• Handle med Trygghet

    Kjøp Nå Betal Når du har mottatt produktet

  • Gratis Frakt for verdi over 499kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Hvorfor får noen Innovervendte brystvorter?

Innovervendte brystvorter kan være arvelig betinget, men skyldes også andre årsaker. Noen er født med innsunkne brystvorter, mens andre får dem i voksen alder. Normalt er ikke tilstanden farlig, men det kan oppleves skjemmende. Les mer og finn ut hvorfor noen får innovervendte brystvorter.

Brystvortenes fasong og størrelse varierer fra kvinne til kvinne. Noen har små, andre har store, mens noen har struttende eller til og med innovervendte brystvorter. Innsunkne brystvorter er faktisk ikke så uvanlige. Og i de fleste tilfeller er det ikke farlig i hele tatt. Noen synes det kan være skjemmende, mens andre bryr seg rett og slett ikke. Faktisk er det slik at de fleste med innovervendte brystvorter, har hatt det helt siden de fikk bryster. Innovervendte brystvorter kan være medfødt og dessuten arvelig betinget. Det finnes behandlinger .

Trekker seg inn i voksen alder

Selv om mange har innsunkne brystvorter fra da de fikk bryster, så kan de også forekomme i voksen alder. Flere leger mener at det er stilkene bak brystvortene som blir for korte eller stramme i forhold til vev som ligger rundt. Noen kvinner kan få innovervendte brystvorter i voksen alder. En årsak kan være vekttap. Mens andre ganger kan det rett og slett ikke forklares. Hvis brystvortene peker innover eller synker inn så er det lurt å ta kontakt med en lege. Ettersom i noen få sjeldne tilfeller så kan det skyldes en kreftsvulst som trekker på brystvorten.

Litt eller mye innsunkne brystvorter

Faktisk så finnes det to typer innsunkne brystvorter. De som er delvis innsunkne, slik at de danner en liten lomme på selve brystvorteområdet. Eller brystvorter som er helt innsunkne. Selv om det finnes ulik grad av innovervendte brystvorter, så finnes det heldigvis effektive behandlinger mot innovervendte brystvorter, slik som niplette.

Andre vanlige årsaker

Innsunkne brystvorter kan også forårsakes av amming. Ettersom amming kan skade melkekanalene som igjen kan føre til at brystvortene trekker seg innover. Kirurgi er også en årsak til innsunkne brystvorter. Arr fra tidligere operasjoner kan forårsake at brystvortene trekker seg innover. Når kvinner blir eldre kan også brystene begynne å henge. Dette kan gjøre huden rundt brystvortene løse og dermed at de trekker seg innover. Andre årsaker kan også være infeksjon som forårsaker inflammasjon. Som igjen kan føre til arrvev som gjør at brystvortene trekkes inn mot brystene.