• Handle med trygghet!

  Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

 • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

Hvordan er sæd-analyseringen utført?

Er du på jakt etter metoder som vil øke sædmengde og fertilitet? Semenax piller kan bidra til å øke sædmengde når du ikke ønsker å prøve større behandlingsmetoder.

Er du en av de som sliter med en dårlig spermkvalitet, så kan det hende du vil ha god effekt på din fertilitet ved å øke sædmengde og produsere. Det finnes flere metoder for å nå dette målet. Vi forteller hva lave sædcellenivåer er for noe, hvilken betydning det kan ha, hvorfor du får så lave nivåer og selvfølgelig, det viktigste – hvordan du kan øke sædmengde.

Hva er et lavt sædnivå?

Et lavt ædnivå betyr at det finnes færre sædceller i din sperm. Tilstanden kalles for oligosperi, og oppstår når en mann produserer færre enn 15 millioner sædceller per mililiter med sperm. Et lavt sædnivå gir en dårligere spermkvalitet, og det kan oppstå problemer med befruktning. Hele 1 av 3 par som ønsker å bli gravide, sliter med denne tilstanden. I tillegg til kosthold og fysisk aktivitet, så finnes det behandlingsmetoder som kan bidra til å øke sædmengde, f.eks. med Semenax volume piller

Mål dine sædcelleverdier med en sædanalyse

Har du mistanke om at du trenger hjelp for å øke sædmengde? Besøk fastlegen din, og be om å få talt dine sædceller dersom dere jobber med å bli gravide. En prøve av dine spermier kan analyseres og fortelle deg om kvaliteten og antallet sædceller. Analyseresultatet foreligger som regel innen en uke etter at du har levert prøven. Ved unormale verdier, så leverer du en ny test etter tre måneder.

Test din sperm hjemme

Det kan naturligvis være mer komfortabelt å ta en spermtest hjemme. Det finnes flere ulike testere på markedet. Det finnes noen ting du bør være oppmerksom på, ved bruk av en slik. Slike testere har ikke blitt forsket på grundig nok, og kan derfor ikke anbefales av fagfolk. Du kan ikke være helt sikker på at den gir nøyaktige verdier. Enkelte tester angir verdier under 20 millioner sædceller per ml som en lav produksjon. Helsevesenet definerer verdier over 15 millioner per ml, som normale verdier. Hjemmestestere sjekker kun antall sædceller, og ikke kvaliteten og andre faktorer som sædcellenes bevegelighet og størrelse. Hjemmestester kan gi deg gode indikasjoner på hvor dine nivåer ligger, og på om du bør vurdere tiltak for å øke sædmengde. Du bør alltid ta kontakt med din fastlege dersom du er bekymret for din fertilitet.

Hva forårsaker et lavt sædnivå?

I mange tilfeller så vet vi ikke hva som forårsaker dette. Noen ganger sees det i sammengen med:

 • hormonforstyrrelser, slik som hypogonadisme
 • genetiske tilstander, slik som Klinefelters syndrom
 • testikkelretensjon som barn
 • anatomiske tilstander, slik som skader eller blokkeringer i sædlederne
 • infeksjoner, slik som klamydia, gonoré eller prostatitt
 • varicocele
 • tidligere operasjoner i testikler eller ved brokk
 • overopphetede testikler
 • overforbruk av alkohol, tobakk eller illegale rusmidler, slik som kokain
 • Medikamenter

Behandlinger for å øke sædmengde

Det er flere ting du kan gjør for å heve dine muligheter for å bli gravid. Aller viktigst er det å fortsette å prøve. Ha sex hver andre til tredje dag. Reduser ditt inntak av alkohol og andre rusmidler, og slutt å røyke. Hold deg i fysisk aktivitet og søørg for at du har et sunt og balansert kosthold.

IVF – In vitro fertilisering, er et alternativ dersom du har en noe redusert sædproduksjon, og dersom du og din partner har forsøkt å bli gravid i minst to år. Ved IVF så fjernes ett egg fra kvinnen, og det befruktes med din sperm i et laboratorium. Deretter blir det befruktede egget lagt tilbake i kvinnens livmor, hvor det skal vokse og utvikle seg på en normal måte.

Mikroinjeksjon, også kalt ICSI – intracytoplasmatisk spermieinjeksjon, er en type IVF-behandling der en enkelt sædcelle injiseres i ett av kvinnens egg, for å befrukte det. Det befruktede egget legges så tilbake i kvinnens livmor. Denne metoden kan brukes dersom dere har forsøkt å bli gravidd i minst to år, og dersom du har lave sædcellenivåer i din sperm og en lav kvalitet.

Donorinseminasjon innebærer at dere bruker sperm fra en annen mann. Dersom dere velger denne løsningen, så bør dere gå til samtaler der dere forbereder dere og snakker om hvilke utfordringer og innvirkninger dette kan få på dere selv og på barnet.

Behandling med gonadotropiner er en medikamentell hormonbehandling som vil øke sædmengde og forbedre din fertilitet. Men dersom årsaken til dine lave sædcelleverdier ikke er funnet, så vil du heller ikke få denne behandlingsmetoden.