FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
 • Handle med trygghet!

  Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

 • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

Hva bør du vite om Minoxidil?

Minoxidil er en ganske populær hårtapsbehandling for både kvinner og menn. Men før du begynner å bruke det kan det være lurt å finne ut mer om hvordan Minoxidil virker og hvordan du bør bruke den.

Minoxidil løsning brukes til:

Å fremme ettervekst hos pasienter som opplever gradvis tynt hår eller gradvis hårtap på toppen av hodet.

Minoxidil løsning er en vasodilator. Det er ikke kjent hvordan minoxidil løsning stimulerer hodebunnen hårvekst hevder noe. Men det sies at minoxidil utvider blodkarene i hodebunnen, noe som kan forbedre hårsekkens funksjon og stimulerer hårvekst på hodebunnen.

IKKE bruk minoxidil løsning dersom:

Du er allergisk mot noen av innholdsstoffene i minoxidil løsning.

Ta kontakt med din lege eller helsepersonell umiddelbart hvis noen av disse gjelder for deg.

Før du bruker Minoxidil løsning:

Noen medisinske tilstander kan samhandle med minoxidil løsning. Rådfør deg med lege eller apotek dersom du har noen medisinske tilstander, spesielt hvis noe av det følgende gjelder for deg:

 • Hvis du er gravid, planlegger å bli gravid, eller ammer
 • Hvis du tar noen reseptbelagte eller reseptfrie medisiner, urte forberedelse eller kosttilskudd
 • Hvis du har allergi mot medisiner, mat eller andre stoffer
 • Hvis du har hjerte eller blodtrykk problemer

Noen legemidler kan samhandle med minoxidil skum . Fordi lite, om noen, av minoxidil oppløsningen blir absorbert i blodet , er risikoen for at den kommunisere med et annet legemiddel er lav.

Spør legen din hvis minoxidil løsning kan samhandle med andre legemidler som du tar. Sjekk med legen din før du starter, stoppe, eller endre dosen av noen form for medisin.

Om minoxidil for kvinner

Mange menn utvikler håravfall på et tidspunkt - dette kalles mannlig mønster skallethet . Tilstanden er genetisk ( arvelig ) . Noen kvinner utvikler en lignende type arvelig hårtap, som starter gradvis , og sprer seg fra kronen av hodet. Denne typen hårtap hos kvinner er vanligere etter overgangsalderen, og kan være plagsom.

Håret er laget i hårsekker. Et hår vanligvis vokser fra hver hårsekk i ca tre år. Så faller den ut og et nytt hår vokser fra hårsekken. Hos kvinner som har denne type hårtap blir de berørte hårsekkene gradvis mindre enn normalt. Hver nytt håret som vokser er tynnere og faller raskere enn før. Dette fører til slutt til en mye mindre hårsekk, og et tynt hår som ikke vokser ut til hudoverflaten. Behandling med en minoxidil løsning blir gnidd inn i hodebunnen og kan bidra til å hindre ytterligere håravfall, selv om det ikke har blitt helt forstått hvordan det fungerer.

Det er to sterke sider av minoxidil skalp løsning tilgjengelig, selv om bare 2 % løsninger er egnet for kvinner å bruke. Sterkere preparater som inneholder 5 % , er bare egnet for menn. Det er en egen informasjonsbrosjyre kalt Minoxidil hodebunn forberedelser for menn som gir mer informasjon om dette preparatet.