FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
 • Handle med trygghet!

  Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

 • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

Tannbleking - den nye trenden?

Hvordan får hvitere tenner?

Flere og flere mennesker gjennom årene har vendt seg til tannbleking hjemme som det siste og raskeste feriestedet. I stedet for å gjenopprette den naturlige skyggen, har folk en tendens til å gå overbord i deres ønske om å oppnå det perfekte smilet. Den enkleste måten å gjøre det på er å fjerne flekkene fra tennens overflate; disse flekkene kan skyldes mange drinker og matvarer fra kostholdet, som kaffe, te og rødvin, men også av tobakk. Det er enkle tiltak du kan benytte deg for å få hvitere tenner, som Instant Teeth Whitening munnvann, som kan bidra til å forbedre emaljens utseende .

Hvis du har kalk på tennene, bør du først fjerne kalk eller tartaren, og deretter fortsette med bleking av tenner. Uten hjelp av en tannlege kan kalk knapt fjernes hjemme. For å oppnå den naturlige tannyansen du ønsker, foreslår spesialister bleking; det er en av de mest brukte kosmetiske tannbehandling prosedyren i verden. Uansett om du vil gå til en tannlege eller gjøre det hjemme, har du mange produkter å velge mellom, inkludert blekepenner, geléer eller striper, tannkrem eller laser.

Fordi vi alle har tannproblemer over tid, burde vi vite at det finnes to typer misfarging, nemlig ekstrinsic og inneboende. Den første vises på grunn av tannplakk, tobakk, sportsdrikker, cola, te, kaffe, rødvin, antiseptisk munnvann og metallforbindelser som kan finnes i noen piller eller miljøpåvirkning. Den egentlige misfargingen er produsert av så mange faktorer som tannkaries eller til og med traumer, fluorose, hyperemi, tetracyklin eller minocyklinbruk, emaljehypoplasi, hemolytisk sykdom hos nyfødte eller alkaptonuria. Det er også noen årsaker til disse typer misfarging, som alder eller bruxisme. Tannemaljen blir mer og mer tynnere i tide, slik at dentinen, som er av gulbrun farge, blir sett gjennom den. Kontinuerlig klemming av tennene kan også føre til tynning av emaljen.

Profesjonell tannbleking hjemme

Hvitere tenner, som tykt, skinnende hår, er noe som mange i vår kosmetisk drevne verden vil ha i dag. Det er mange naturlige alternative måter å få hvitere tenner på. Nedenfor ser vi på noen enkle måter å få hvitere tenner hjemme. Lurer du på om tannbleking er trygt, så kan du lese mer her!

Naturlig tannbleking løsning:

 1. Natron (Baking Soda) og sitronsaft
 2. Kokosolje Cleaner

Med litt tålmodighet kan du selvfølgelig gjenopprette tannens hvithet. Alt du trenger å gjøre er bleke tennene hjemme med naturlige ingredienser. Dette kan du gjøre for eksempel ved å pusse tennene med kokosolje hjemme.

Hvorfor blir tennene dine gule?

Først, la oss se hvorfor tennene blir gule. For å finne ut hvordan vi kan bleke tenner hjemme, må vi først vite hvorfor de blir gul i første omgang. Det er flere faktorer som kan forårsake gule tenner, inkludert genetikk, hvilke matvarer og drikker du spiser og hvor godt du passer i tankene dine. Emalje og dentin er de som spiller den største rollen i tennens farge. Noen mat og drikke vil gi en direkte flekk av emaljen, men de største syndere er mat og drikke som over tid faktisk bryter ned emaljen, som også skjer når du blir eldre. Når beskyttelsesbarrieren brytes ned, avslører den den gule dentinen nedenfor.

Følgende tips om hvordan du får hvitere tenner og bleke tenner hjemme, vil fokusere på bleking av tenner som allerede har mistet sin hvite emalje. Vær imidlertid oppmerksom på at det er like viktig å huske å styrke emaljen slik at du kan holde den fra å bryte ned videre.

1. Natron (Baking Soda) og sitronsaft

Natron er ikke en sjokkerende her. Natriumbikarbonat er dets offisielle navn, og det gir en mild slitende effekt; bruk forsiktig det til å skru av flekker på overflaten slik at den hvitere skyggen vises. Det er også veldig alkalisk (det motsatte av syre), slik at det vil balansere nivået av PH i munnen, noe som vil være nyttig siden oksygen bryter ned emaljen. Det vil også redusere surheten i sitronsaft, som virker som en naturlig blekemiddel. Det anbefales å bruke en blanding av natron og vann i noen dager, og sitronsaft de andre dagene, slik at du ikke overdriver det.

Alt du trenger er:

 1. Par te med brus
 2. Noen dråper sitronsaft eller vann for å danne en krem
 3. En tannbørste

Bruksanvisning:

Bland noen teskjeer med natron med sitronsaft (eller vann) for å lage en krem. Pensle tennene dine normalt, rens med vann og forsikre deg om at du ikke har rester igjen på dem. Sett en god mengde krem-konsistent blanding på tannbørsten og gjelder for tennene dine. La det virke i 1 minutt, skyll deretter slik at du unngår syre som påvirker emaljen din. Hvis du bare bruker vann, kan du legge den på i opptil 3 minutter uten å risikere å påvirke tennene dine.

2. Kokosolje Cleaner

Kokosolje renere kan høres helt feil, men skyll munnen med kokosnøttolje (kalt "oljedrikking") er et unikt gammelt middel som sørger for å bleke tennene. Det ser ikke ut til at den mest komfortable tingen i verden vil gjøre en forskjell i tennens farge. Det vil ikke være en forskjell mellom "bleking" per si, men laurinsyre i kokosnøttolje kan kvitte seg med bakteriene på tennene som finnes i plakkene som gjør dem gule. Det er også ment å fremme helsen til tannkjøttet ditt og bidra til å holde pusten frisk.

Alt du trenger er:

 1. En spiseskje kokosnøttolje
 2. En tannbørste

Bruksanvisning:

Om morgenen før du børster tennene, ta ut en spiseskje eller litt mindre av en full spiseskje kokosnøttolje. Du kan enten myke den eller bare sette den i munnen din. Skyll oljen gjennom og rundt tennene i 10-15 minutter, skyll den ut, rens med vann og puss deretter tennene.

3. Apple Cider eddik

Apple cider eddik kan betraktes som en superfood på grunn av sine fantastiske effekter på kroppen vår. Hvis du vil bleke tennene dine naturlig, kan du legge denne eddik i rutinen.

Hva trenger du:

 1. To spiseskjeer av eple cider eddik
 2. Fire spiseskje vann

Bruksanvisning:

Den beste måten å se fordelene på, den må brukes som munnvann. Bland eddik med vannet for å fortynne litt, og sveip det rundt tennene i 2-3 minutter. Skyll munnen din og til og med børste tennene dine hvis du har lyst til å gjøre det. Du bør ikke bruke denne munnvannet hver dag fordi surheten kan ødelegge tannens emalje. Etter noen få bruksområder vil du se tennene bli hvitere, du vil få frisk pust og sunnere tannkjøtt. Denne blandingen dreper alle bakteriene i munnen.

4. Frukt og grønnsaker Blandinger

Ananas og jordbær kan gjøre underverk for tennene dine, og du kan fjerne plakk når du tygger disse deilige fruktene.

Hva trenger du:

 1. Jordbærpasta eller ananas pasta
 2. En spiseskje med natron
 3. En tannbørste

Bruksanvisning:

Etter at du har opprettet limet, bør du bruke det på tannbørsten og forsiktig børste tennene i flere minutter. Du kan gjenta denne prosessen et par ganger i uken fordi bakervarer kan gjøre litt skade. Jordbær og ananas er kjent for å eksfoliere og for å få tennene til å bli hvitere. Det kan betraktes som den beste tannblekemiddelmetoden fordi den ikke angriper tennens emalje, det er ganske deilig, og den har en fantastisk lukt. Dette er en god metode for tannbleking hjemme. Ønsker du gode tips for tannblekning hjemme kan du lese mer her!

5. Forhindre flekker i stedet for å behandle dem

I stedet for å bruke diverse produkter som er ment for tannbleking eller for å gi deg bleke tenner, bør du forhindre flekker før de kommer til syne.

Hva skal du gjøre?

1. Begrens inntaket av farging av drikkevarer og matvarer - soda, rødvin og kaffe er kjent for å ha stor innvirkning på tannemaljen, noe som gjør at den blir tynnere og farger også. Du bør ikke helt unngå disse drikkene og matene, men du bør begrense inntaket av dem. Hvis du er en kaffeavhengige eller en cola eller rødvin elsker, bør du drikke dem med et halm for å unngå direkte kontakt med tannkjøttet og tennene. Hvis du fortsatt vil konsumere disse drikkene, bør du alltid børste tennene etter å ha drukket dem. Dette vil hjelpe deg med å forhindre tannproblemer som kan oppstå i fremtiden.

2. Få så mye kalsium i kosten som du kan - kalsium er kjent for å styrke emaljen som beskytter tennens dentin. Melk, brokkoli og ost kan gi deg riktig mengde kalsium hver dag, slik at du holder tennene sunne og perlehvite. Hvis du er laktoseintolerant eller du ikke bruker disse superfoodene, bør du konsultere legen din for å gi deg kosttilskudd med kalsium.

3. Børste og bruk tanntråd - du kan holde tennene rene og hvite ved å børste dem på en daglig måte og ved å bruke floss. På den måten kan du redusere bakteriene i munnen din og forhindre at plakkene bygges opp i tide. Ikke angrep tennene med overdreven børsting eller tanntråd, bare for dem forsiktig og tannkjøttet ditt med takk.

Enten du er redd for tannlegen eller ikke anser at du har farget tenner, bør du ta godt vare på munnen din. Det er så mange tannkrem som du kan bruke, de som er rike på aktivt kullpulver, eller fluorider eller til og med kalsium, eller du kan lage dine egne naturlige blandinger fra frukt og natron. Det er enkelt å gjøre, og det tar deg mindre enn fem minutter om dagen. Det er bedre å forhindre det å behandle, men hvis du ikke kan forhindre lenger, bør du besøke tannlegen for å få den beste avanserte behandlingen for dine problemer.

Anbefalte produkter