FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
  • Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Ulike metoder for effektiv og permanent hårfjerning

De fleste av oss bruker fortsatt metoder som voksing, barbering eller hårfjerningsformler for å kvitte oss med uønsket kroppshår, og de kan fortsatt få jobben gjort, men for langsiktig hårfjerning uten utslett eller ingrodde hår ser mange mot andre løsninger for å nyte en permanent glatt og hårløs hud.

De fleste av oss bruker fortsatt metoder som voksing, barbering eller hårfjerningsformler for å kvitte oss med uønsket kroppshår, og de kan fortsatt få jobben gjort, men for langsiktig hårfjerning uten utslett eller inngrodde hår ser mange mot andre løsninger for å nyte en permanent glatt og hårløs hud.

Så hvorfor er folk på jakt etter andre metoder for hårfjerning? Vel, sannheten er at selv om barberhøvler og voksing fortsatt kan gjøre en god jobb med å fjerne hår, kan etterveksten noen ganger være tykkere, og huden kan bli skadet. Skjønnhetssalonger blir bedre og bedre på hårfjerning, og teknikker som de bruker er svært populære. Men hvis du ønsker å ta vare på huden din og slippe den grove etterveksten i komforten av ditt eget hjem, og når det passer best for deg, så finnes det en rekke produkter av salong-kvalitet som enkelt og effektivt kan benyttes i hjemmet.

Vi vet alle at det er visser områder av kroppen som trenger spesiell oppmerksomhet. For eksempel kan hårfjerning i ansiktet eller rundt bikinilinjen skade den sensitive huden rundt disse områdene. I dette tilfellet må du ta spesiell omsorg for huden din, og mange eksperter anbefaler at du bruker spesielt formulerte produkter for å beskytte denne sensitive huden. Inngrodde hår kan være ekstremt irriterende, for ikke å nevne stygge. Hvis du velger å barbere bort håret, husk at du kan bidra med å begrense mengden inngrodde hår ved barbering ved å bruke en fuktighetskrem etterpå. Mange menn og kvinner ser nå at IPL og laser hårfjerning gir langsiktige fordeler og effektiv hårfjerning uten å gi problemer som utslett eller inngrodde hår.

Skånsom hårfjerning

I utgangspunktet kan alle behandles for hårfjerning. Det finnes mange metoder for hårfjerning og flere av dem er veldig skånsomme. Men det er også tilfeller der hårfjerning frarådes. Dette inkluderer gravide kvinner, personer som har hudinfeksjoner. I tillegg til de som tar medisiner som fører til lysømfintlighet. Hårfjerning metoder med laserlys anbefales ikke for sistnevnte. Epileptikere som skal ha laser hårfjerning bør si i fra til behandleren først. Hvis du er solbrent bør du også unngå hårfjerning til huden har helbredet seg.

Hvis du skal benytte andre metoder som barbering eller voksbehandling så må også huden være fri for sår eller irritasjoner

Hvordan blir hår fjernet?

For at IPL og laser hårfjerning skal virke så må håret ha en mørk fargenyanse. Hvis du behandler lyst hår som er hvitt, grått eller rødt så får du veldig dårlige resultater. Hele kroppen kan behandles med IPL eller laser hårfjerning. Men ikke området rundt øyene og sensitive steder som genitaliene. Fint dunhår kan dessverre ikke behandles ettersom de er for lyse.

Før en laser hårfjerning starter så benytter man gjerne en ultralyd gele slik at lyset går lengre inn i huden. Det kan hende huden blir litt varm når du behandler dem med laser hårfjerning.

Laser hårfjerning fungerer ved at applikatoren sender et kort lysglimt inn i hårpigmentet. Lysglimtet har finjustert temperatur som gjør at den kun ødelegger hårpigmentet og ikke omkringliggende vev. Applikatoren sørger for presis lyspenetrering og at hårpigmentet blir grundig behandlet. Dette reduserer også risikoen for eventuelle bivirkninger.

Laser hårfjerning eller IPL er bare effektiv på hår som vokser, dvs. i vekstfasen. Som regel så bør du gjøre flere behandlinger, fordi mye av håret er i hvilefasen. Det hjelper også hvis du har mørkt hår og lys hud, da virker lysglimtet under laser hårfjerning best og du får bedre resultat.

Etter behandlingen

Etter laser hårfjerning så bør du unngå solen. Du bør helst bruke en god solkrem med minst 30 i solfaktor. Så du reduserer sjansen for at huden reager på solen og kan bli solbrent. Du bør også pleie huden med fuktighetskrem. Unngå også aktiviteter som kan irritere eller skade huden. Når du dusjer skal du ikke skrubbe huden. Spesielt hvis det har bare gått kort tid fra laser hårfjerning behandlingen.

Resultatet vil variere fra person til person. Dette skyldes fargenyansen på håret og hudfargen din. I tillegg til hvor mange behandlinger med laser hårfjerning du trenger. Det er uansett viktig å følge instruksene som følger med applikatoren og lese dem igjennom før du starter behandling med laser hårfjerning.

Hårfjerning med voksbehandling

Fjerne hår med voks er en av de eldste hårfjerning metodene. Dette er en svært effektiv metode, men som kan gjøre vondt. Hvis du ikke har fjernet hår med voks før, så kan det svi mye i begynnelsen. Men når du blir først vant til å fjerne hår med voks så gjør det mindre vondt. Behandling virker ved å varme opp voks og så påføre det på steder der du skal fjerne når. Deretter bruker du en strimmel som legges over voksen. Når voksen blir avkjølt så setter strimmelen seg fast og da river du den av i en rask bevegelse. Håret vil dermed feste seg til strimmelen.

Det finnes for øvrig også kaldvoks som er allerede festet på strips. Denne vokstypen trenger du ikke å varme opp. Men husk at huden må uansett type voks, være avfettet og ren før du starter voksbehandlingen. Voksbehandling skal vanligvis ikke føre til allergiske reaksjoner. Men hvis du er usikker på om du allergisk mot ingrediensene i voksen så kan det være lurt å prøve et lite hudområde først. Husk også at du skal rive av mot retningen som håret vokser i.

Voksbehandling er veldig effektiv og kan holde opptil 2-6 uker. Men dette vil være avhengig av strukturen på håret, hårsyklus og dessuten hvor på kroppen håret har blitt fjernet fra. Voksbehandling har en svært lang effekt ettersom håret blir fjernet på follikkel nivået. Dermed vil også nye hår ta mye lengre tid å vokse ut igjen.

Hårfjerning med voksbehandling kan gjøres hjemme. Det er en effektiv og rimelig metode for å fjerne hår på. Du kan gjøre det på egenhånd, men du kan også få voksbehandling i ulike klinikker. Hvis du vil fjerne hår på utilgjengelig steder slik som baksiden av beina eller ryggen så er best å besøke en klinikk. Eller be en venn om å hjelpe deg.

Fjerne hår med barbering

Barbering er en veldig rask måte å fjerne hår på og billigere enn laser hårfjerning. Vanligvis brukes det et skarpt barberblad som kutter det øverste laget av håret som vokser ut. Håret blir ikke fjernet på follikkel nivå slik som voksbehandling, så håret vokser ut mye raskere.

Fjerne hår med barbering er best egnet for de med lys og fint hår. Ettersom tykt og mørkt hår blir gjerne raskt synlig når de vokser ut igjen. Hårstubber kan faktisk bli synlig i løpet av noen timer etter at du har barbert håret vekk. Et annet problem er at hårstubber kan gjøre at det klær, og hvis du barber mot hårets vokseretning kan du lett få inngrodde hår. Hvis du barberer deg for å fjerne hår og får lett inngrodde hår enkelt steder, så kan det være lurt å bruke voksbehandling på de områdene istedenfor.

Selv om barbering er en effektiv metode så vokser håret som nevnt raskt ut igjen. De med rask hårvekst kan oppleve at barbering ikke er særlig tidsbesparende. I tillegg må du også bytte ut barberblader eller kjøpe nye høvler etter hvert. Du risikerer også få inngrodde hår når du barberer hår bort. Imidlertid kan du unngå dette ved å bruke riktig barberingskremer og riktig teknikk under barberingen.

Det er også viktig rengjøre huden grundig før barberingen. Gjerne barber deg i dusjen eller et at du har dusjet. Varmt vann mykgjør huden og håret slik barberingen går lettere. Barberbladene må også være skarpe. Hvis de er gamle og sløve så kan du forårsake irritert eller sår hud. Produkter for hårfjerning med barbering kommer gjerne i et sett. Barberhøvler og dessuten anbefalt barberskum eller krem, samt kremer for å lukke porene. Hvis du skal barbere intime områder, så bør du kjøpe barberhøvler som er egnet for dette. Det finnes mange ulike barberhøvler for hårfjerning av ulike deler av kroppen.

Hvis du vil ha en myk og langvarig utseende, så er ikke barbering det aller beste valget. Men hvis du ønsker et rask resultat så er barbering en god løsning. Valget er naturligvis også avhengig av dine behov, noen liker å barbere seg ofte mens andre vil foretrekke noe annet. Det er også lurt å være obs på at det finnes mange ulike barberhøvler, noen mer effektiv enn andre.

Fjerne hår med epilator

En epilator gir et mer langvarig resultat og er billigere en laser hårfjerning. Den fjerner hår ved å bruke små pinsett-lignende stavene som napper ut hårene ved roten, akkurat som voksbehandling. Håret blir fjernet i dybden og du får et myk utseende som varer. Men ulempen er at det ikke så grundig som voksbehandling eller laser hårfjerning. Epilatorer virker best på overflater som er jevne, f.eks. benene.

Når du fjerner hår med epilator så gjør det vondt. Du kan venne deg til behandlingen og mange opplever at det gjør mindre vondt etter et par behandlinger. Epilatoren har begrenset bruksområder. Til forskjell fra voksbehandling og barbering som kan fjerne hår fra nesten over hele kroppen. Så kan du ikke bruke epilatoren på ansiktet, inkludert overleppen.

Hårfjerningskrem

Hårfjerningskrem er helt smertefritt og en god løsning for deg som ikke liker voksbehandling eller ikke kan utføre en laser hårfjerning. Hårfjerningskrem inneholder spesielle ingredienser som bryter ned hårstrukturen. Kremen påføres på hår som du ønsker å fjerne, og deretter lar du kremen i sitte i omtrent 5-10 minutter. Tiden du skal la kremen sitte er avhengig av hårfjerning kremen du bruker. Noen er mer effektiv enn andre. Det anbefales alltid at du leser igjennom instruksene før du bruker kremen du har valgt. Når kremen har brutt ned hårstrukturen kan du skrape kremen av med en plastikkskraper. Håret blir fjernet sammen med kremen og du får et langvarig resultat. Vanligvis vil behandlingen vare opptil en uke. Men igjen vil dette være avhengig av hårstrukturen, slik som tykkelse og grovhet.

Det som er litt dumt med hårfjerning krem er at resultater varer ikke så lenge som voksbehandling eller epilering. Dessuten tar behandling lengre tid enn barbering. Noen liker heller ikke lukten hårfjerning krem kan ha. Imidlertid finnes det ulike hårfjerning kremer på markedet, og vet å undersøke litt så kan du finne en krem med lite eller ingen lukt.

Hvilken hårfjerningsmetode skal jeg velge?

Den ideelle hårfjerning behandlingen er langvarig og smertefritt. Men som du sikkert har skjønt nå, så kreves det litt smerte hvis du vil ha et resultat som varer veldig lenge. I tillegg må du vurdere hva dine behov er. Noen har mye hår som må fjernes fra hele kroppen, mens andre trenger bare litt hårfjerning. Mange bruker også en kombinasjon av hårfjerning metoder. Selv om enkelte behandlinger gjør vondt, så finnes det teknikker som gjør at det mindre vondt. F.eks. istedenfor for å fjerne store områder med hår på én gang, kan du dele det opp i små områder når du gjør en voksbehandling.

Valg av hårfjerning metode er også avhengig av håret på kroppen din. Lyst hår reagerer dårlig på IPL og laser hårfjerning. Hvis du har hår som vokser raskt så bør du kanskje vurdere noe annet enn barbering. I tillegg bør du naturligvis se an prisen og hvor mye tid du har til hårfjerning. Selv om epilatorer eller laser hårfjerning er dyrere enn en barberhøvel, så kan det være økonomisk på lang sikt. Igjen er dette avhengig av dine behov.

Det er heller ingen dum ide å variere behandlingsmetodene. Hvis du synes voksbehandlingen blir for smertefull i en periode, så kan du prøve hårfjerningskrem eller laser hårfjerning istedenfor. Det finnes permanente måter for å fjerne hår på som gjøres i ulike klinikker. Men dette kan være svært kostbart. Heldigvis finnes det en rekke gode løsninger og i ulike prisklasser hos ShyToBuy.