Man - Fre | 10:00 - 15:00

21 40 37 85 Live Chat

Fungerer Vekttapspiller?

Fristelsen til å bruke reseptbelagt vekttap piller for å gå ned i vekt rask er stort. Men er disse produktene trygt og effektivt?

Tanken om å miste vekt raskt er vanskelig å motstå. Men gjør vekttap piller og produkter deg tynnere eller bare lommeboka din tynnere? Og er de et trygt alternativ for vekttap?

Hvem er overvektig?

Den vanligste måten å finne ut om noen er over sin idealvekt er ved å beregne deres body mass index ( BMI ), som er et mål på kroppsfett basert på ens vekt og høyde . Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har følgende BMI retningslinjer for vekt status :

  • Undervektig : en BMI under 18,5
  • Normal vekt : en BMI mellom 18,5 og 24,9
  • Overvektig : en BMI mellom 25,0 og 29,9
  • Fedme : en BMI på 30,0 eller høyere

BMI for ungdom , i alderen 2 til 19 , beregnes annerledes.

Reseptfri vekttap piller

For reseptfri vekttap piller som orlistat Alli , må produsent gi ”Food and Drug Administration” ( FDA) med resultater fra menneskelige (kliniske ) studier som viser er sikker og effektiv. Alli er en FDA godkjent produkt.

Produsenten av et kosttilskudd er ansvarlig for å sikre sikkerheten til et produkt og gi ærlige påstander om produktet.

Hvis FDA ser at et stoff er usikre, kan administrasjonen forby produktet eller be produsenten om å trekke det frivillig. FDA kan også iverksette tiltak mot en produsent hvis det ikke er bevis i det hele tatt for å støtte produsentens fakta om produktene.

Sette realistiske forventninger

Det er ingen magisk å miste vekt. Den mest effektive måten å gå ned i vekt og holde den nede er gjennom livsstilsendringer. Spis en sunn kalorifattig kosthold med mye frukt og grønnsaker, og være fysisk aktiv.

Vekttap piller , reseptbelagte legemidler, reseptfrie legemidler, naturlegemidler eller andre kosttilskudd - er alle, i beste fall, et redskap som kan hjelpe til med vekttap. Men det er viktig å kombinere vekttap piller med et sunn kosthold og trening.

For eksempel, en studie fra 2014 anmeldte 21 langsiktige studier av reseptbelagte legemidler for behandling av fedme. Forskerne konkluderte med at når en person gjør nødvendige endringer i livsstil, øker en resept vekttap piller sannsynligheten for å oppnå "klinisk relevant" vekttap innen et år.

Klinisk relevant vekttap er nok vekttap for å begynne å senke risikoen for hjerte- og karsykdommer, diabetes og andre sykdommer, og er generelt definert som fem prosent eller mer av kroppsvekten.

En rimelig forventning er derfor at reseptbelagte vekttap piller kan være fordelaktig , men de vil ikke være magisk . Vekttap piller funker ikke for alle, og deres fordel kan være beskjedne.

Slankepiller er ikke en magisk piller for vekttap, og de vil ikke fungere for alle. Noen slankepiller har bivirkninger og ingen er uten risiko. Men de har også fordeler, og fordelene de gir kan oppveier risikoen hvis fedme-relaterte helserisiko er betydelige.

Registrer
For Nyhetsbrev