FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
 • Handle med trygghet!

  Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

 • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

Dette bør du vite om inngrodde hår og røde nupper

Mange vil oppleve inngrodde hår på et tidspunkt i løpet av livet sitt . Denne kondisjonen er helt normalt og er svært vanlig og kan påvirke både menn og kvinner. Det kan være et resultat av rekke faktorer som barbering og voksing. Problemet kan også skyldes av døde hudceller som blokkerer hårfolikker. Inngrodde hår er mer sannsynlig til å oppstå hvis du har grovt eller krøllete hår. Les mer om inngrodde hår nederst på siden.

Hva er inngrodde hår?

Inngrodde hår oppstår når en barbert eller tweezed hår vokser tilbake inn i huden. Det kan føre til betennelse, smerte og små ujevnheter i det område hvor håret ble fjernet.

Tilstanden er en vanlig problem som resulterer fra hårfjerning. Det er mest utbredt menn som barbere ansiktshår. Men inngrodde hår kan påvirke hvem som helst med tett krøllet hår som barberer, bruker tweezer eller voks for å fjerne hår.

Det finnes en rekke behandling av inngrodde hår. Du kan også unngå inngrodde hår ved ikke å fjerne hår. Hvis det ikke er et alternativ, kan du bruke hårfjernings metoder som reduserer risikoen for å utvikle inngrodde hår.

Hva forårsaker inngrodde hår?

Inngrodde hår har vanligvis vokst ut av huden, krøllet tilbake rundt og gått inn i huden. Noen krøller seg tilbake inn i hårsekkene. Tilstanden kan oppstå når hårsekken blir tilstoppet med døde hudceller. Dette tvinger håret til å vokse sidelengs, noe som er mye mer sannsynlig for å skje hvis håret er allerede naturlig krøllete eller grov, og det er nylig blitt barbert eller vokset. Inngrodde hår kan være et særlig problem i de områdene hvor du barberer som for eksemple: Skjegg området hos menn, bena, armhulene og kjønnsområder hos kvinner. På disse stedene, vil håret som vokser ut igjen ha en skarpere kant og kan lett krølle tilbake inn i huden. Inngrodde hår ser ut som kviser i huden, og noen ganger kan du se håret fanget under huden. Flekkene kan noen ganger fylles med puss.

Hvordan ser inngrodde hår ut?

Inngrodde hår er ofte hår som har krøllet seg opp og vokst tilbake inn i huden. Den produserer hevet røde flekker, som noen ganger kan bli smittet og være smertefull og pus-fylt sår som nevnt tidligere.

Inngrodde hår kan være kløende og pinlig, men de som oftest går bort på egenhånd uten å måtte gjøre noe. Alle kan få dem, men de har en tendens til å være mer av et problem hos personer med krøllete eller grovt hår.

1. Røde nupper
Noen ganger kan det se ut som røde nupper. De kan forårsake irritasjon på grunn av barbering eller voksing. Rød nupper ser som ofte ut som en liten kvise . Til tider kan det være pus inne i nuppen. Det fører også til rødhet, hevelse, betennelse , smerte og irritasjon i området.
2. Byll
Flere mistenker byll for inngrodde hår, men det er to forskjellige ting. Begge kan ligne på hverandre, men en byll er en form for hudinfeksjon som er forårsaket av bakterier.
3. Eksem
Dersom noen har sensitiv hud kan barbering forårsake irritert hud og eksem. Det er ikke det samme som inngrodde hår, men det kan forårsake inngrodde hår senere. En liten tips er å bruke 100% Aloe Vera gele rett etter barbering eller andre hårfjerningsmetoder. Unngå helst å irritere huden, bruk en god barberingsskum.

Inngrodde Hår Behandling

Hvis det er mulig, kan du la inngrodde hår bare være for en stund og de kan forsvinne uten at du trenger å gjøre noe med dem. Husk på at du ikke bør klemme ut eller skrape ut inngrodde hår, da kan bakterier komme inn i såret og du øker risikoen for infeksjon. Det kan også føre til arrdannelse.

Hvis det er nær overflaten av huden din, kan du bruke en steril nål eller pinsett for å forsiktig få den ut. Men ikke grave etter håret hvis det ligger dypt under hudens overflate. Menn som er utsatt for inngrodde hår rundt ansiktet finner det ofte best å la skjegget vokse ut. Lengre hår er ikke så skarpe i endene, så det er mindre sannsynligheter for at de skaper inngrodde hår.

Hårsekkene kan noen ganger bli infisert og betent. Dette er kjent som follikulitt. Hårsekkene vil hovne opp med pus-fylt flekker, selv om pus betyr ikke alltid det er en infeksjon. Igjen, i milde tilfeller av follikulitt, kan du klare deg uten behandling, så prøv å ikke barbere for par dager og se om det blir bedre. Du kan også prøve å bruke en mild antiseptisk middel, slik som tea tree olje til det berørte området.

Se fastlegen din hvis flekkene ikke forbedrer og plager deg. Hvis en bestemt sted er et problem, kan fastlegen din være i stand til å frigjøre inngrodde hår ved hjelp av en steril nål. Antibiotika er vanligvis bare nødvendig hvis huden er sterkt infisert med byller

Eksfolier

Rene produkter

Barber

1. Forberedelse før hårfjerning

Det er veldig viktig at du forbedrer huden din før du fjerner hår. Eksfoliere områdene er ganske viktig. Helst to ganger om dagen, skrubb inngrodde hår forsiktig. Dette vil bidra til å fjerne eventuelle døde hudceller, skitt og oljer som kan være fanget inngrodde hår. Det kan også fysisk hjelpe håret ut av huden din. Prøv å bruke en eksfolierings hanske og eksfolier i en sirkulær bevegelse. Bruk varm vatn slik at porene åpner seg.

2. Bruke riktige produkter

Pass alltid på at høvelen er ren og frisk. Dersom enheten du bruker for å fjerne hår ikke er ren, har du en større risiko for kutt og irritasjoner. Vask eller desinfiser enhet som barber høvel i kokende vann etter hver bruk for å fjerne bakterier.

Det er også viktig at håndklær som du bruker er rene. Dette reduserer antall bakterier som kommer i kontakt med huden og hjelper med å redusere irritasjoner.

For å forhindre inngrodde hår og irritasjon, bør du også unngå å låne andres barberhøvler eller håndklær, slik at du ikke blir utsatt for deres bakterier.

3. Bruke riktig metoder når du fjerner hår

Det er viktig at du barberer riktig for å unngå irritasjon og inngrodde hår. Det anbefales derfor at du og barber i retning av hårets naturlige vekst, ikke mot den! Skyve håret i motsatt retning gjør det enklere for super-kort hår blir fanget under når de vokser ut igjen. Skyll bladet etter hver strøk. Det er beste er å barbere under en varm dusj, fordi som tidligere nevnt hjelper det til å åpne porene.

4. Bruke riktige teknikker

Behandling av inngrodde hår er viktig, men like viktig er det å unngå inngrodde hår. Sørg for at du bruker en fuktighetsgivende, alkoholfritt barberskum som for å hindre kutt.

Mange tror at det er vanskelig å unngå hårsekk betennelse fordi du ikke kan hindre inngrodde hår, men det er hjelp å få. Behandling er enkelt

Dersom du liker å vokse, kan det kan være fristende å fjerne hår så snart det begynner å vokse, men vokse for tidlig kan bokstavelig talt skade deg på lang sikt. Når du vokser håret som er kortere enn 1/4 av en tomme, har ikke voks nok til å gripe inn, noe som fører til at håret knekker og blir ikke blir fjernet med roten. Noe som kan være grunn til inngrodde hår.

5. Etter behandlinger

For de 24 timer etter din voks eller barbering, vil huden din være ekstra følsomme for varme og friksjon, og porene vil være åpen, noe som gjør dem mer utsatt for smitte. Det anbefales derfor ikke å trene, svømme i et hav eller bassenget eller sole deg, noe som vil ytterligere betenne hud i denne perioden. Det anbefales som behandling av inngrodde hår å bruke behandling umiddelbart, som Skin Doctors no more hair. Bruk den 2 gang om dagen, helst etter dusjen mens huden fortsatt er varm så ingrediensene kan trenge dypere.

Tilstanden er ikke en alvorlig sak , men definitivt en irriterende problem som berører mange mennesker. Det kan også oppstå ved bruk av trange kle for eksempel rundt lår og bena. I de fleste tilfeller, kan inngrodde hår gå bort på egenhånd. Men det finnes også effektive behandling av inngrodde hår.

Etter barbering, eller andre form for hårfjerning anbefales det å bruke en god hud krem. Flere med sensitiv hud, er Aloe Vera en ganske bra alternativ. Du kan også bruke andre hud krem for å drepe bakterier som kan være igjen. Tea Tree Oil er et ganske bra å bruke fordi den inneholder antibakterielle egenskaper. Dette kan forhindre inngrodde hår.

Hvordan unngå inngrodde hår ?

Den enkleste måten å unngå og forhindre inngrodd hår er å la håret vokse fritt uten å barbere det. Det kan være lurt å prøve dette for en kort periode hvis du trenger hjelp fra spesielt dårlig flekker. Hvis du ikke ønsker å stoppe barbering, kan følgende barbering tips hjelpe:
 • Bruke en skarp, enkelt blad barberhøvel
 • Fukte huden med varmt vann og bruke en gel
 • Barbere i retning hårene vokser
 • Bruke så få slag av høvelen som mulig
 • Skyll høvelen etter hvert slag
 • Prøv å ikke barbere for tett - igjen en bit av hårstubb hvis du kan, siden bakterier kan gå inn i små åpninger av fersk barbert hud. Andre hårfjerningsmetoder gir mindre muligheter for inngrodd hår. For eksempel, i stedet for å barbere beina, kan det være lurt å prøve riktige hårfjerningskremer, elektrolyse eller laser fjerning.