FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
  • Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Hårtap? Forstå hårvekst syklusen

Alle mister hår, og hårtap er generelt ganske vanlig. Hårtap kan skje mens du dusjer, når du føner håret ditt, og kan det oppstå hårtap spesielt når du bruker mange varme midler som glattang, krølltang osv. Men det er helt normalt. En hudlege fra New York city som spesialiserer på håravfall sier at vi mister rundt 50 til 100 hår om dagen. Det er hårets syklusen, når man mister vokser det ny en for å erstatte det gamle.

Veksten av menneske hår skjer overalt på kroppen, bortsett fra fotsålene; leppene; og bortsett fra øyelokkene.

Hår følger en bestemt vekst syklus med tre distinkte faser: anagen , katagen og telogen faser. Hver fase har spesielle egenskaper som bestemmer lengden av håret. Alle tre faser opptrer samtidig; et tråd av hår kan være i anagene fase, mens en annen er i telogen fase. Hårtap og hårvekst blir bestem under disse fasene. Når syklusen er fullført, og man noen gang opplever hårtap er det ikke noe være bekymret for fordi et nytt hårstrå dannes igjen. Hastigheten av hårvekst er ca. 1,25 cm per måned, eller ca. 15 centimeter per år.

Anagen fasen

Den anagen fasen er kjent som vekstfase. Det begynner i ”papilla” og kan vare i fra to til seks år. Hvor lenge håret blir i denne vekstfase bestemmes av genetikk. Jo lengre håret forblir i anagen fasen, desto lengre vil håret vokse. I denne fasen vil cellene i papilla dele seg for å produsere nye hårfiber, og hårsekken begraver seg inn i dermal lag av huden for å gi næring til håret. Omtrent 85% av håret på hode er i den anagen fase til enhver tid. I denne fasen vil håret vokser ca. 1 cm hver 28 dager. Håret på hodebunnen forblir i denne aktive fasen av vekst i 2 til 6 år.

Katagen fasen

Signaler sendt ut av kroppen bestemmer når anagen fasen slutter og Katagen fasen begynner. Katagen fasen, også kjent som overgangsfasen, gjør at hårsekken fornyer seg. Ca. 3% av alle hårene er i denne fase til enhver tid. Denne fasen varer i ca. to til tre uker. Veksten stopper og den ytre rot av håret krymper.

Telogen fase

Under telogen eller hvile fase, forblir hårsekken sovende alt fra 1-4 måneder. Ca. 6% til 8% av håret på hode er i denne fasen av veksten til enhver tid. Denne fasen varer i ca. 100 dager for hår på hodebunnen og lengre for hår på øyenbryn, øyevipper, arm og ben. Trekker du ut et hår i denne fasen vil det avdekke en solid, hard, tørr, hvit materiale ved roten.

På et tidspunkt vil hårsekken begynner å vokse igjen, hårbasen vil bryte fri fra roten, og håret vil bli utøst. Innen to uker vil det nye håret begynne å dukke opp. Anagen fasen begynner igjen når telogen fase er fullført.

Hvordan bli kvitt hårtap?

Det finnes mange produkter i marked som bekjemper hårtap. Blant annet er den kjente TRX2 som er ganske populær blant både menn og kvinner som vi ha produkter som behandler hårtap. TRX2 er kjent for dens naturlige ingredienser som bekjemper hårtap. Denne patenterende naturlige kosttilskuddet mot hårtap jobber får å stimulere hårvekst. TRX2 er blitt utviklet av forskere ved Oxford Universitet i Storbritannia. Alle ingredienser i TRX2 er av høye kvaliteter og gjør at håret vokser tilbake tykkere, sterkere og fyldigere

Så hvis du sliter av hårtap tenk TRX2. TRX2 kan gi fantastiske resultater for ditt hår. Pillene kan gjøre underverker for ditt hår og motvirker hårtap effektivt.

Anbefalte produkter