Man - Fre | 10:00 - 15:00

21 40 37 85 Live Chat

Cellulitter og strekkmerker i tenårene

Cellulitter og strekkmerker er ikke bare for voksne mennesker, også tenåringer kan oppleve å få dette på ulike steder av kroppen.

Strekkmerker kan oppstå i perioder der kroppen vokser fortere enn huden klarer å følge med og begge deler kan oppstå ved overvekt. Som regel er det flere tenåringsjenter enn -gutter som får cellulitter eller strekkmerker.Cellulitter er rett og slett fett som lagres rett under huden. Fenomenet oppstår som regel rundt lårene, hoftene og på rompa. Du behøver slett ikke være tykk for å få cellulitter, det hele kommer også an på arv og hvor kroppen din lagrer det den måtte ha av overskuddsfett. Andre ting som kan virke inn på dannelsen av strekkmerker og cellulitter er kostholdet ditt, væskebalansen, metabolismen og hormoner.

Hva du kan gjøre for å redusere eller forhindre strekkmerker og cellulitter

Det er dessverre slik at det kan være vanskelig å fjerne cellulitter eller strekkmerker helt. Det som uansett er mulig er å redusere dem og forebygge ankomsten av flere. I denne forbindelse er det mange ting du kan gjøre selv. Dette er nødvendigvis ikke tiltak som koster mye penger, men det krever en del egeninnsats. Det første du bør se på er kostholdet ditt. Det er viktig at du spiser både sunt og variert, og det vil si at du må få i deg grønnsaker, fullkorn, proteiner og fiber. Samtidig må du kutte ned inntaket av usunt fett, som hvitt sukker. Drikk nok vann hver eneste dag, du skal helst komme opp i rundt halvannen liter vann. Dette hjelper kroppen din til å få skylt ut og kvittet seg med avfallsstoffer og du unngår dehydrering som igjen kan føre til cellulitter. Det andre viktige punktet er trening. Da holder du kroppen i form, sørger for god blodsirkulasjon og sterke muskler. For å unngå strekkmerker er det viktig å unngå jojo-slanking. Det vil si at det er bedre å gå sakte ned i vekt og så bli der, enn å gå raskt ned i vekt for så å gå like raskt opp igjen. Dette er ikke bare en belastning for helsen, men også for hudens elastisitet som med denne type slanking blir strukket mer enn den klarer.

Kommersielle produkter

Det finnes også en rekke kommersielle produkter som kan brukes for å redusere forekomsten av strekkmerker og cellulitter. Hvilke du synes fungerer best for deg, er noe du må prøve deg litt frem til selv. Det kan være en fordel med en god krem, som for eksempel CC Buttocks Gelé. Dette er en oppstrammende gelé som er spesielt velegnet til rompe og lår. Det finnes også andre kremer som både er med på å redusere disse merkene, og som kan forebygge slik at du ikke få flere.

En annen ting du kan gjøre er å tørrbørste huden din et par ganger i uken. Dette gjør du ved å bruke en spesiell børste til dette formålet, altså ikke en hårbørste. Det er fint om børsten har langt skaft, slik at du også kan komme til bak på ryggen. Børst huden forsiktig i sirkulære bevegelser. Start nederst og jobb deg oppover. Børst alltid i retning mot hjertet. Dette er en fin måte å få i gang blodsirkulasjonen og sørge for en strålende og vakker hud. Kroppsskrubb kan også være en god idé, spesielt om du liker tanken på et hjemmespa. Du kan lage skrubben selv av for eksempel kaffebønner og kokosolje eller du kan kjøpe ferdige produkter.

Ditt selvbilde

Husk at cellulitter og strekkmerker kan oppstå selv om du er både sunn og slang. Det er viktig at du lærer å akseptere deg selv, og være glad I kroppen din. De aller fleste av oss har deler av kroppen vi gjerne skulle ha forandret på, men i stedet for å bruke energi på nytteløs irritasjon over at tingene er som de er, så er det bedre å gjøre sitt for en god helse, både mentalt og fysisk. Sørg for å dyrke andre egenskaper ved deg selv enn bare ditt utseende. Egenskaper som det å være snill, jobbe hardt, ha en god sans for humor, være hjelpsom, være en god venn etc. er langt viktigere enn om du har synlige strekkmerker eller ikke. Ta vare på kroppen din, den skal tross alt tjene deg lenge, men ikke heng deg helt opp i uvesentlige og små detaljer. Du er så mye mer enn bare utseendet ditt.

Registrer
For Nyhetsbrev