Man - Fre | 10:00 - 15:00

21 40 37 85 Live Chat

Årsaker til hårtap og hva du kan gjøre for håret ditt

For de aller fleste kvinner er håret en kilde til glede og irritasjon. Hår er viktig og mange er stolte av sitt tykke og flotte hår. Innimellom opplever kvinner i alle aldre at håret blir tynnere. Det ligger igjen mer hår i servanten etter en vask og det sitter igjen mer hår på hårbørsten etter at du har gredd deg. Selv om perioder med hårtap ikke er så veldig uvanlig, opplever de fleste det som noe negativt. Håret er en svært viktig og synlig del av utseendet, og derfor ønsker de aller fleste at akkurat håret skal være på sitt beste året rundt. Det er mange grunner til midlertidig hårtap, som stress, vektnedgang eller et dårlig kosthold med for lite vitaminer og mineraler. Heldigvis går det an å gjøre noe med dette.

Stress er en av de store årsakene til at du mister hår

Alle opplever stress, og noen perioder er mer stressende enn andre. I tillegg kan personlige forhold også skape stress og bekymringer. Stress er en av de store årsakene til at du opplever hårtap. Vær oppmerksom på at kroppen din reagerer på stresset et par måneder etterpå. Så dersom du plutselig opplever at du mister hår uten at du kan fatte hva som er galt, så tenk over hvordan du hadde det for et par måneder siden. Gikk du da gjennom en stressende periode, kan årsaken ligge der. Lange perioder med stress kan også resultere i grå hår, så der har du enda en grunn til at det er viktig å roe ned og ikke la stress ta innersvingen på deg og håret ditt. Husk at også menn kan oppleve hårtap på grunn av langvarig stress.

Ulike behandlinger kan medføre hårtap

Det er ingen hemmelighet at kvinner elsker å forandre håret sitt. Vi farger, krøller, føner, glatter og striper. Gjerne flere ting på en gang. Noen av disse behandlingene lar vi håret gjennomgå daglig og andre forandringer skjer flere ganger i året. Selv om det er hyggelig å ta seg godt ut er det ingen hemmelighet at alt det vi lar håret gjennomgå påvirker håret ditt. Kjemiske behandlinger sliter på håret, og spesielt om vi gjør det ofte og kanskje ikke gir håret den nødvendige pleie samtidig. Hårstråene blir skjørere og brekker, noe som igjen medfører at du mister mer hår enn vanlig. Føler du at hårbehandlinger av alle slag er så viktige for deg at du ikke kan slutte med det, er det viktig at du følger opp håret i form av produkter som kan hjelpe håret med å takle alle påkjenningene.

Genetiske årsaker til hårtap

Heldigvis er det som regel mye du kan gjøre selv for å motvirke hårtap. Men, noen ganger finnes det årsaker som du ikke kan påvirke. Vi snakker her om hormoner, og da spesielt de androgene hormonene. Testosteron er et slikt hormon, og har du overskudd av dette i kroppen kan et av resultatene være at du mister hår. Som regel er dette noe som rammer menn etter hvert som de kommer opp i årene, men noen ganger rammer det også kvinner.

Sykdom, graviditet og fødsel er også tilstander som påvirker kroppen. Noen kvinner opplever at hårmanken reduseres etter slike hendelser. Som regel oppstår det som på fagspråket kalles synkronisert hårtap en stund etter at du har vært syk eller, for eksempel, gravid. Skulle dette skje med deg er det viktig å ikke miste motet. Denne formen for hårtap er forbigående og medfører ikke at du mister håret for alltid.

Kostholdet ditt er viktig for håret

Hva du spiser hver dag har betydning for helsen din, men også for håret ditt. Får du i deg for lite vitaminer og mineraler, går det raskt utover hår, hud og negler. Kroppen prioriterer nemlig å sende næringsstoffene dit det trengs mest og da kommer håret i siste rekke. Slanking kan også medføre hårtap, da det gjerne er slik at du ikke får i deg nok av det du faktisk trenger. Pass på at du får i deg nok frukt, grønnsaker og grove kornprodukter. Eventuelt er det mulig å ta ekstra vitamintilskudd i de periodene du føler at det er nødvendig.

Det er ikke spesielt morsomt å oppleve at håret blir tynnere. Etter å ha gjennomgått livsstil og kosthold, kan det også være lurt å se på om du ikke skal prøve noen produkter som er designet for å motvirke hårtap. Hos ShyToBuy.no finner du mange ulike sjampoer, balsam samt andre produkter som er spesielt beregnet for deg som opplever hårtap. Et av produktene heter HairGenesis Activator Serum. Dette er et serum laget av naturlige ingredienser og formålet er å gi deg tykkere og mer ungdommelig hår. Dette skjer blant annet ved at de naturlige ingrediensene gir næring til hodebunnen, der hårsekkene befinner seg.

Årstidene påvirker håret ditt

Visste du at de ulike årstidene her til lands også påvirker håret ditt? Spesielt om høsten er det mange som opplever å miste mer hår enn ellers. Dette skyldes at vi setter på elektrisk varme inne, går med lue og stresser mer. Heldigvis er dette forbigående og dersom du tar litt ekstra vare på håret ditt i disse overgangene, vil du antagelig oppleve et sunt og sterkt hår året rundt.

Registrer
For Nyhetsbrev