• Handle med Trygghet

    Kjøp Nå Betal Når du har mottatt produktet

  • Gratis Frakt for verdi over 499kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Finn tidlige tegn på kjønnsvorter

Mesteparten av tiden, oppstår kjønnsvorter på fuktige områder (for eksempel i eller rundt vagina , anus eller lyske) og forårsaker ikke ubehag eller smerte. I sjeldne tilfeller kan de være kløende, litt såre eller blø - spesielt hvis du skraper dem.

Kjønnsvorter kommer i ulike størrelser og former. Vanlige symptomer på kjønnsvorter inkluderer:

Små humper (opp til 2-3cm for ) som er hud -farget og ofte vokser i klynger og danner en slags blomkål form. Noen opplever bare å ha en eller to vorter. Når disse vorter er plassert direkte i underlivet, er de vanligvis myke og kan enten være hevet eller flat.

Hvordan kan jeg sjekke for kjønnsvorter ?

Den eneste symptom på kjønnsvorter er vekster, som betyr at du bare vet at du er infisert når du har oppdaget en av dem på huden din. De kan noen ganger være inni kjønnsorganer og kan være vanskelig å få øye på. Hvis du tror du har blitt smitte , må du ta kontakt med fastlegen din eller finne en behandling for å bli kvitt kjønnsvorter.

Det beste er å oppdage og behandle dem tidlig, for å sørge for at de ikke fortsette å vokse og spre seg. Kvinner bør se etter vorter i eller rundt sin vulva og lyske . Menn bør undersøke deres penis, pungen, lyske og lår. Oral og anal sex med en smittet partner kan føre til kjønnsvorter sprer seg til munnen ( f.eks lepper, tunge, gane ) , hals og anus.

Hva skal du se etter ?

Med hensyn til de tidlige tegn på kjønnsvorter, må du huske på at de kan vises uker til måneder etter at du har blitt smittet. Kvinner som nylig har hatt ubeskyttet sex og er på utkikk etter tidlige tegn på kjønnsvorter vil enten bli nødt til å sjekke jevnlig eller få testet ( dvs. Ta celleprøve ). Noen ganger kvinner opplever unormal utflod, vaginal blødning etter samleie eller en kløende følelse i kjønnet.

For menn er det ingen pålitelig test som kan oppdage viruset ansvarlig for kjønnsvorter. Hvis du oppdager en blomkål -lignende vekst på eller i nærheten av kjønnsorganene eller i lysken, må du spørre en lege for å undersøke den, eller finne en behandling for kjønnsvorter som Zymaderm.

Tar vare på deg selv

Jo snarere du finner tegn på kjønnsvorter og behandler dem etter at de har dukket, bør du prøve å hindre smitte. Kroppen din er i stand til å bekjempe viruset, og pasienter i 20-årene til begynnelsen av 30-årene generelt har en bedre sjanse til å effektivt drepe viruset enn pasienter over 30.

Hvis du vet at du bære viruset, bør du prøve å øke immunsystemet. Det er nøyaktig når kroppen din har lav immunsystem at kjønnsvorter vil dukke opp. Vær ekstra forsiktig når du lider av en sykdom (inkludert kroniske sykdommer som diabetes) eller som gjennomgår kjemoterapi. En usunn livsstil øker risikoen for å utvikle kjønnsvorter hvis du har hatt kontrakt med viruset. Du bør unngå røyking, overstadig drikking og stress.

Unngå infeksjonen

Menn er like smittsomt som kvinner, selv om de er mindre tilbøyelige til å vise symptomer. Den beste måten å unngå vorter er via bruk av kondom og regelmessige helseundersøkelser på din klinikk. Du er spesielt utsatt for å utvikle vorter hvis du har flere seksualpartnere i året og ikke bruker kondom.