FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
  • Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Inkontinens og mulige metoder til å trene bekkenbunn

Inkontinens er også referert som ufrivillig urinlekkasje og dermed manglende evne til å kontrollere urinering. Denne lidelsen er først og fremst kjent for å påvirke kvinner , men flere menn rammes også. Hos kvinner opplevde inkontinens som følge etter fødselen , og hos menn kan det være forårsaket av problemer med prostata. Inkontinens er ikke farlig, men kan være ubehagelig og pinlig for den som lider av det og derfor søker mange en effektiv behandling .

Hva er inkontinens?

Inkontinens hos kvinner kan føre til ufrivillig urinlekkasje, noen ganger skjer det når man hoster eller trener. Inkontinens påvirker ikke kun kvinner, men også menn, men inkontinents er høyes hos kvinner. Urininkontinens betyr en ufrivillig lekkasje av urin som du ikke har kontroll over. Det kan være fra en liten strøm urin til større mengder. Det kan være viktig for å bekjempe problemet så snart som mulig, slik at kvinnene kan overkomme frykten for offentlig flauhet som ofte oppstår av dette problemet.

Denne lidelsen er langt fra unormalt, og kan i prinsippet være i alle aldre og livsstiler. Men det er mer sannsynlig å utvikle inkontinens når du blir eldre. Det er beregnet at omtrent 1 av 5 kvinner over 40 år har en liten grad av urininkontinens. Noen feilaktig tror at denne tilstanden er en normal del av aldring, og at den ikke kan behandles eller forbedres, men det er feil.

Hva er grunnen?

Det er flere årsaker til inkontinens. Stressinkontinens er en av de vanligste årsaker. Stressinkontinens er ofte et resultat av svake bekkenbunnsmusklene. Denne type viser seg når det er trykk i blæren, og dette trykket blir for stor for blæren å motstå. Det er ofte sett hos kvinner som følge av svake bekkenbunnsmusklene etter fødselen. Urin har tendens til å å lekke mest når du hoster, ler, nyser eller trening. I slike situasjoner blir blæren utsatt for ekstra press. Denne typen inkontinens vises hos kvinner som har født eller hos menn som har tatt problemer med prostata.