• Handle med trygghet!

  Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

 • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

Om strekkmerker og cellulitter og hvordan redusere dette?

Rundt 70 % av alle kvinner og omtrent 40 % av alle menn blir en eller annen gang i livet påvirket av cellulitter og strekkmerker. De to mest vanlige årsakene er vektøkning og graviditet. Det finnes flere metoder for å bli kvitt cellulitter, eller i det minste gjøre de mindre synlige. Før vi går nærmere inn på dette, skal vi ta en titt på hva strekkmerker og cellulitter egentlig er.

Hva er strekkmerker?

Strekkmerker er disse lange og smale stripene som kommer til syne på huden din. Når de er nye har de gjerne en annen farge enn resten av huden, men dette vil jevne seg ut med tiden. Absolutt alle kan utvikle strekkmerker, selv om det er mer vanlig hos kvinner enn hos menn.

Strekkmerker kommer som regel til syne på steder som mage, lår, hofter, bryster, overarmer og den nedre delen av ryggen. Merkene oppstår når det midterste laget i huden, dermis, blir utsatt for et konstant strekk over lengre tid. Graviditet, vektøkning og pubertet, en tid da noen vokser veldig mye over kort tid, er de mest vanlige årsakene. Kroppsbyggere og idrettsutøvere kan også oppleve strekkmerker i huden når de legger på deg mye muskelmasse i løpet av kort tid. Kortisonpreparater som brukes på huden over lengre tid, kan også resultere i strekkmerker.

Hva er cellulitter?

Cellulitter er fett som er litt ujevnt fordelt under huden. Dette medfører at området med cellulitter kan se ut ruglete ut, som

skallet på en appelsin. Derfor kalles denne tilstanden også ofte for appelsinhud.

Cellulitter samler seg gjerne på steder som bein, rumpe, lår, hofter, armer og mage, og kvinner er gjerne mer utsatte enn menn. Kvinner har også tynnere hud enn menn, og derfor blir cellulitter mer synlige. Cellulitter kan oppstå enten du er tynn eller overvektig, og kan også være genetisk betinget. Det vil si at om din mor har cellulitter eller om du har en tendens til å legge på deg fett på enkelte områder av kroppen, så vil du være mer utsatt for å få cellulitter.

Bruk av enkelte prevensjonsmetoder kan også resultere i cellulitter ettersom prevensjon bidrar til hormonelle endringer i kroppen. Det er fordi hormonene i kvinnekroppen styrer sirkulasjonen av blod og fett samt lymfedrenasjen. Andre hormonelle forandringer, som pubertet, graviditet og overgangsalder, kan dermed også resultere i cellulitter. Dersom du er overvektig og går ned i vekt, er det sannsynlig at dine cellulitter blir borte eller mindre synlige.

Andre faktorer som påvirker hvor mye cellulitt du har og hvor synlig det er blant annet:

 • Dårlig diett
 • Lav metabolisme
 • Mangel på fysiske aktiviteter
 • Hormonelle endringer
 • Dehydrering
 • Totalt kroppsfett
 • Tykkelse og fargen på huden din

Tre former for cellulitter

Cellulitter deles inn i tre grupper. Den første gruppen kalles for ødematøse cellulitter og skyldes opphopning av væske. Her kommer appelsinhuden til syne når du klemmer huden sammen.

Den andre gruppen kalles for fibrøse cellulitter og disse kjennetegnes ved at huden ser ujevn ut. Denne formen for cellulitt finnes ofte hos slanke personer og de som er godt trent. Det er endringer i bindevevet som gir det ujevne utseendet.

Den siste gruppen kalles for adiposte cellulitter. Disse blir synlige når kroppen lagrer ekstra fett i underhuden på rumpe, mage og lår. Det vil si at det dannes synlige groper i huden som både skyldes opphopning av væske og det faktum at bindevevets struktur er ujevn.

Hvordan bli kvitt cellulitter og strekkmerker

Det finnes mange metoder for å fjerne cellulitter, eller i det minste sørge for at de blir mindre synlige. Cellulitt krem som virker er blant annet kremer som inneholder antioksidanter eller virker betennelsesdempende. Dette skal visstnok ha god effekt på cellulitt behandling. Effekten kommer av at blodsirkulasjonen blir stimulert.

Det finnes, som allerede nevnt, flere ulike former for cellulitter behandling. De fleste av disse inkluderer massasje, øke vanninntak, trening, kremer som jevner ut huden.

Trening

Å trene bort cellulitter kan ha god effekt, da trening øker kroppens blodsirkulasjon. I tillegg vil cellulitter kunne bli mindre synlige dersom du er overvektig og går ned i vekt. Har du cellulitter lår og ønsker å trene dette bort, kan det være lurt å legge inn cellulitter trening som squats. Dette er øvelser som strammer opp de store musklene. Det er dog viktig å være klar over at trening alene ikke vil fjerne cellulitter helt.

Et godt kosthold

Et sunt og variert kosthold er viktig for cellulitt behandling. Flere av kostholdsrådene i denne forbindelse handler om å unngå mat med usunt fett samt redusere inntaket av koffein og alkohol. Det er også viktig å sørge for å drikke nok vann, da dehydrering kan bidra til at det dannes cellulitter.

Behandling basert på type cellulitt

Husker du at vi litt lenger opp i artikkelen delte cellulitter inn i tre ulike grupper? Her skal vi ta for oss hvordan fjerne cellulitter i henhold til hvilken gruppering de tilhører. Ødematøse cellulitter kan behandles med lymfedrenasje og produkter som øker sirkulasjonen. Vanndrivende kan også ha en effekt. Kroppsomslag med urter og eteriske oljer er en deilig og god behandlingsform.

Fibrøse cellulitter kan behandles ved hjelp av massasje. Massasje vil nemlig øke blod- og lymfesirkulasjonen og forbedre hudens struktur. Det kan også være positivt med cellulitter krem som inneholder retinol, C-vitamin eller bioflavonoider. Adiposte cellulitter, den gruppen som er mest synlig, kan behandles med ulike former for massasje, ultralyd og elektroporasjon.

Kremer og andre behandlinger av cellulitter

Du kan også redusere og forebygge cellulitter og strekkmerker med alt fra anti-cellulitt gele, cellulitter krem samt maskiner som hjelper deg med å skrubbe huden, slik at døde hudceller fjernes og blodsirkulasjonen kommer ordentlig i gang. I likhet med de fleste behandlinger, vil resultatet her også variere fra person til person.

De beste cellulitt krem

Å smøre seg inn med kremer eller gele er en behandlingsform som mange liker, da den enkelt og greit kan utføres hjemme hos deg selv. En av de beste cellulitt krem finner du hos Shytobuy. Den heter Oligo.DX og her tas det i bruk nanosome-teknologi som bidrar til at de naturlige ingrediensene trenger dypt ned i huden.

Det finnes også geleer som blant annet er utviklet for å fjerne cellulitter lår og rumpe. Huden blir mer elastisk og blodsirkulasjonen økes. På den måten kan gele og kremer bidra til å fjerne eller redusere synligheten av strekkmerker og cellulitter.

Kroppsskrubb mot cellulitter og strekkmerker

TeaTox Body Scrub for Cellulite bruker havsalt, grønn te og eplesideredikk for å stimulere sirkulasjonen og skrubbe bort gamle hudceller. Dermed kan huden oppleves å bli strammere og mer glødende, samt at overflaten blir glattere. Det å skrubbe huden er også en behagelig behandling som kan gjøres hjemme.

Massasje- og spabehandlinger

Massasje- og andre spabehandlinger kan ha en midlertidig effekt på hudens ujevne utseende. Dette vil ikke fjerne cellulitter helt, men massasje øker blodsirkulasjon til området som er påvirket og kan forebygge fremtidige cellulitter eller strekkmerker.

Cellulittbehandling med laser

Å fjerne cellulitter med laser er en metode som er mye brukt blant både dermatologer og leger verden over. Du kan være sikker på at apparatet vi selger hos ShytoBuy er trygt og uten noen for form for alvorlige bivirkninger. Behandling med laser kan redusere og stramme opp de ujevne lagene i huden. Laserbehandlinger kan balansere hudens struktur og kan bidra til å gjenopprette den.

Noen siste ord om cellulitter og strekkmerker

Det er viktig å huske på at dersom du ønsker å oppnå et best mulig resultat, så kan det være viktig å kombinere flere ulike behandlingsformer, sørge for regelmessig trening og et sunt kosthold. Eksperter er enige om at den mest effektive øvelsen rutine for cellulitter er en som inkorporerer aerobic trening og styrketrening sammen med en god diett, som er rik på frukt, grønnsaker og fiber.

Videre er det viktig å være klar over at cellulitter og strekkmerker kan forekomme hos alle, selv supermodeller, men med litt tålmodighet er det mulig å redusere og forebygge også dette.