• Handle med trygghet!

  Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

 • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

Grått hår og årsaker - fakta og myter om grå hårvekst

Alle vil på en gang bli påvirket av grått hår, men det er forskjellige faktorer som avgjør hvorfor noen får grå hår i ung alder, og noen gjør det ikke. På ShytoBuy har vi valgt unike produkter for å behandle hårfollikler som forårsaker dette problemet. Håret blir hvitt når pigmentcellene i bunnen av hårfollikket reagerer på dannelsen av fargestopp. Den gode nyheten er at grå hår er ikke noe du må leve med hvis du ikke liker det. Du kan alltid fargelegge håret ditt i enhver nyanse du elsker og stil den på en måte som er smigrende for deg.

Har du hørt om "Salt and Pepper look"? Uansett hva vi kaller det, får alle grått hår på et tidspunkt i livet. Noen kan begynne å bli grått hår allerede i en alder av 20, mens andre ikke ser de første tegnene på det ved fylte 50 år. Hvis du er plaget av dette, har du så mange alternativer som kan få deg til å smile igjen.

Hvorfor får vi det og hvordan å forhindre grått hår?

Selvom det er mange som farger håret grått, så er det enda flere som ønsker å bli kvitt grått hår. Det er mange faktorer som øker sjansene for å få sølvhår tidlig i livet; etnisitet gjør virkelig en forskjell fordi rødhårene blir gråere tidligere enn kaukasiere, og sistnevnte får sølvhår tidligere enn asiater eller afroamerikanere. En annen viktig faktor er stress. Det er kjent å være involvert i nesten alle hår eller hudproblemer. Sjansene for å våkne opp med noen gråhår øker med 10-20% etter 30 års jubileum. Shytobuy tilbyr Melaniq en flott adjuvans i kamp med for tidlig grått hår.

Det er velkjent at hvitt hår ikke har noe pigment i det hele tatt, og det grå håret er et resultat av reduksjon av pigmentet. I utgangspunktet blir håret hvitt. Det får sin naturlige farge fra pigmentmelaninet. Dette skjer når fargeproduserende celler slutter å produsere pigment. Dannelsen av melanin begynner før fødselen. Den naturlige hårfargen avhenger av fordelingen, typen og mengden melanin i mellomlaget av hår eller cortex. Håret har bare to typer pigmenter: mørkt (eumelanin) og lys (phaeomelanin). De blander seg sammen for å gjøre opp det brede spekteret av hårfarger.

Årsaker til grå hår

Dr. Desmond Tobin, professor i cellebiologi ved University of Bradford, England, viser at hårsekkelen har en "melanogenisk klokke" som senker eller stopper melanocytteraktiviteten, noe som reduserer pigmentet i håret vårt. Videre foreslår Dr. Tobin at vi får grå hår på grunn av alder og genetikk, gjennom genet som regulerer forbruk av pigmenter, potensialet til hver hårfollikkel.Les mer her for å finne ut av 5 løsninger for håravfall om du sliter med dette.

Det er også andre faktorer som kan forandre pigmenteringen av håret. Forskere har delt dem i interne og eksterne faktorer:

Interne faktorer for forekomst av grått hår:

 1. Genetiske feil: hvis det går i familien din, har du mange sjanser til å få det tidlig også
 2. Hormoner: deres ubalanse kan ha stor innvirkning
 3. Endringer i kroppen: raske endringer i kroppsvekten kan gjøre mye skade
 4. Alder: jo eldre du får, desto større sjanser må du få sølvhår

Eksterne faktorer:

 1. Klima: Kraftig klima kan påvirke hårsekkene dine
 2. Forurensning
 3. Toksiner
 4. Kjemisk eksponering: Forringer hår og hudceller

Kan for tidlig grå hår reverseres?

Forskere og forskere har i mange år forsøkt å finne en måte å reversere denne prosessen på, og de har kommet til følgende konklusjoner:

 1. Fordi alt styres av de genene vi har, kan vi egentlig ikke forhindre eller reversere denne prosessen av forekomst av grått hår; alt vi kan gjøre er å få oss til å føle oss bedre om oss selv.
 2. Det er mange naturlige behandlinger som vitamin B12 piller eller skudd som kan bidra til å rette opp mangelen vi har i hårsekkene.
 3. Det er så mange hårprodukter som inneholder gode enzymer som er ment å forbedre utseendet på håret ditt og for å hjelpe det med å gjenvinne pigmenteringen i tide. Dette kan bidra til forhindret vekst og bidra til som en behandling av grått hår
 4. Folk kan farge det grå håret med hvilken som helst hårfarge de vil ha; Det er den perfekte basen for å legge til noe pigment av ditt valg.
 5. Hår masker, pigmentert sjampo og tørrsjampo er gode hjelpestoffer mot grått hår; de kan holde håret sunt og glødende.
 6. Røyking kan ha negativ effekt på håret; folk som røyker, får sølvhår tidligere. Hvis du er en røyker, bør du slippe denne dårlige vanen. Ikke bare er det dårlig for din generelle helse, det er dårlig for huden din og håret ditt også. Ifølge en studie gjort i 2013, fant forskerne ut at det er en betydelig sammenheng mellom utbruddet av sølvhår før alder av 30 år og sigarettrøyking.
 7. Håret endrer ikke farge, det vokser på den måten. Det har blitt oppdaget at et eneste hår vokser ikke mer enn tre år. Etter denne perioden mister vi det og et nytt hår vokser tilbake. Mens de kontinuerlig regenererer, blir pigmentcellene transformert, og de kan bli slitte ut, dette er en av årsakene som gjør at vårt hår lyser i tid eller til og med blir hvit.
 8. Skjoldbruskproblemer har stor effekt på denne grunnen; hvis du har problemer med skjoldbruskkjertelen din, bør du konsultere legen din for å gi deg den beste hormonbehandlingen. Denne behandlingen kan hjelpe hårsekkene dine til å generere pigmentet i tide.

Myter om grått hår

Det er mange som lurer på om du velger et grått hår, hvis det vil få flere nye til å vokse ut. Nei, hvis du trekker ut et grått hår, vil det ikke føre til at mer grått hår vokser ut. Men i noen tilfeller kan det være mer enn ett hår i samme follikkel. Ifølge Elizabeth Cunnane Phillips, en tricholog ved Philip Kingsley Clinic i New York City, er den eneste tiden da dette kan skje, noe ukjent grunn etter sammenslåingen av to follikler.

Noen sier også at grå hår har en tendens til å vokse raskere, faktisk er det delvis sant og delvis falskt. Veksten avhenger av hver persons kropp, hvis den ikke vokste raskere når den holder sin pigmentering, er det lite lite sannsynlig å begynne å vokse raskere når det mister sin pigmentering.

Mange sier at bare permanent fargestoff kan fungere på grått hår. Hvis du vil fargestille det, trenger du ikke å bruke bare permanent hårfarge. Du kan også bruke henna-fargestoff, naturlige fargestoffer fra planter, grønnsaker eller frukt, semi-permanente fargestoffer eller fargeskampoer. Det er opp til deg å finne noe som fungerer for dine behov. Du må bare prøve noen av dem til å finne det som passer best for deg. Du trenger ikke å angripe håret ditt med forskjellige kjemikalier fra fargestoffer, hvis du ikke vil. Foligain Anti Gray er et fantastisk tillegg som kan forbedre utseendet på håret ditt i løpet av kort tid.

Lang eksponering for UV-stråler er feilaktig tenkt å akselerere utseendet på sølvhår. Hvor lang eksponering for sol gjør, er å svette litt på hårets farge, for ikke å øke sjansene for å få grå hår. Du kan bruke så mye tid som du vil ha i solen, så lenge du bruker høy UV-beskyttelse krem ​​eller lotion.

I de siste årene begynte både kvinner og menn å ønske å ha rik og sunn grå hårfarge. Fordi de fortsatt hadde høyt pigmentert hår, var deres eneste håp ved hjelp av en grå hårfarge. Så, hvis folk som ikke har det, virkelig vil ha det, hvorfor forsøker du ikke å klippe sølvhåret ditt og være stolt av det? Det ser definitivt ut fantastisk! Du bør omfavne det og bare prøve å holde det sunt og glødende.