• Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Kjønnsvorter under graviditet: symptomer og behandling

Hva er symptomene på kjønnsvorter under svangerskapet ? Er barnet mitt trygg hvis jeg har kjønnsvorter mens jeg er gravid? Hvordan behandler du kjønnsvorter under svangerskapet? Dette er spørsmål ingen mødre ønsker å spørre.

Graviditet kan være en vakker og spennende tid for mødre og familier. For de som ser en lege regelmessig, praktisere god ernæring, og prioritere helse, stress og bekymring som noen ganger følger med svangerskapet kan reduseres betraktelig.

Disse trinnene for helse er spesielt nødvendig for de med mer alvorlige helsemessige problemer, enten til stede før graviditet eller som oppstår under svangerskapet. Kjønnsvorter er en av disse infeksjonene hvor hvis diagnostisert trenger du å sikre at du og din primære helsepersonell ta de nødvendige skritt for å maksimere din helse gjennom hele svangerskapet.

Hva er kjønnsvorter?

Kjønnsvorter er vanligvis forårsaket av visse stammer av humant papillomavirus (HPV). HPV er en vanlig seksuelt overførbar infeksjon som rammer opptil 75% av menn og kvinner som er seksuelt aktive. Ofte de som har vært o kontrakt med HPV vil ikke vite om det fordi det viste ingen symptomer og løste på egen hånd.

Det er mange stammer av HPV, og noen av dem vil resultere i utvikling av kjønnsvorter. Disse vorter er svært smittsom og kan lett spre seg fra person til person via seksuell aktivitet. Disse vortene vises utvendig rundt vagina, anus, i rektum eller i livmorhalsen. Vorter er vanligvis myk og hud-farget, varierende i størrelse. Bortsett fra sporadisk kløe, svie eller blødning, er vorter er vanligvis smertefri.

For mange kvinner, vil vortene forsvinne på egen hånd i løpet av få måneder. Hvis dette ikke skjer, må det behandles for å fjerne vorter. Hvis du er seksuelt aktiv, anbefales det at du får regelmessige celleprøver for å sikre din generelle helse.

Hvis du har stamme av HPV som gir kjønnsvorter mens gravid, er det ikke sannsynlig å påvirke helsen til barnet ditt. Kjønnsvorter har vist seg å vokse raskere i løpet av svangerskapet på grunn av utslipp, samt endringer i hormoner og immunsystem. Men kjønnsvorter under graviditet er ikke generelt ansett for å utgjøre en alvorlig risiko for deg eller barnet ditt.

Det er noen sjeldne tilfeller hvor mødrene har gått på HPV som forårsaker vorter til deres ufødte barn, men barnet er vanligvis i stand til å overvinne symptomene på hans eller hennes egen hånd eller gjennom tidlig medisinsk intervensjon av legen.

Behandling for kjønnsvorter mens gravid

Behandling av kjønnsvorter mens gravide kan variere fra sak til sak. Men siden vortene selv vanligvis ikke føre til noen komplikasjoner i svangerskapet, kan legen velge å ikke behandle vorter i det hele tatt i løpet av svangerskapet.

Dette kan føre til økt vekst, men vil ikke utgjøre noen trussel mot helse under svangerskapet. Men hvis legen velger å fjerne vorten, finnes det sikre metoder for å fjerne kjønnsvorter under svangerskapet som kan brukes blant annet, frysing, kirurgisk eller laser fjerning. Det finnes naturlige behandlinger som Zymaderm for behandlign av kjønnsvorter

Hvis du pleier å ta en reseptbelagt medisin for kjønnsvorter, fortelle legen din slik at han eller hun kan informere deg om helserisiko. I mange tilfeller, hvis du tar reseptbelagte medisiner for kjønnsvorter, kan legen anbefale deg å slutte under svangerskapet.