• Handle med trygghet!

  Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

 • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

Hvordan bør menn og kvinner bruke Minoxidil?

Minoxidil er en effektiv ingredienser som blir brukt til å bekjempe hårtap hos både kvinner og menn. Minoxidil er en aktiv ingrediens i Foligain produkter.

Hvordan bør menn og kvinner bruke Minoxidil?

Menn

Minoxidil løsning kommer i en generisk formulering og kan kjøpes over disk. Minoxidil fungerer bare hvor du bruker den. Bruk den på alle områder med tynt hår.

 • Minoxidil kan jobbe hvor som helst hvor det er tynt hår (hvor området ikke er helt skallet)
 • Minoxidil vil fungere i den freste delen av hodebunnen og templer hvis disse områdene er i start fasen av å bli tynn - så det er viktig å bruke den til den fremste delen av hodebunnen og hårlinje hvis du har hårtynning i disse områdene.

Minoxidil må brukes på hodebunnen siden det ikke vil fungere på håret per se.

 • Minoxidil 5 % løsning er den mest effektive hvis du har noe hår, siden løsningen vil være lettere å bruke på hodebunnen.
 • Dersom 5 % løsning er irriterende for hodebunnen, prøve 5 % skum som ikke inneholder propylenglykol, siden den kan være mest vanlige årsaken til irritasjon.
 • Hvis 5 % løsning er for feit , og du finner du ikke bruker den, bytte til skummet.

Selv om Minoxidil fungerer best når det brukes to ganger om dagen, vil den også være effektiv ved bruk en gang om dagen og bedre enn å ikke bruke det i det hele tatt.

 • Mange pasienter opplever å bruke medisinen en gang om dagen ved sengetid for å være den mest praktiske måten.
 • Ved bruk av minoxidil en gang om dagen, bruk minst dobbelt anbefalte dose, slik at det vil bli brukt til hele området hvor du er plaget av hårtynning.

Minoxidil kan brukes på fuktig hodebunn når du først kommer ut av dusjen, og dette kan gjøre enklere å kamme håret.

For at minoxidil skal være effektiv, må det brukes kontinuerlig og regelmessig. Ikke stopp og start den. Du kan oppleve å miste litt hår i løpet av de første 3-6 månedene av behandlingen. Dette er vanligvis en indikasjon på at medisinen fungerer. Så med mindre du har bivirkninger, ikke stoppe behandlingen. Hvis du stoppe behandlingen vil du miste all dens fordeler.

Kvinner

Minoxidil løsning kommer i en generisk formulering og kan kjøpes over disk.

Det er noen bivirkninger av minoxidil som du bør være oppmerksom på:

 • Økt ansiktshår
 • Hodebunnen Irritasjon
 • Ørhet / svimmelhet

Disse bivirkningene er reversible og forekommer i mindre enn 5% av pasientene som bruker den. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, må du slutte å bruke og gi oss beskjed. Minoxidil fungerer bare hvor du bruker den. Masser inn i alle områder som er tynt.

Minoxidil kan jobbe hvor som helst hvor det er tynt hår og området som ikke er helt skallet. Minoxidil vil fungere i den fremre delen av hodebunnen og templer, disse områder er hvor hårtynning starter. Minoxidil må brukes på hodebunnen og det fungerer ikke på håret per se.

Mange pasienter finner påføring av minoksidil en gang daglig ved sengetid for å være den mest praktiske.

Ved bruk av minoxidil om natta, bruker minst dobbelt anbefalt dose, slik at det vil bli brukt til hele området av hår tynning. Hvis løsningen er for fett til å holde på den påfølgende dagen, bruke løsningen ved sengetid og dusj det ut neste morgning.

Bruk aerosol (skum) om natten hvis du ikke har tenkt å dusje håret neste dag, da dette produktet er mindre rotete. Hvis du dusjer håret om kvelden, kan minoxidil påføres i fuktig hodebunnen når du først kommer ut av dusjen.

For minoxidil for å være effektiv, må det brukes kontinuerlig og regelmessig. Ikke stopp og start den. Du kan oppleve å miste litt hår i løpet av de første 3-6 månedene av behandlingen. Dette er vanligvis en indikasjon på at medisinen fungerer, så med mindre du har bivirkninger, ikke stoppe. Hvis du stopper vil du miste alle sine fordeler.