lege. Fastlegen din kan, om nødvendig, henvise deg til videre behandling. Men, som sagt så finnes det heldigvis mange ulike metoder som du kan bruke hjemme i fred og ro. Hos shytobuy.no finner du flere varianter av kremer og geleer som både jevner ut arr og gjør dem mindre synlige. Her vil du blant annet finne Remescar silikone scar stick . Dette er noe så genialt som en stift, noe som gjør produktet veldig enkelt i bruk. Produktet kombinerer både medisin og kosmetikk, og etterlater deg med deilig glatt og myk hud. Akkurat slik vi alle ønsker oss!

C vitamin har lenge vært kjent for sin evne til å redusere eller fjerne mørke hudpigmenter. Kjøp deg et serum med ren C vitamin ekstrakt og smør dette rett på arrene du vil bli kvitt. Det finnes også de som sverger til naturlige produkter og blander sammen juice fra økologiske sitroner, rosevann og glyserin. Oppskriften sier like deler av hver ingrediens og fremgangsmåten er at du smører arr og strekkmerker inn med dette hver dag. Metoden skal visstnok sørge for å redusere synligheten av både arr og strekkmerker. Når du starter på en slik behandling lønner deg seg alltid å prøve seg frem på et lite område av gangen, i tilfelle det viser seg at du, for eksempel, er allergisk mot noen av ingrediensene

Andre metoder

Shytobuy.no tilbyr også ulike produkter som kan hjelpe deg med å bekjempe strekkmerker som Skinception intensive stretch mark therapy . Dersom du er gravid eller skal slanke deg mange kilo, kan du for eksempel velge en behandling som ikke båre reduserer strekkmerkene, men som også forebygger og dermed forhindrer at de oppstår i det hele tatt. Det er deilig å kunne smøre seg inn med en god krem, og dersom du kombinerer dette med tørrbørsting eller peeling av huden vil du snart kunne se gode resultater. Tørrbørsting og peeling setter nemlig fart i blodsirkulasjonen, strammer opp huden og fjerner døde hudceller. Dette er noe du kan gjøre hjemme og som huden har godt av enten du har arr og strekkmerker eller ikke. Visste du forresten at det å gi kroppen en skikkelig skrubb med kaffegrut er noe som anbefales for å bli kvitt strekkmerker? Det er mange som sverger til denne metoden. Frister det ikke med kaffegrut høres det kanskje bedre ut med massasje. Dette vil igjen være med på å stramme opp kroppen og få fart i blodsirkulasjonen. Begge deler bidrar til å redusere synlige strekkmerker. Det er også viktig å nevne at kostholdet ditt har noe å si i kampen mot strekkmerkene. Det er viktig å få regelmessig mosjon, nok fiber, vann, proteiner og riktig fett. Dette er med på å legge et dårlig grunnlag for strekkmerkene vi ikke vil ha.

Ønsker du å bli behandlet i en hudpleiesalong eller bruke dette som et tillegg til behandling hjemme, kan du velge å få utført dermabrasjon. Dette er en metode som går ut på å slipe huden slik at det øverste hudlaget forsvinner. Dermed blir arr mindre synlige. Dette er ikke noe som kan utføres hjemme. Det er viktig å gå til en profesjonell hudpleier. Det må du også om du velger å få behandling med laser. Dette er en svært populær metode, noe som skyldes raske resultater og rask heling av huden.

Arr i ansiktet

Når vi snakker om arr og strekkmerker er det også viktig å ta for seg arr som oppstår i ansiktet. Disse oppstår av samme grunn som ellers, nemlig på grunn av kviser, sykdommer eller ulykker. Ansiktshuden bruker lang tid på å hele seg selv, noe som gjerne skyldes at huden her utsettes for vær, vind og temperaturforandringer. Samtidig er arr i ansiktet noe av det vi virkelig vil bli kvitt, da disse er synlige både for oss og for omverden. Heldigvis finnes det metoder som kan hjelpe oss her også.

Behandlingsmetoder

En av de mest populære metodene for behandling av arr i ansiktet er sliping av huden. Som vi allerede har vært inne på er denne metoden veldig effektiv og svært populær takket være sine gode resultater. Behandlingen utføres av en hudpleier, som bruker spesialverktøy for å slipe vekk det hudlag. Det finnes dessverre noen ulemper med denne behandlingsmetoden, da det er en viss fare for infeksjon og hovenhet. Du kan også risikere at hudfargen din ikke er så jevn som før behandlingen. Populariteten skyldes naturlig nok ikke selve ulempene, men det at det er så få av dem og at resultatet er godt. De fleste som benytter seg av hudsliping opplever at arrene reduseres med minst 50 %. Kjemisk peeling er en annen behandlingsmetode som også brukes når det kommer til å fjerne arr i ansiktet. Behandlingen går ut på at en mild syre brukes til å etse bort det øverste laget av hud. Når dette så heles er det et nytt hudlag som da ikke skal inneholde gamle arr. Igjen er dette en metode som ikke skal utføres av andre enn de som kan det. Det finnes ulike variasjoner der noen av peelingene går dypere ned i huden enn andre. Hvilken metode som passer best for deg avhenger blant annet av hvilken type arr du har. Fordelene handler om mer enn arr, du får nemlig også fjernet eventuelle rynker i samme slengen. Det er vanskelig å finne metoder uten ulemper, og ulempene i dette tilfellet er at huden din kan bli veldig irritert og du kan også oppleve at den blir mer sensitiv ovenfor solen enn den var før.

Laserbehandling eller kirurgi

Laserbehandling er også et alternativ når det kommer til å fjerne eller redusere arr i ansiktet. Igjen er det det øverste hudlaget som blir fjernet, slik at ny, frisk hud uten arr kan komme frem. Denne behandlingsmetoden krever at du går med bandasje helt til huden er leget. Laserbehandling av arr i ansiktet er veldig populært, og dette skyldes i hovedsak at den virker raskere enn de fleste andre behandlingsmetodene som finnes på markedet. Det er ikke sikkert at denne metoden er noe for deg. Dersom du fremdeles har utbrudd av kviser må du vente til dette har roet seg ned. Behandlingen egner seg heller ikke for de av oss som har en mørkere hudfarge. Er du usikker så ta en prat med din valgte hudpleier før du bestemmer deg.

Kirurgi er uten tvil den mest effektive behandlingsmetoden for deg med skjemmende arr. Kirurgi kan fjerne arr eller gjøre arret penere og mindre synlig enn det var før. Dersom du er plaget med stygge, skjemmende arr kan dette være den beste løsningen for deg. Også for arr i ansiktet finnes det mange metoder du kan prøve ut hjemme hos deg selv. Dette gjelder blant annet bruk av honning, som er kjent for å kunne redusere både rødhet og infeksjoner. I tillegg vil du hos shytobuy.no finne mange ulike produkter som er spesielt laget til nettopp dette bruk, og disse inneholder naturlige ingredienser. Det kan hende du må prøve flere før du finner et som passer til din hud, men fordelen er at du kan utføre behandlingen hjemme hos deg selv.

Som du skjønner trenger du ikke slite med skjemmende arr og strekkmerker. Det finnes metoder som kan hjelpe deg uansett om arret er stort eller lite. Ulempen er at du kanskje må prøve deg frem slik at du finner den metoden som gir resultater for deg. Vi er alle ulike og derfor er det ikke sikkert at det som fungerer for naboen også fungerer for deg. Med litt tålmodighet og egeninnsats kan både arr og strekkmerker reduseres til noe du kan trives bedre med.