• Handle med trygghet!

  Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

 • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

Det du trenger å vite om elveblest og mulige rettsmidler

Elveblest, også kjent som urticaria, rammer om lag 20 prosent av befolkningen en eller annen gang i løpet sitt liv. Det kan utløses av mange faktorer eller situasjoner, og vanligvis starter det som en kløende flekk på huden som blir til hovne røde renner.

Hva er Elveblest?

Elveblest er også kjent som urticaria, renner , blemmer , eller utslett. Det er en rød, hevet, kløende utslett som noen ganger utløses av noe som gir en allergisk reaksjon. Når det er en allergisk reaksjon frigjør kroppen et protein som kalles histamin. Når histamin frigjøres, vil våre kapillærer ( små blodårer ) lekke væske inn under huden. Væsken samler seg i huden og fører til et utslett. Elveblest kan endre størrelse raskt og flytte rundt, den kan forsvinner fra ett sted og dukker opp igjen andre steder , ofte i løpet av kun noen få timer .

Eksperter sier at omtrent halvparten av alle tilfeller av elveblest er årsaken aldri funnet . Men elveblest oppstår som oftes på grunn av en allergisk reasjon du har til noe du har spist eller noe du har vært bort i som du ikke tåler

Ifølge helsemyndigheten lider hver 6 menneske av elveblest en eller annen gang i sitt liv. Barn og kvinner er oftere rammet enn voksne menn. Elveblest er ikke smittsom og derfor kan du ikke gi det videre til en annen person.

Årsaken til Elveblest

En vanlig grunn til å få elveblest som nevnt ovenfor er en allergisk reaksjon. Noen vanlige allergiske reaksjoner kan bli utsatt av visse type matvarer som melk , hvete , egg , skalldyr , bær og nøtter, medisiner (for eksempel antibiotika ), og insektstikk eller bitt.

Andre årsaker til elveblest er ikke relatert til allergi og disse kan omfatte:

 • Eksponering for kulde ( som å dykke inn i et kaldt basseng)
 • Trening
 • Soleksponering
 • Nervøsitet eller stress
 • Infeksjoner forårsaket av virus

Elveblest symptomer

De nest vanlige symptomer for Elvebest er hevelser, kjent som blemmer, som vises på huden som et utslett. De er vanligvis rosa eller røde og ha en oval eller rund form, og varierer fra noen få millimeter i diameter til flere cm. De kan være svært kløende. Blemmene kan være omgitt av en rød refleks.

Blemmene oppstår vanligvis i grupper, og vises ofte i ansiktet eller på armer, hender, fingre, ben , føtter og tær.

I de fleste tilfeller vil elveblest forsvinne etter noen timer, men det kan bli erstattet av nye og de kan være ganske kløende. De kan vises på bare en del eller flere deler av kroppen.

I de fleste tilfeller er symptomer tilstede ikke mer enn 8 til 12 timer, og i sjelden tilfeller vil det fortsette i mer enn 24 timer. Men problemene kan også fortsette i mange dager, og selv flere måneder. Hvis elveblest varer under 6 uker kalles det akutt elveblest. Dersom det varer lengre enn det blir de kalt kronisk elveblest.

Elveblest barn

Elveblest kan også ramme barn. Hvis elveblest er på en del av barnets kropp , kan de ha blitt utløst av noe de har fått på huden sin. Det anbefales da å bade barn med elveblest med en mild såpe og vann, deretter skifte klær.

Behandling av Elveblest

Behandling av elveblest er rettet mot å lindre symptomene som er forårsaket av elveblest til tilstanden går unna på egen hånd. Som nevnt Elveblest vanligvis forårsaker kløe, men kan også brennende eller stikkende følelser.

Det finnes mange kremer som kan hjelpe å lindre symptomer som kløe og irritasjoner på huden forårsaken av elveblest som fra Emuaid serien. Du kan også bruke mild og naturlig såpe som ikke forsaker noe reaksjoner for å vaske bort noe du har vært i kontakt som kan ha forårsaket elveblest.

Det er også viktig å merke seg om du har spist noe som kan forårsake elveblest og prøve å unngå de. ShytoBuy selger naturlige og milde kremer og såper som er egnet for både voksen og barn som er rammet av elveblest. Finn den behandlingen som er mest effektiv for deg.