• Handle med Trygghet

  Kjøp Nå Betal Når du har mottatt produktet

 • Gratis Frakt for verdi over 499kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

2 naturlige måter å bleke tennene hjemme

Hvitere tenner, som tykk, skinnende hår, er noe som mange i vår kosmetisk drevet verden ønsker i dag. Det finnes mange naturlige alternative måter å få hvitere tenner på. Under skal vi se på 2 måter å få hvitere tenner hjemme

Med litt tålmodighet kan du selvsagt gjenopprette hvithet til tennene dine. Alt du trenger å gjøre er å bleke tenner hjemme med naturlige ingredienser.

Hvorfor blir tennene gule

Først skal vi se på hvorfor tennene blir gule. For å finne ut hvordan vi kan bleke tenner hjemme, må vi først vite hvorfor tennene blir gult i første omgang. Det er flere faktorer som kan forårsake gule tenner, blant annet genetikk, hva slags mat og drikke du spiser, og hvor godt du passer på tenne dine.

Emalje og dentin er det som spiller den største rolle i fargen av tennene. Noe mat og drikke vil gi direkte flekke emaljen, men de største synderne er mat og drikke som over tid faktisk bryter ned emaljen, noe som også skjer når du blir eldre emalje. Når emaljen bryter ned, avslører det den gule dentin under.

Tipsene under for å få hvitere tenner og bleke tenner hjemme vil fokusere på bleking av tenner som allerede har mistet sin hvite emalje. Men vær likevel obs på at det er like viktig å huske på å styrke emaljen slik at du kan holde den fra å bryte ned ytterligere.

1. Natron (Baking Soda) og Sitronsaft

Natron er ikke en shocker her. Natriumbikarbonat er dens offisielle navn, er mild slipende effekt; forsiktig bruk den til å skrubbe bort flekker på overflaten slik at de hvitere nyanse kommer frem. Det er også svært alkalisk ( det motsatte av surt ) så den vil bidra til å balansere ut PH nivået i munnen, noe som vil være nyttig siden syre bryter ned emaljen. Det vil også redusere surhet i sitronsaft , som fungerer som en naturlig blekemiddel. Det anbefales å bruke en blanding av bakepulver og vann noen dager , og sitronsaft de andre dager, slik at du ikke overdriver det.

Alt du trenger er:

 • Par ts med natron
 • Litt sitronsaft eller vann for å danne en krem
 • En tannbørste

Bruksanvisning:

Bland noe te-skjeer med natron med sitronsaft (eller vann ) for å lage en krem. Tørk tennene og spytt ut av dem med et papirhåndkle. Sett en god mengde krem konsistente blandingen på tannbørsten din og påfør på tennene. La den virke for 1 minutt , deretter skyll, slik at du unngår syre påvirker din emalje. Hvis du bruker bare vann kan du la den stå på i opptil 3 minutter.

2. Kokos Olje Renser

Kokos olje høres kanskje helt galt ut men å skylle munnen med kokosolje (kalt "oil pulling'') er en unik, gammel, middel som sverger ved å bleke tennene. Det høres ikke ut som den mest behagelige ting i verden, vil gjør en forskjell på fargen av tennene dine. Det vil ikke gjøre en forskjell ved "bleking" per si, men laurinsyre i kokos olje kan kvitte seg av bakteriene på tennene som finnes i plakk som kan gjøre dem gule. Det er også ment å fremme tannkjøttet, og bidra til å holde pusten frisk.

Alt du trenger er:

 • En spiseskje
 • Kokosolje

Bruksanvisning:

På morgenen før du pusser tennene, ta ut en spiseskje eller litt mindre av kokosolje. Du kan enten mykne det, eller bare sette den i munnen. Skyll oljen gjennom og rundt tennene i 10-15 minutter, så spytte det ut, skyll med vann, og deretter pusser tennene.

For de som ønsker seg enklere måte å få naturlige hvite tenner naturlige hvite tenner kan kjøpe tannblekingssett