Man - Fre | 10:00 - 15:00

21 40 37 85 Live Chat

Hvorfor Blir Tennene Gule?

Gule og misfargede tenner skyldes gjerne fargesterk mat og drikke. Men kan også skyldes indre årsaker som medisinbruk og gener. Heldigvis er det mulig å få hvitere tenner med trygge og økonomiske tannblekingsprodukter som iWhite.

Gule tenner skyldes flere ting. Spesielt fargesterke mat og drikke som kaffe, te, cola og vin kan gjøre tennene gule. I tillegg spiller også tannhygiene en viktig rolle. Hvis du har dårlige rutiner med tannpuss og tanntrådbruk så kan tennene blir raskere misfarget. Mange ønsker et perlehvitt smil, men synes det kostbart med tannbleking. Heldigvis finnes gode tannblekingsbehandlinger som iWhite som er både økonomisk og enkelt å utføre. Men før du bestemmer deg for å bleke tennene med f.eks. iWhite så er det viktig å vite mer om hvorfor tenner blir gule. Da unngår du også lettere misfarging på tennene og oppnår bedre resultat med tannblekingsbehandlinger som iWhite.

Gule tenner har indre og ytre årsaker

Årsakene til misfargede og gule tenner kan grovt sett deles inn i ytre og indre årsaker. De ytre årsakene er misfarging på tannemaljen. Tannemaljen er et hardt lag som ligger ytterst på tennene. Til tross for at tannemaljen er hardere enn ben så er den fremdeles utsatt for misfarging. Heldigvis kan ytre årsaker bekjempes med iWhite og andre gode tannblekingsprodukter.

Mat og drikke må vi jo ha, men det er visse mat – og drikkevarer som særlig misfarger tennene. Mange er f.eks. kjent med at ofte kaffe – og tedrikking misfarger tennene over tid. I tillegg kan også sauser, visse frukter også misfarge tennene. Syreholdig mat og drikke kan også slite emaljen og skape økt risiko for misfarging. Tannin eller garvestoffer i vin og te bidrar også til økt misfarging av tennene. Heldigvis kan misfargingen bekjempes ved å bleke tennene med iWhite teeth whitening og andre gode tannblekingsbehandlinger. Tannblekingsprodukter som iWhite er dessuten skånsom mot tennene og sliter ikke på emaljen. I tillegg inneholder iWhite fluor som styrker tennene.

Tenner kan bli misfarget innenfra

Det finnes også indre årsaker til at tenner blir gule. Et vanlig problem er når emaljen og dentin endrer seg, slik at tennene kan skimtes gule innenfra og ut. Dentin som også kalles tannbein er et hard stoff som ligger mellom emaljen og tannroten. Dette stoffet kan bli påvirket av ulike medisiner. Når tenner er misfarget pga. indre årsaker er det vanskelig å få hvite tenner, selv om man bruker effektive tannblekingsprodukter som iWhite.

Barn som tar antibiotika slik tetracycline og doxycycline er utsatt for å få mørke gule tenner. Dette skyldes at både tannemalje og dentin er i en sårbar fase når vi unge. Og at tenner hos barn er fremdeles i utvikling. Antiseptiske stoffer slik som chlorhexidine kan også forårsake misfarging. Dette stoffet brukes blant i munnskyllevann på resept mot gingivitt. I tillegg kan også minocyline som brukes for å bekjempe akne føre til misfarging på tennene. Kjemoterapi rettet mot hode, hals og kjemoterapimedisiner kan også føre til indre misfarging. Selv relativt vanlige medisiner slik som antihistaminer, albuterol og blodtrykksmedisin kan føre til gule tenner.

Andre årsaker

Gule tenner kan også skyldes en rekke helsefaktorer. Alt fra gener, alder og din generelle helsetilstand påvirker misfargingen på tennene. Kanskje den aller viktigste påvirkningen er gener ettersom enkelte personer er mer utsatt for misfarging på tennene enn andre. Men heldigvis fungerer effektive tannblekingsbehandlinger slik som iWhite på alle typer tenner. iWhite gjør tennene flere nyanser hvitere, selv om du har gulere tenner enn folk flest, så blir de hvitere uansett med iWhite.

Forskere sier at tennene dine kan være naturlig mer gule eller hvite for den saks skyld, enn andres tenner. Dermed varierer også resultatet med tannblekingsbehandlinger som iWhite. Forskjellen i hvitheten på tennene skyldes tykkelsen på emaljen som er litt gjennomsiktighet. Hvis du har tynn emalje så vil den naturlige gule fargen til dentinen skimte igjennom.

Når du blir eldre så blir også emaljen tynnere og tennene vil virke mer gule. Mange tannleger er enig om at bruk av fluoride og god spyttproduksjon kan beskytte mot tynn emalje. God tannhygiene med tannpuss to ganger om dagen er også viktig, samt det å besøke tannlegen regelmessig.

Tiltak og behandling

Den beste løsningen for å unngå gule tenner å unngå visse mat – og drikkevarer. Hvis du er glad i fargesterk drikke, så kan du f.eks. bruke sugerør for å unngå misfarging på tennene. God tannhygiene er alfa og omega for å unngå gule tenner. Hvis du ønsker hvitere tenner så er også tannblekingsbehandlinger som iWhite et trygt valg. Regelmessig besøk til tannlege for å fjerne plakk og sjekke for karies er også viktig. Sunne tenner vil også holde seg lengre hvite med tannblekingsbehandlinger som iWhite.

Registrer
For Nyhetsbrev