Man - Fre | 10:00 - 15:00

21 40 37 85 Live Chat

Behandling av milde og alvorlige kjønnsvorter

Kjønnsvorter er forårsaket av humant papilloma virus ( HPV). De er en svært vanlig i Norge, og mens det er ingen kur for HPV; kan symptomene behandles svært effektivt.

Tester for Kjønnsvorter

Generelt kan kjønnsvorter lett bli diagnostisert ved inspeksjon. Dette betyr at de vil normalt bli undersøkt av en lege som vil sjekke ved bruke av et forstørrelsesglass for å være sikker på sin diagnose. For kvinner, hvis innsiden av skjeden som skal undersøkes, vil legen bruke et spekulum for å tillate passende observasjon av livmorhalsen og inn i vagina.

Vorter forårsaker ikke smerte med mindre de blir irritert av friksjon eller traumer. Flere vorter blir identifiseres ved symptomer på ubehag, men stort sett blir kjønnsvorter diagnostisert gjennom nøye observasjon.

Kjønnsvorte behandling

Metoden for behandling av kjønnsvorter er avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen. Dette vil inkludere størrelse, volum og tekstur av vorter.

Vi har to medisinske behandlinger for genital warts tilgjengelig fra vår online lege tjeneste:

Zymaderm for Kjønnsvorter som brukes til å behandle kjønnsvorter med naturlige ingredienser. Det kan ta rundt en måned for å forsvinne ( noen ganger lengre ), men kan ofte komme tilbake.

Naturasil mot vorter er en olje behandling som behandler Behandler alle typer vorter. Denne behandlingen skal Redusere viruset i løpet av to uker.

I mer alvorlige tilfeller kan du gjerne vorter fysisk ved hjelp av:

Kryoterapi

Dette innebærer frysing av vorter med flytende nitrogen eller tørris. Dette fører til at de ytre membraner av vortene splitter og dreper cellene i vekst. Det kan ta opptil tre uker for huden å leges etter kryoterapi og det er en god idé å avstå fra sex til det har blitt bedre.

Eksisjon

Vorte er i hovedsak avskåret med en skalpell mens under lokalbedøvelse. Såret vil da bli sydd etterpå. Eksisjon brukes vanligvis på mindre eller større vorter som har blitt vanskelig å ta på, for å unngå arrdannelse.

Laser kirurgi

Dette brukes til å behandle store vorter som kan være vanskelig å komme i kontakt med gjennom andre metoder. For eksempel de som er dypt inne i anus eller urinrøret. Det kan også brukes av gravide kvinner føler at andre behandlinger ikke har hjulpet. I dette tilfellet blir vortene bokstaveligtalt brent bort med en laser. Avhengig av alvorligheten av operasjonen kan det kreve enten en lokal eller generell bedøvelse.

Som med alle former for kjønnsvorte behandling, bør du ikke ha samleie før du er helt behandlet. Dette kan ta opp til fire uker etter fjerning eller laser kirurgi . Dessverre er det alltid en sjanse for at vortene kommer tilbake.

Er du sikker på at du har vorter ?

Vi har lagt merke til at noen av våre pasienter er forvirret om ulike kjønnssykdommer. Vorter er små eller kjøttfulle knuter som sakte vokser. De vanligvis forårsaker ikke smerte eller kløe og ofte går ubemerket i uker eller måneder. Skin tags er små utvekster på huden som kan føles som vorter for noen. Hvis du ikke er sikker, så kan du få det sjekket hos en lege.

Registrer
For Nyhetsbrev