FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
 • Handle med trygghet!

  Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

 • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

De beste produktene mot tørr hodebunn

Søker du etter gode råd med enkle midler mot tørr hodebunn? Vi forteller deg hvilke verktøy du kan bruke mot tørr hodebunn, i tillegg til produkter fra Revita.

De aller fleste ser ut til å glemme at hodebunnen er en del av huden vår. På lik linje med at huden vår trenger pleie og kan lide av ulike dermatologiske tilstander, slik som flass, tørrhet, kløe og smerte, så kan også hodebunnen vår det. En tørr hodebunn er et stort problem for mange mennesker, og er ofte starten på andre tilstander. Det begynner ofte med at hodebunnen ikke får tilført nok fuktighet, og den begynner å flasse og klø. Etter hvert kan det utvikle seg betennelsestilstander og sår. Dersom den tørre hodebunnen ikke blir behandlet med gode produkter mot tørr hodebunn, så kan du ende opp med et medisinsk problem.

Det er meget vanlig med tørr hodebunn i dag. Når talgkjertlene ikke produserer nok talg eller olje for å tilfredsstille hårrøttenes behov for smøring, så går det mot tørr hodebunn. Talg sørger for at hårrøttene smøres og at håret ditt skinner.

De aller fleste blant oss bruker mange produkter i håret. Hyppige sjamponeringer, varmebehandlinger, styling produkter og hårfarging tærer på håret og hodebunnen. I tillegg finnes det mange miljøgifter, allergier og mye dårlig kosthold, som er med på å skape tørr hodebunn. Alle disse faktorene påvirker hodebunnens evne til å nære seg på de naturlige oljene, som også produseres i mindre grad. Hovedutfordringen ved tørr hodebunn kan behandles. Vi skal fortelle deg om noen av de beste og mest effektive behandlingene mot tørr hodebunn.

Å massere hodebunnen med olje

Den mest effektive metoden mot tørr hodebunn, er å påføre olje direkte på hodebunnen. Det vil forbedre hodebunnens tilstand, og skaper mange gode effekter for ditt hår. Dersom du mister mye hår, vil dette også være en effektiv behandling mot håravfall. Når du masserer hodebunnen, så øker blodsirkulasjonen. Det aktiverer talgkjertlene og bidrar til frigjøring av de naturlige oljene i hodebunnen. Det er et kraftfullt verktøy mot tørr hodebunn.

Ønsker du deg et enda bedre resultat, så kan du blande sammen 1 oz mandelolje, 3 dråper vitamin E og 3 dråper lavendelolje. Denne blandingen kan gi deg utmerkede resultater når du trenger et effektivt middel mot tørr hodebunn.

Spesialolje for hodebunnsmassasje

Gi deg selv en vidunderlig massasje ved å bruke en blanding av mandelolje og olivenolje. Dette er fantastiske og naturlige oljer som tilfører fuktighet, og etterlater en myk følelse. En annen naturlig og effektiv olje, er te-tre-olje. I tillegg til å tilføre fuktighet, så er den en effektiv beskyttelse mot sopp- og bakterieinfeksjoner. Vær alltid nøye med å sjamponere ditt hår godt etter at du har tilført olje, så slipper du å glinse av olje. Revita DS er en god sjampo, som dessuten fremmer sterkere hårvekst.

Eplecidereddik

Å tilføre eplecidereddik til hodebunnen er faktisk en effektiv behandling mot tørr hodebunn. Ved mye tørrhet i hodebunnen, dannes det et belegg som legger seg på overflaten. Dette belegget fjerner du enkelt ved å påføre eplecidereddik. Bland ½ kopp vann sammen med ¼ kopp eplecidereddik. Ha gjerne i noen dråpe mandelolje eller honning. Bland godt, og påfør til hodebunnen. La det virke i noen timer, gjerne over natten. Vask blandingen ut med varmt vann. Ved å gjenta behandlingen to ganger ukentlig, har du et effektivt middel mot tørr hodebunn.

Yoghurt

Påfør yoghurt til hodebunnen din etter sjamponering. Det er et vidundermiddel for deg som trenger noe mot tørr hodebunn. Yoghurt virker dessuten som en fantastisk balsam for håret ditt. Ved å kombinere yoghurt og eggehvite så har du et godt middel mot tørr hodebunn.

Havremel

Kok opp en liten mengde med havremel sammen med noen kopper kokende vann. La det småputre i en time før du presser det. Tilsett noen dråper olje av rosmarin, og påfør blanding til hodebunnen. Dette er en meget effektiv behandling mot tørr hodebunn.

Unngå sterke kjemikalier

En tørr hodebunn som klør, er både følsom og sår. Derfor er det veldig viktig at du unngår sterke kjemikalier. Blant kjemikalier du ikke ønsker skal komme i kontakt med hodebunnen din, finner du natriumlaurylsulfat og natriumberyllsulfat. Les alltid nøye på etikettene til dine hårprodukter. Unngå produkter som ikke egner seg for tørr og sår hodebunn.

Unngå ytterligere skade av hodebunnen

Unngå å plukke eller skrape på hodebunnen din. Aldri bruk veldig varmt vann når du vasker håret, og unngå å bruke hårføner. Må du bruke den, så bruk den svakeste innstillingen.

Noen andre behandlingsmetoder mot tørr hodebunn

 • Bland sammen en kopp olivenolje med 10 tabletter finknust aspirin. Påfør i hodebunnen. Dette er en effektiv behandling mot tørr hodebunn.
 • Dekk til hele hodebunnen din med aloe vera gel, og la det virke over natten. Vask det ut neste morgen ved bruk av en sjampo med naturlige ingredienser. Dette er en skånsom og god behandling mot tørr hodebunn.
 • Lag en blanding av eddik og sitronjuice i vann, og gi håret ditt en frisk rensekur etter sjamponering. Dette er en metode som vil åpne de blokkerte talgkjertlene, og motvirke tørrhet.
 • En blanding av honning og melk som påføres direkte til hodebunnen vil hjelpe deg mot tørr hodebunn.

Alle disse behandlingsmetodene mot tørr hodebunn, er trygge og effektive behandlinger som du kan utføre hjemme. De passer for alle mennesker med tørr hodebunn.