FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
 • Handle med trygghet!

  Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

 • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

Vil du bleke tennene? Dette bør du vite

Hvis du vil bleke tennene så er det lurt å vite hvorfor tenner blir gule. Og ikke minst om hvilke metoder som er best for deg. Hjemmebleking koster mindre, men tar lengre tid. Tannklinikker derimot har høye priser på tannbleking.

Selv om tannblekingssett som iWhite kommer med alt du trenger for hjemmebruk, så er det lurt å ha litt forhåndskunnskaper før du bleker tennene. Ikke alle tannblekingsprodukter er like trygge og effektive som iWhite. Andre produkter kan ha dårlige bruksanvisninger eller dårlige sikkerhetsråd. I verste fall så får du ikke de resultatene du blir lovet.

Hvis du skal bleke tennene så bør du lese videre. Bli klok på tannbleking før du setter i gang. Da finner du også lettere produkter som iWhite teeth whitening, som virkelig leverer det de lover slik at du får blendende hvite tenner.

Hva skyldes gule tenner?

Visste du at det finnes hovedsakelig to typer tannbleking? Dette skyldes at gule tenner blir enten forårsaket av indre eller ytre årsaker. Vi har alle opplevd å få gule eller misfargede tenner. Det er en del av livet på samme måte som vi alle får grått hår. Etter hvert som vi blir eldre blir dentin stoffet gulere. Dentin ligger mellom emaljen og tannroten. Og når den blir gul så kan den skimtes gjennom tennene og resultatet blir gule tenner.

I tillegg kan tenner bli gule når du spiser og drikker mye fargesterk mat og drikke. Slitasje forårsaket av gnissing av tenner eller bruk av visse medisiner kan også gjøre tennene gule. Andre vanlige årsaker er:

 • Medisinbruk slik som tetracycline i ung alder
 • Skader tennene ved f.eks. et fall
 • For mye fluorid, dvs. fluoroses
 • Sjeldne tannsykdommer som gjør tennene brune eller gule
 • Gener, enkelte får rett og slett gulere tenner enn andre

Dessuten, som de fleste av oss vet, så vil kaffe, te, vin og røyking misfarge og gulne tennene. Heldigvis kan misfarging av tenner på utsiden lett behandles med iWhite og andre gode blekingsprodukter.

Ulike måter å bleke tennene på

En populær metode er hjemmebleking. Alt du trenger er et tannblekingssett slik som iWhite. iWhite teeth whitening kit kommer med bruksanvisninger og alt du trenger for å bleke tennene trygt og økonomisk hjemme. Hjemmebleking skjer gjerne med et blekeskinner. Disse skinnene skal brukes regelmessig innenfor et tidsrom og intervall. Avhengig av blekingsbehandlingen så får du vanligvis hvitere tennere i løpet av en uke. Hjemmebleking som iWhite er trygt og skånsomt mot tennene. Hjemmebleking med iWhite og andre produkter anbefales for de som ikke ønske dyre behandlinger i klinikker.

Hvis du velger å bleke tennene hos tannlegen så går det raskere. Vanligvis bruker tannklinikken kraftig lys som aktiverer et blekemiddel. Da blir tennene hvite raskt og behandlingen kan ta så kort som 1-2 timer. Men dette blir naturligvis reflektert i prisen som kan være mye høyere enn hjemmebleking.

Hvordan virker tannbleking?

Blekemidler som brukes i både tannklinikker og hjemmebehandlinger som iWhite har et aktivt blekestoff. Vanligvis inneholder blekemidlet karbamidperoksid eller hydrogen peroksid. Blekestoffer går inn i emaljen og reagerer med misfargede deler i tennene. Resultatet blir hvitere nyanser av tennene og et hvitere smil. For hjemmebleking med f.eks. iWhite er det viktig å følge bruksanvisningene og benytte tannskinnene i anbefalt tidsrom. Vanligvis må du bruke tannskinner lengre, jo gulere tennene dine er.

Hva er best for meg?

Svaret på dette er avhengig av flere ting. Hvis du har råd til dyre behandlinger så kan tannklinikker være en god løsningen. Men for de fleste av oss så er hjemmebehandlinger med f.eks. iWhite mer økonomisk. I tillegg må du huske at ytre og indre årsaker til gule tenner har ulike behandlingsmetoder. Hvis misfargingen skyldes hovedsakelig ytre faktorer, slik som mye kaffe – og tedrikking så kan faktisk god tannpuss fjerne mye av misfargingen. En tur til tannlegen kan også hjelpe, ettersom de har spesialutstyr som renser bort misfargingen.

Hvis du har gule tenner som skyldes indre årsaker så kan du ikke pusse bort misfargingen. Da må du bleke tennene innenfor og da er blekemiddel den eneste løsningen. Enten du gjør det hjemme med iWhite eller besøker en tannklinikk.

Hva er viktig å huske på?

Uansett om du bleker tennene hjemme med iWhite eller hos en tannklinikk så kan bleking gjøre litt vondt. Dette skyldes at blekemiddelet går inn i tennene og treffer tannhalser. Heldigvis blir du raskt vant til denne følelsen og er en liten pris å betale for å få et perlehvitt smil.

Mange er spent på hvordan tennene blir etter bleking med iWhite eller hos tannklinikken. Resultatet varierer fra person til person. Alt etter hvor godt du følger bruksanvisningen for bleking med f.eks. iWhite eller hvilken behandling du gjør hos en tannklinikk. Enkelt opplever at tennene blir sensitive etter bleking med iWhite eller hos tannklinikk. Men dette er helt vanlig og avtar etter kort tid.

Ta vare på tennene

Det er viktig å sunne tenner før du bleker dem, uansett om du gjør det hjemme med iWhite eller en tannklinikk. Det er også viktig å besøke tannlege regelmessig for å rense plakk og for å oppdage karies tidlig. Hvis du bleker tenner som er ødelagt så kan du gjøre ting verre. I tillegg sløser du bare med penger.

Unngå disse blekemåtene

Det finnes andre blekemåter, men disse anbefales ikke. Ettersom mange av dem er farlige og ikke rett og slett ikke effektive. Dette inkluderte munnvask som skal bleke tennene. Dette fungerer dårlig ettersom blekemiddel må behandle tennene over lengre tid, ikke på kort tid. Ellers får du ikke noe nevneverdig effekt. Å bleke tenner med syrlige frukter som f.eks. sitron er ikke lurt. Dette kan skade tennene ettersom du etser bort emaljen. Tennene kan bli hvitere, men på lang sikt ødelegger du tennene. Bleking bør gjøres med trygge måter som med iWhite eller hos en tannklinikk.

Bør jeg bleke tennene?

De fleste av oss kan bleke tennene hjemme med iWhite eller hos tannklinikk. Men det finnes enkelte som ikke bør bleke tennene. F.eks. hvis du har veldig sensitive tenner, tannsykdommer, sensitive gummer, allergisk mot hydrogen peroksid, har karies eller er under 18 år. Det er alltid lurt å snakke med tannlegen før du skal bleke tennene.