FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
  • Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Hårtap vs. Hårvekst

Hvilken hårvekst shampoo er den rette for ditt hår, og hvordan kan en hårvekst shampoo fra Revivogen gi deg et sunnere og fyldigere hår? Les hemmeligheten her!

Ta vare på hodebunnen din, og nyt godene med økt hårvekst og et sunnere hår. Du kan stoppe hårtap og styrke håret ved å bruke de rette produktene og en god hårvekst shampoo. Har du translpanterte hårsekker? Også disse kan nyte godt av næringsrik pleie, og bli stimulert til vekst, så lenge du velger en god hårvekst shampoo som passer til din hodebunn. Les videre dersom du vil lære mer om hodebunnen, håret og den gode pleie med riktig hårvekst shampoo.

Menn vs kvinner

Hårtap for menn og kvinner deles inn i ulike klassifikasjoner, og den mest kjente blant menn er Hamilton klassifikasjonene. Blant kvinnene er det Ludwig klassifikasjonen som er mest utbredt. Dette er genetisk betingede klassifikasjoner der hårsekkene reagerer på visse hormoner, og krymper. Dette skaper klassifiserte hårtapsmønster, og er ulike for kvinner og menn. Behandlinger for dette innebærer medikamenter og kirurgiske inngrep.

Kvinners hårtap setter som regel inn på et senere tidspunkt enn hos menn. Kvinner er også som regel (tilsynelatende) mer emosjonelt berørt av dette, enn det menn er. Det er derfor ikke usannsynlig at også flere kvinner enn menn er kjent med de gode effektene til en god hårvekst shampoo. Kvinner har heller ikke den samme effekten av visse typer medikamentelle behandlinger mot hårtap, og dette understreker forskjellene, og sier noe om at det er andre hormoner som spiller inn.

Kvinner bruker dessuten flere kjemiske produkter i sitt hår, og har dermed visse næringsbehov som må dekkes for å opprettholde en sunn hårvekst. Dette kan gjøres ved å bruke en god hårvekst shampoo, slik som Revivogen hårvekst shampoo. Den patologiske mekanismen bak kvinners hårtap er mindre kjent enn hos menn. Dette til tross for at miniatyriseringen av hårsekkenes vekstsyklus sees hos begge kjønn, og både epidermis og dermis er sete for hårtap hos både menn og kvinner.

Hårveksten og hodebunnens rolle

Hodebunnen er fylt av store konsentrasjoner med hårsekker, og disse hårsekkene påvirkes av både klima, miljø, medisiner, hormoner, kosthold, sykdom osv. Undersøkelser viser at det er en sammenheng mellom et sunt hår og en god hodebunnspleie. Her spiller gode produkter, slik som en hårvekst shampoo tilpasset din hodebunnstype, en rolle. Velger du riktig hårvekst shampoo kan du nyte godene ved et tykkere hår med økt vekst av både normale og transplanterte hårsekker. De transplanterte hårsekkene vokser bedre i en sunn og frisk hodebunn, enn i en hodebunn full av arr. Med en hårvekst shampoo fra Revivogen vil du sørge for å opprettholde gode vekstvilkår for hårsekkene, med en normal pH-verdi og en normal tykkelse på overhud og underhud.

Plei hodebunnen!

Det er mange ting som kan bidra til å skade hodebunnen, og dermed føre til økt håravfall og hårtap. Solen gjør både dermis og epidermis tynnere, noe som gir dårligere vekstvilkår for hårsekkene. Ikke glem å beskytte deg mot solens stråler. Hårpleieprodukter og ulike behandlinger vil slite på håret, og kan skade det. Heldigvis finnes det nærende hårvekst shampoo som ikke skader hodebunnen. Ingredienser som stimulerer hårfoliklenes cellekjerner stimulerer til økt vekst, styrke og tykkelse. Det finnes ingen raske løsninger, men ved riktig pleie over tid, så kan du motvirke effektene av håravfall og bremse ned hårtapet.

Riktig pleie og behandling

Det ideelle for ditt hår og din hodebunn er når ingrediensene i din hårvekst shampoo, eller andre pleieprodukter, inneholder de rette ingrediensene. Du trenger både riktig pH-verdi og produkter tilpasset din hår- og hodebunnstype. Hodebunnens pH-verdi skal ligge på rundt 4,5. Ved å opprettholde dette, legger du til rette for en normal hårstruktur og gode egenskaper. Avhengig av din hårtype, vil du finne hårvekst shampoo med surere eller mer basisk pH-verdi, som gir ulike effekter på håret.

Kostholdet ditt har også en effekt på ditt hår og din hårvekst, og ved å ta multivitaminer og tilskudd av essensielle aminosyrer, så vil du forbedre din hodebunn og forebygge hårtapet.

Til slutt

Hårsekken er en liten struktur, men det er mange ulike celletyper som er involvert i hårsekkens funksjon. Det er en liten struktur med en stor kompleksitet, og vi har fremdeles mye å lære om hvordan foliklene stimuleres og deres funksjoner. Å opprettholde og vedlikeholde en sunn og normal hårvekst, er en daglig rutine som setter hodebunnen din i fokus. Mange faktorer spiller inn, og i tillegg til å velge riktig type hårvekst shampoo, så er det ofte nødvendig med livsstilsendringer for å nyttiggjøre deg av de gode fordelene ved riktig hårpleie. Ved bruk av riktige produkter, slik som hårvekst shampoo fra Revivogen, og med den rette kunnskapen innabords, så kan du gjøre store og positive forandringer.

Anbefalte produkter