• Handle med Trygghet

    Kjøp Nå Betal Når du har mottatt produktet

  • Gratis Frakt for verdi over 499kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Mangel på næringsstoffer kan forårsake hårtap

Visste du at vi mister rundt 100 hårstrå hver eneste dag? Dette er en del av den prosessen kroppen går gjennom når den skal fornye hår, men noen av oss mister langt mer enn dette og da er det kanskje ikke så morsomt lenger. Veldig mange opplever å miste mye hår en eller annen gang i løpet av livet, og det er mye som kan ligge bak. Mangel på næringsstoffer som du kan finne i TRX2® vitaminer mot håravfall, i tillegg til mye stress, sykdom eller medisinering er noen av årsakene til at vi mister mer enn de vanlige 100 hårstråene.

Årsaker til hårtap

Som nevnt er det gjerne slik at vi alle har perioder av livet der hårtapet er større enn normalt. De fleste opplever perioder med stress. Da følger det gjerne med lite søvn, lite frisk luft og antagelig et dårlig kosthold. Jo mer stresset vi er jo mer usunt har vi en tendens til å spise. Dersom du på denne måten får i deg for lite proteiner, mineraler som jern eller vitaminer som B vitaminer kan dette resultere i at håret ditt får for lite næring. Resultatet er hårtap. For å unngå hårtap er det altså viktig at du spiser sunt, variert og regelmessig.

Det er heller ikke uvanlig å oppleve hårtap under og etter en graviditet. Dette forårsakes gjerne av alle de hormonelle forandringene som skjer i kroppen i denne fasen. Denne formen for hårtap er midlertidig og håret er som regel tilbake til normal tykkelse innen 6 måneder etter fødselen. Sykdommer og medisiner er også en av de største årsakene til hårtap. Luftveisinfeksjoner som influensa eller en kraftig forkjølelse kan lede til mer tap av hår enn vanlig. Det samme gjelder medisiner i forbindelse med ulike former for kreftbehandling eller andre kroniske sykdommer.

Tynnere hår i overgangsalderen

Overgangsalderen fører med seg mange forandringer i kroppen, og hårtap kan være en av disse. Igjen er det hormonelle forandringer som forårsaker problemet. Mange opplever også at håret blir både svakere og tynnere i denne fasen av livet. Hårfollikene produserer rett og slett hårstrå i et mindre omfang enn før, og det de produserer er gjerne tynne hårstrå. Denne årsaken til hårtap gjelder både menn og kvinner. Hos shytobuy kan du finne hårtap produkter som egner seg for hårtap hos menn og hårtap hos kvinner.

Hva kan du gjøre for å redusere hårtap?

Heldigvis er det slik at dersom hårtapet ikke er av permanent art, slik den er dersom det for eksempel skyldes gener, er det en del du kan gjøre selv for å forebygge hårtap. Det første du bør se på er din egen livsstil og kosthold. Unngå nikotin, det vil si at om du vil ha tykkere hår bør du slutte å røyke. Prøv å lev et mest mulig balansert liv uten for mye stress. Sørg med andre ord for nok hvile, mosjon og frisk luft innimellom slagene. Videre bør du ha et så balansert kosthold som mulig, der du sørger for at kroppen får nok næringsstoffer. Håret ditt trenger vitamin B og det trenger jern. Føler du at du får for lite av dette, kan det være en idé å ta tilskudd som Foligain slik at du får i deg nok og unngår hårtap. Du kan finne hele Foligain serien hos oss.

Ønsker du ikke å ta tilskudd vil du få i deg jern dersom du spiser rødt kjøtt, innmat, poteter, grove kornprodukter og grønne bladgrønnsaker. Det andre næringsstoffet som er viktig for å unngå hårtap er vitamin B. Spis blant annet nøtter, banan, grove kornprodukter, kylling og egg eller ta tilskudd dersom du føler at maten du spiser ikke er variert nok. Du kan også forebygge hårtap ved å bruke shampo som stimulerer hårvekst og ellers behandle håret ditt pent. Det kan være vanskelig å unngå perioder der du opplever mer hårtap enn hva som er vanlig, men med de rette forholdsreglene, vil du ha gode sjanser til å beholde ditt vakre hår lengst mulig.