FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
 • Handle med trygghet!

  Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

 • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

Atopisk- og ulike typer eksem og de mulige rettsmidlene

Eksem er et begrep for en gruppe av medisinske tilstander som forårsaker at huden blir betent eller irritert. Den vanligste typen av eksem er kjent som atopisk dermatitt, eksem eller atopisk. Det er først og fremst små barn som får atopisk eksem. Det antas at ca. 15 % av norske barn er rammet av eksem. ShytoBuy selger naturlige og effektive behandlinger av eksemer, finn den rette behandlingen for deg under

Hva er eksem ?

Eksem er en medisinsk tilstand hvor deler av huden blir grov og betent med blemmer som avgir kløe og blødning. Eksem er en samlebetegnelse for alle typer eksem eller " kløende utslett ". Alle typer eksem forårsake kløe og rødhet og noen som vil forårsake blemmer, sprekker eller skalering, under ser vi de vanlige symptomer på eksem. Det påvirker vanligvis innsiden av albuene , baksiden av knærne og ansiktet, men noen eksem typer kan dekke det meste av kroppen.

Dermatitt, også kjent som eksem, er betennelse i huden. Det er preget av kløende , erytematøst , vesikulært, grått og skorpedannelse. Begrepet eksem er også ofte brukt for å beskrive atopisk dermatitt som også er kjent som atopisk eksem

Utslett av eksem er forskjellig for hver person . Det kan også se annerledes ut eller påvirke ulike deler av kroppen din fra tid til tid. Det kan være mild , moderat eller alvorlig . Vanligvis lider folk med eksem av tørr og sensitiv hud. Eksem er også kjent for sin intense kløen. Kløe kan være så ille at du skraper huden din og den blør, noe som kan gjøre din utslett enda verre og fører til enda mer betennelse og kløe . Dette kalles klø- scratch syklus.

SYMPTOMER PÅ EKSEM

Kløe og irritasjon
Kløe. Kløe er det mest vanlige symptomer på eksem og kan være intens. Kløende hud kan være ganske ubehagelig, irriterende følelse som kan gjøre skrape uimotståelig. Skaden på huden under eksem er ofte på grunn av riper, men det finnes mange effektive og milde kremer som lindrer kløe.
Skalering av huden
Skalering. Skalering eller skorpedannelse skjer når overflaten av huden begynner å skalle av, noe som gir huden en grov utseende og huden vil se ganske tørr ut. Betennelse og skalering kan behandles med soppdrepende kremer. Svovel behandler også kløe og svie fulgt av skalering på huden.
Rødheten på overflaten
Rødhet. Den berørte huden kan noen ganger blø og vise flekkete væskefylte blemmer på overflaten. Disse kan sive og danne skorper. Eksemet kan bli infisert når det er mer rødt og aggressiv enn til vanlig. Det er viktig å behandle rødheten siden ved infeksjoner kan det lett oppstå forverring i eksemet.
Sprekker på hudoverflate
Sprekker. Flere ekstreme former for eksem hvor hudn er alvorlig berørt av eksem og infeksjon kan utvikles smertefulle, dype sprengninger, også kalt sprekker på hudoverflaten. Som følge av kloring kan det også føre til at områder med fortykket hud lett sprekker.

Eksem hos barn

Eksem rammer ca 10% til 20 % av spedbarn og ca 3% av voksne og barn. Eksem hos barn er ganske vanlig. De fleste barn som utvikler tilstanden vokser ut av det, mens noen fortsetter å ha symptomer. Med riktig behandling kan eksem kontrolleres og behandles.

I barn, flekker av tørr og flassende hud kan dukke opp hvor som helst på kroppen. Hos eldre barn, vises eksem vanligvis på håndledd, ankler , albuer, knær og ansiktet, inkludert øyelokkene.

Eksem hos barn kan påvirke et barns livskvalitet betydelig og kan også påvirke søvnmønster ; dette kan gjøre barn irritable og frustrert, men god eksem behandling kan bidra til å lindre disse problemene. Det kan derimot ta litt tid å finne den mest passende behandling for eksem hos hvert barn. Noen ganger kan eksem hos barn blir forårsaket av stress og angst

Eksem i Ansiktet

Eksem i ansiktet kan være spesielt stressende fordi det er utsatt hvor alle kan se. Derfor, bortsett fra plagsom kløe og irritasjon, en må også takle utseende. Derfor kan eksem i ansiktet påvirke selvtillit og forstyrrer betydelig dagliglivet, spesielt hvis problemet er langvarige.

Eksem i ansiktet kan ha et lignende utseende til eksem som involverer andre områder av kroppen, med rødhet , tørrhet og noen ganger sprekker, gråt og skorpedannelse. Det finnes flere forskjellige typer eksem som kan påvirke ansiktet. Det kan være en del av et mer generalisert tilstand, eller lokalisert bare til ansiktet.

Atopisk eksem er den vanligste årsaken til eksem i ansiktet, både hos voksne og barn. Kinnene og pannen er ofte involvert først, men hele ansiktet kan påvirkes sammen med andre deler av kroppen. Kløe, tørrhet og rødhet er de viktigste symptomene, men brenning og svie kan også forekomme. Kloring kan forårsake fortykkelse av huden, og det kan bli mørkere i fargen spesielt i mørkhudede personer.

ULIKE TYPER EKSEM

Atopisk eksem er den vanligste formen for eksem.

Det påvirker ofte personer som også har:

 • Astma eller pollenallergi
 • Familiehistorie med eksem, astma eller pollenallergi
 • Defekter i hudbarrieren som slipper ut fuktigheten og bakterier inn

Atopisk eksem begynner vanligvis i barndommen. Men det kan ramme folk i alle aldre.

Oftest påvirker det huden på:

 • Ansikt
 • Hand
 • Føtter
 • Indre albuer
 • Baksiden av knærne

Behandlinger for atopisk dermatitt:

 • Produkter å fukte huden
 • Antibakterielle kremer og salver
 • Medikamenter som styrer immunsystemet
 • Antibiotika for å behandle infeksjoner

Det påvirker ofte personer som også har:

 • Irritativt kontakt dermatitt
 • Allergisk kontakteksem

Disse typer eksem kan utvikle seg etter skader på huden. Disse inkluderer kjemikalier og hyppig håndvask. Irritativt kontakteksem kan utvikle etter å berøre en sterkt irriterende en gang eller ved å komme i kontakt med irriterende stoffer gjentatte ganger.

Kontakteksem kan også utvikle dersom en berører en allergi - utløsende substans , for eksempel:

 • Nikkel
 • Kosmetikk
 • Poison Ivy

Behandlinger for irriterende kontakteksem inkluderer:

 • Kremer for huden
 • Steroid medisiner