FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
 • Handle med trygghet!

  Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

 • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

Oppblåst mage, forstoppelse og andre fordøyelsesproblemer

Dårlig fordøyelse er et problem som rammer millioner av mennesker hvert år, og symptomer som forstoppelse, oppblåsthet, luft i magen, og diaré kan føre til mye ubehag og forlegenhet. Den gode nyheten er at det å gjøre litt tweaks til din diett og livsstil kan hjelpe deg å unngå disse symptomene, som forstoppelse og andre fordøyelsesproblemer.

Generelt om fordøyelsesproblemer

Om du lider av fordøyelsesproblemer er du sikkert allerede kjent med symptomer som magesmerter, oppblåst mage eller luft i magen. Fordøyelsen er en av de viktigste mekanismene i kroppen. Når denne ikke fungerer som den skal kan det føre med seg plager som tretthet og ubehag. Det er mye som kan forårsake fordøyelsesproblemer, som for eksempel dårlig kosthold, allergier eller infeksjoner.

Behandling av fordøyelsesproblemer er lettere enn du tror. I de aller fleste tilfeller trengs det kun en omjustering av kostholdet. Mange finner lindring ved å unngå matvarer som har plaget dem tidligere. Om du er usikker på hva denne matvaren kan være er det lurt å lage en liste over sitt normale kosthold og se om man får plager ved inntak av mat utenom denne listen. Dårlige fordøyelse påvirker våre normale kroppsfunksjoner og immunsystemet på samme måte som dårlig ernæring gjør..

Naturlige behandlinger av fordøyelsesproblemer og fordøyelsessystemet er lett tilgjengelig og kan gi en hurtig og effektiv lindring av de vanligste symptomene av ubehag i mageregionen. Dessverre er det enkelte former for fordøyelsesproblemer som kan være livstruende, men de aller fleste er milde og kan behandles så snart de er diagnostisert.

Hva er forstoppelse?

Selv om forstoppelse er en svært vanlig sykdom for generell Norske, er det en mer vanskelig lidelse å beskrive i den medisinske grad. Fordøyelsesproblemer kan forårsake forstoppelse, og det antas som " en sykdom hvor tarmen tømmes sjeldnere enn normalt og ofte tungvint måte. Avføringen er hard og lite, og tarmbevegelse forårsaker problemer og smerte. "

Hva som antas som vanlig avføring per dag er vanskli å si siden det er svært vanskelig når 90 % av alle i den vestlige verden har forskjellige avføringsmønster- alt fra 3 avføringer per dag til tre per uke. Så lenge tarmen er tømt regelmessig og uten problemer og ubehag , spiller det ingen rolle om det er 2-3 dager.

Symptomer på forstoppelse

Symptomene på forstoppelse som er best merket inkluderer magekramper, hard og oppblåst mage, en følelse av utømte tarmen etter toalettbesøk og til slutt diaré. Typisk kan man få diaré som følge av forstoppelse , særlig når man blir eldre , fordi du ofte ikke kan kvitte deg med avføring og diaré kommer "etter" forstoppelse.

Forstoppelse er estimeres å ramme en av syv voksne, og en i tre barn til enhver tid i livet. Tilsvarende, oppblåst mage og forstoppelse er større lidelse hos eldre, hovedsakelig på grunn av :

 • Kraften av tarmmuskler avtar med alderen
 • Eldre ofte tar medisiner som har bivirkninger som forstoppelse og andre fordøyelsesproblemer

Det finnes ulike naturlig rettsmidler og aktuelle behandlinger som kan ha gunstig effekt på forstoppelse, fordøyelsesproblemer og oppblåst mage. Les mer i denne artikkelen om hva slags behandling vi anbefaler.

Hva er årsaken til forstoppelse?

Det er i utgangspunktet ingen direkte tilknytning til forstoppelse, men heller en rekke små faktorer som kan påvirke i større eller mindre grad. Av disse faktorene, den vanligste er inaktivitet og mangel på mosjon og bevegelse i hverdagen, manglende væskeinntak, et lav på fiber diett - fiber holder på væske og gjør avføringen lettere og mykere.

Andre, sjeldnere årsaker er ryggmargsskader, multippel sklerose, mage eller prostatakreft, nyresvikt, for mye kalsium i blodet, graviditet, angst eller depresjon og ulike legemidler som for eksempel smertestillende, anti-epileptiske.

Har du lider av forstoppelse, fordøyelsesproblemer og oppblåst mage, bør du ikke bare ignorere dette. Kontinuerlig forstoppelse og fordøyelsesproblemer, eller en generell endring i avføring bør undersøkes om dette varer mer enn 1-2 uker. Ofte er det bare et spørsmål om riktig diett, men i noen tilfeller er forstoppelse så dårlig at det ikke kan behandles.

Behandling av forstoppelse og fordøyelsesproblemer

1. Diett
Et balansert kosthold er helt ideelt for å forebygge fordøyelsesproblemer, hard og oppblåst mage. Ofte er dietten alene er årsaken bak symptomer, og hvorfor du bør fokusere på sunn diett hvis du lider av forstoppelse. Målet er å øke fiber inntaket gjennom hel korn, frukt og grønnsaker, og prøve så langt som mulig for å unngå sukker innholdig matvarer og hvitt brød. En grunnleggende regel - ikke bare for tarmen , men også for din generelle velvære er å gå for mat som ikke har blitt behandlet. Mat som er rå og naturlig slik som grønnsaker, frukt og kjøtt.
2. Væske Inntak
Væske er også en viktig del av en balansert kosthold. Studier viser at kroppen ikke vil si i fra at den er tørst før den er 1-2% dehydrert, da har dehydrering allerede påvirket kroppen vår. Mange er rett og slett dehydrert , uten egentlig å vite om det. Vi anbefaler å drikke minst 5-8 glass vann om dagen (2-3 liter) , som vil drastisk øke din helse og velvære, og også forhindre forstoppelse . Videre anbefaler vi varme drikker som kaffe og te, da disse kan bidra til å myke opp avføringen.
3. Detox og rensing
Dette er en av de mer utradisjonelle metoden, men likevel et punkt som fortjener en omtale. For at leveren og nyrene skal fungere optimal, og filtrere ut alle de skadelige stoffene som vi uunngåelig spiser hver dag , kreves det en detox og rensing av systemet. Dette er ikke en faktisk intestinal rensing, men gjennom naturlig rettsmidler og aktuelle behandlinger, kan du rense systemet på en enkel og effektiv måte. Vi anbefaler Digestive Science® Intensiv Colon Cleanse , som er et naturlig produkt som effektivt renser tarmen og gir optimale forhold for en optimal fordøyelse
4. Trening
Trening er en viktig del av fysisk og mental velvære og helse, som også omfatter fordøyelsesproblemer. Vi anbefaler noen fysisk aktivitet hver dag - noe som kan være enkelt som å gå en tur hver dag - muligens følge WHOs anbefaling på 10.000 skritt om dagen, som lett kan spores på smarttelefonen, eller med en manuell skritteller. Trening alene vil ikke bare øke din fordøyelsen og hindrer forstoppelse , men også øke din generelle velvære, gjøre deg mer frisk og sunn.
5. Naturlig Rettsmidler
Forstoppelse og fordøyelsesproblemer er en tøff nøtt å knekke . Ofte er ikke forstoppelse direkte adressert - og du vil ofte ha suksess med bare å endre dine spise-og trenings vaner. Selv om dette er den sunneste og billigste løsningen, finnes det naturlige stoffer som kan bidra til en betydelig forberedelse. Vi har i lang tid forhandlet medikament Natural Moves som er en mild formel spesielt for forstoppelse. Du tar det før leggetid slik at det kan fungere optimalt i kroppen din mens du sover. Dette betyr i samarbeid med en fiberholdigkosthold og økt væskeinntak er ofte nok til å overvinne hard mage og fordøyelsesproblemer og få naturlig avføring igjen.

Anbefalte produkter