• Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Milde måter å kvitte seg med arr på

Enten arr har oppstått ved et uhell, på grunn av kviser, sykdom eller kirurgisk inngrep, så er det gjerne slik at vi ønsker å bli kvitt dem eller i det minste få gjort dem så lite synlige som overhodet mulig. Dette gjelder uansett hvor på kroppen de befinner seg, men kanskje spesielt om de er i ansiktet. Arr oppstår fordi huden heles og hvor bra dette går avhenger helt av ulike ting som hudtype, alder, etnisitet samt dybden på arret ditt. Arr er dessverre ofte permanent, og selv om de starter som røde merker vil dette i de fleste tilfeller dempes over tid til arret har blitt helt lyst. Noen mennesker får av ulike grunner så stygge arr at det må kirurgiske inngrep til for å fjerne dem eller gjøre dem penere. Det finnes også ulike typer behandling med urter og lignende som kan bidra til at arrene dine blir penere eller helt borte.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom noen milde måter å kvitte seg med arr på og første mann ut er bromelain. Dette er et enzym som finnes i ananas. Dette enzymet hjelper til med fordøyelsen av spesifikke proteiner, og er derfor regnet som en naturlig anti-inflammatorisk substans. Bromelain brukes ofte i forbindelse med operasjoner for å forhindre hevelser og sørge for heling av sår. Enzymet brukes også for å behandle blodansamlinger i forbindelse med operasjonssår. Bromelain er et tilskudd du kan ta for å behandle arrene dine, men du må ikke ta det dersom du går på blodfortynnende medisiner.

Aloe Vera og Gotu Kola for behandling av arr

Aloe Vera er en plante som opprinnelig stamme fra de tropiske områdene av verden, men som vi nå også kan kjøpe som plante her hjemme eller som ingrediens i flere produkter. Aloe Vera har i mange tusen år blitt brukt som et middel for å hele arr og sår i huden. Det er geleen i planten som brukes, og denne inneholder substanser som minsker smerte og hovenhet samt fremskynder heling og reparerer huden. Aloe Vera gele kan brukes rett fra planten, bare bryt over et blad, eller du kjøper det i butikken. Bare pass på å ikke bruke det på åpne sår, da dette kan forårsake irritasjon. Fungerer bra på alt fra solbrent hud til små skader og arr.

Gotu Kola er en eldgammel urt som stammer fra Asia, der det har vært brukt til å hele sår. Denne urten tilhører persillefamilien og det er stilken og bladene som brukes. Urten inneholder en aktiv ingrediens, som heter triterpenoider. Denne virker styrkende på huden og øker blodtilførselen rundt såret slik at det gror bedre. Dermed blir det mindre synlige og penere arr.

Calendula eller ringblomst

Calendula, eller ringblomst som den også kalles, er en gyllen gul urt. Det er blomsten som brukes til medisinske formål. Det finnes kremer laget av Calendula og disse kan du smøre på huden din der du har arr eller sår som du ønsker skal gro pent. Krem av ringblomst kan stimulere kollagenproduksjonen i sårområdet. Kremen virker også antibakteriell, og kan dermed også bidra til å motvirke infeksjoner i såret.

Andre behandlingsmetoder mot arr

Det finnes også andre milde behandlingsmetoder for arr. Du kan blant annet kjøpe produkter som er direkte rettet mot å redusere arr som har dannet seg etter kviser og lignende. Ett av disse produktene er Skinception Dermefface FX7, som du kan kjøpe hos shytobuy.no. Denne kremen forebygger og reduserer eventuelle arr og består kun av naturlige ingredienser. Mange velger også å gå til hudpleier for å få laserbehandling. Dette er en relativt dyr behandling, men den har vist seg å ha svært godt effekt på mange. I tillegg trenger du ikke så mange behandlinger. En annen metode er kjemisk peeling, der syre brukes for å skrelle vekk de øverste hudlagene. Den huden som kommer frem vil da ha penere og mindre synlige arr. Dette er også en behandling som må utføres i en hudpleiesalong.