• Handle med Trygghet

  Kjøp Nå Betal Når du har mottatt produktet

 • Gratis Frakt for verdi over 499kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

Grått hår og årsaker - fakta og myter om grå hårvekst

Alle vil på et tidspunkt bli rammet av grått hår, men det er ulike faktorer som avgjør hvorfor noe får det mye tidligere enn andre. Hos ShytoBuy har vi valgt ut unik produkte til å behandle hårsekker som forårsaker grått hår. Håret blir hvitt når pigment cellene i bunnen av hårsekken responderer for dannelse av farge opphøre. Den gode nyheten er at grått hår er ikke noe du må leve med . Det er enkel og effektiv måte å naturlig holde farge uten å måtte...

Hørt om “Salt and Pepper” Look? Uansett hva vi kaller det, får alle grått hår på et tidspunkt. Men noen kan begynne å få grått hår allerede i 20-årene, mens andre ikke ser det første tegn til 50 årene? Dersom du blir plaget av grått hår, hva kan du gjøre? Les videre her.

Hvorfor får vi Grått Hår?

Grått hår er noe vi alle vil få med tiden, og sjansene er du vil våkne opp med noen grå hår vil øke med 10-20% hvert tiår etter at du har fylt 30år.

Det er vel kjent at hvite hår ikke har noen pigment i det hele tatt, og det grått hår er et resultat av en reduksjon av pigmentet. I utgangspunktet blir håret hvitt. Det får sin naturlige farge av en type som kalles pigment melanin. Håret går grått når fargeproduserende cellene slutter å produsere pigment. Naturlig forekommende hydrogenperoksid kan også bygge opp i håret, bleke fargen.

Dannelsen av melanin begynner før fødselen. Den naturlige fargen på hår er avhengig av fordelingen, typen og mengden av melanin i det midterste laget av håret eller cortex.

Det antas at folk at hvite folk begynner å gå få grå i midten av 30-årene, mens asiater får grått hår i slutten av 30-årene, og afrikansk-amerikanere i midten av 40-årene. Halvparten av alle har en betydelig mengde grå hår av den tiden de blir 50.

Hår har bare to typer pigmenter: mørke (eumelanin) og lyse (phaeomelanin). De blander sammen for å gjøre opp det brede utvalget av hårfargene.

Melanin er bygd opp av spesialiserte celler kalt pigment melanocytter. De plasserer seg ved åpningene på overflaten av huden gjennom hvor håret vokser (follikler). Hvert hår vokser fra en enkelt hårsekk. Med alderen blir det en reduksjon på melanin. Dette gjør det mulig å ha grått hår som til slutt blir hvit.

Årsaker til Grått Hår

Dr. Desmond Tobin, professor i cellebiologi ved Universitetet i Bradford i England viser at hårsekken har en "melanogentic klokke" som bremser ned eller stopper melanocytter aktivitet, noe som redusere pigmentet i håret vårt.

Videre foreslår Dr. Tobin at vi får grått hår på grunn av alder og genetikk, gjennom genet regulerer forbruket av pigmenter potensialet i hver enkelt hårsekken. Dette skjer på ulike nivåer i ulike hårsekkene. For noen skjer det fort, slik at de får grått hår tidlig, og i andre tilfeller kan det skje langsomt over flere tiår.

Det er også andre faktorer som kan endre pigmentering av håret. Forskere har delt dem inn i interne og eksterne faktorer:

Interne faktorer

 • Genetiske defekter
 • Hormoner
 • Endringer i Kroppen
 • Alder

Eksterne faktorer

 • Klima
 • Urenheter
 • Giftstoffer
 • Kjemisk Eksponering

Behandlinger av Grått Hår

Det kan være vanskelig å hindre grått hår siden det er blant annet gener som styrer det. Men det finnes produkter og midler for å dekke grått hår, også finnes behahandlinger av grått hår og naturlig rettsmidler som har vist seg å gi gode resultater.

Naturlig kosttilskudd kan hjelpe deg å motvirke den grå hår på lang sikt ved å legge enzymer til håret. Benytt deg av et velprøvd produkt som er vitenskapelig bevist å behandle grå hår.

Når du farger håret hos en frisør kan det være nyttig for å opprettholde fargen med en hårmaskara i mellomtiden for å hindre at grått hår vises.

I dag er tørr sjampo ganske populær, de inneholder pigmenter som kan være et egnet alternativ.

FAKTA OM GRÅTT HÅR:

Normal aldring er den største synderen.

Ok, ingen overraskelse her. Hudleger kaller dette 50-50-50 regelen. "Femti prosent av befolkningen har ca 50% grå hår i en alder av 50," sier Dr. Anthony Oro, professor i dermatologi ved Stanford University. Og i likhet med huden vår, endrer håret sin tekstur med alderen.

Din Etnisitet gjør en forskjell.

Som tidligere sett, så har Kaukasier har tendens til å få grå hår tidligere - og de med rødt hår tidligste av alle. Deretter Asiater, og etter det kommer Afro-Amerikanere. Forskere har ikke funnet ut den eksakte grunnen ennå.

Stress og Livstil

Det sies at stress kan også forårsake grått hår, men stress er som vanlig også en faktorer for en rekke hud og hårproblemer. Men det sies at hårfarge kan ikke endres når det er produsert av follikler, slik at de ikke kan bare gå grått når du er stresset. Når de enkle hårstrå vokser, holder den stort sett fargen. Hårsekkene produserer mindre farge når de blir gamle, slik at nye hårstrå som vokser kan se lysere.

Røyking kan ha negative effekter for både hud og hår. Røyking kan også føre til en rekke helse- og skjønnhets problemer, så det er bare best å droppe sigaretten. Ifølge en 2013 studie fant forskere ut at det er en signifikant sammenheng mellom utbruddet av grå hår før fylte 30 og sigarettrøyking.

Håret ditt endrer ikke til grått, det vokser på den måten En enkelt hår vokser for ett til tre år, så mister du det og nytt hår vokser. Når du blir eldre, blir det nye håret mer sannsynlig grått. Hver gang håret regenererer, blir pigmentceller omdannet, og da kan de bli slitt ut.

Myte om Grått Hår

Det er mange som lurer på om dersom du plukker et grått hår, om det vil forårsake at flere nye vokser ut.

Nei, dersom du trekker ut et grått hår vil det ikke føre til at flere gråe hår vokser ut. Men i noen tilfeller kan det være mer enn ett hår i samme hårsekken. Ifølge Elizabeth Cunnane Phillips, en trichologist på Philip Kingsley Clinic i New York City, er den eneste gangen mer enn et hår vokser fra ett sted er av en eller annen ukjent grunn, det er en sammenslåing av to hårsekkene.