• Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Hva forårsaker psoriasis?

Psoriasis gjør at hudcellen din vokser fortere enn normalt. De vokser omtrent fem ganger raskere enn vanlige hudceller. Og kroppen din kan ikke holde tritt. De gamle hoper seg opp, noe som gjør huden tykkere, flassende, kløende. Det er også mer som foregår under overflaten av denne hudsykdommen.

Forskere tror at noe setter av immunsystemet. Den eksakte årsaken er et mysterium. Men det er sannsynlig en kombinasjon av genetikk og triggere.

Dine gener og immunsystem

Små biter av DNA, kalt gener, er instruksjoner for cellene. De kontrollerer ting som ditt øye og hår farge, om du kan smake på visse ting, og andre måter kroppen din fungerer på. Noen gener er bare aktive til visse tider.

Når du har psoriasis, får genene som styrer immunsystemet signaler blandet sammen. I stedet for å beskytte kroppen fra inntrengere som det er designet for å gjøre, fremmer det betennelser og gjør at hudceller overarbeider.

Forskere har funnet ca 25 gener som er forskjellig hos personer med psoriasis. De tror det tar mer enn en gene for å forårsake sykdommen, og de leter etter de viktigste genen som forårsaker psoriasis. Om lag 10 i hver 100 personer har gener som gjør dem mer sannsynlig å få psoriasis, men bare to eller tre av dem faktisk får psoriasis.

Triggers

Hvis du har den rette kombinasjonen av gener, kan noe ”trigger” eller sette i gang psoriasis.

Hudskade: Et kutt, skrape, insekt stikk, infeksjon, dårlig solbrenthet, eller til og med for mye skrape kan utløse tilstanden.

Infeksjoner: strep infeksjoner, særlig er knyttet til en type psoriasis som ser ut som små, røde dråper. Barn vil ofte ha strep hals før deres første bluss. Øreverk, bronkitt , betennelse i mandlen, luftveisinfeksjon som en forkjølelse, kan også sette i gang dine hudproblemer.

Stress: Forskere tror at immunsystemet kan svare på emosjonelle og mentale presset på samme måte som det gjør til fysiske problemer som skader og infeksjoner.

Vekt : Folk som er overvektige har en tendens til å få plakk på sine hudbretter og folder.

Røyking: røyking kan doble risikoen for å få psoriasis. Hvis du også har en familie historie av sykdommen, er det ni ganger mer sannsynlighet at du kan få det også. Røyking gjør det vanskeligere å bli kvitt symptomene. Det er nært knyttet til psoriasis på håndflatene og fotsålene som er vanskelig å behandle.

Alkohol : De som drikker mye har høyere risiko, spesielt yngre menn. Alkohol kan gjøre behandlinger mindre effektive også.

Behandlinger av Psoriasis

Det finnes mange ulike former av psoriasis behandling som lindrer symptomene av psoriasis. psoriasis krem er en naturlig krem som kan behandle kløe og rødhet. Du kan lese mer om rettsmidler mot psoriasis her