• Handle med Trygghet

  Kjøp Nå Betal Når du har mottatt produktet

 • Gratis Frakt for verdi over 499kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

Den pinlige plagen: Neglesopp og alt du trenger å vite om den

Neglesopp er infeksjon av sopp under neglen. Neglesopp gir misfarging, ujevn og fortykkelse av neglene. Ofte har en gulaktig farge. For mange er neglesopp et kosmetisk problem, men neglesopp gir sjelden alvorlige symptomer. ShytoBuy har samlet noen av de beste produktene på markedet for neglesopp her .

Hva er Neglesopp

Neglesopp er en soppinfeksjon som kan oppstå under neglen. Soppen produserer gule, tykke og skadet negler. Noen ganger kan neglesopp forårsake smerter og ubehag under og rundt neglene. Neglesoppen kan lett spre seg til andre negler, og du bør derfor behandle det fort med en effektiv neglesopp behandling så snart du oppdager at du lider av neglesopp. Huden rundt neglen kan også bli betent, vanligvis når huden er betent blir det rødt og hardt

Tånegle sopp, kjent av leger som onychomycosis, gjør tåneglene ser gule og skadet ut, og slike ufine tåneglene er en reell slag mot selvtilliten til flere pasienter og folk som er plaget av det.

Det er ikke mange som snakker om neglesopp i Norge, det er ikke like vanlig som andre plager. Det er fordi mange tror at neglesopp fordi du ikke har god hygiene, men det kan faktisk påvirke noen selv om du har ganske bra hygiene.

Neglesopp er langt fra uvanlig, og det er anslått å påvirke mellom 3% - 8% av den norske befolkningen i løpet av livet. Neglesopp kan oppstå både på hender og føtter, men det er oftest på føttene du kan bli rammet av denne infeksjonen. Alle kan bli påvirket av sopp, enten du er et barn, en voksen, mann eller kvinne og uansett livsstil. Man ser imidlertid at det er visse grupper som ofte utvikler neglesopp enn andre, der er:

 • Personer over 55 år
 • Unge mennesker som går i svært lukkede sko
 • Idrettsutøvere, siden de har ofte sko som er svært lukket og har en tendens til å produsere mer svette

Hva er en sopp?

La oss see litt på hva sopp egentlig er. Sopp er ikke ety dyr, planter eller bakterier. De er en helt egen klasse av organismer, som oppstår i encellede organismer som gjær, og veldig store som sopp. Det er noen viktige ting om sopp som gjør dem unike:

 • Deres celleveggene er laget av unike kjemikalier.
 • De generelt lever enten i enkelt celle form eller i filamenter, hvor mange celler blandes sammen for å danne en enkelt struktur.

Hvorfor får man Neglesopp?

Neglesopp kan oppstå og spre seg på grunn av flere ulike tilstander og forhold. Typisk utvikler neglesopp på grunn av soppinfeksjon på huden. Det kan være fotsopp som sprer seg til tåneglene fordi de ikke ble behandlet. Av og til kan du også være uheldig og bli infisert med neglesopp i bad og svømmebasseng hvor folk ofte går uten sko. Sopp i negler kan også oppstå hvis du har en tendens til å vaske hendene ofte, eller hvis de er ofte utsatt for fuktighet eller flytende betingelser. Konstant vask kan skade beskyttelsesfolie på bunnen av neglene, som kan øke sjansene for at soppen kommer inn i neglene, og derved danne soppinfeksjon

Hvis vi skal se på sopp og neglesopp i mer dybde, så oppstår Onychomycosis (tåneglesopp) når neglene er invadert av en sopp som heter en dermatophyte. Dermatofytter infeksjoner forårsake ulike soppinfeksjoner i huden, inkludert ringorm, jock kløe, og fotsopp. I de flerste tilfeller vil en person med onychomycosis også ha fotsopp. Teknisk sett er det fire forskjellige typer tånegl infeksjoner, men i virkeligheten er den store forskjellen hvor soppen har oppstått: sopp på føttene er vanligvis forårsaket av filamenter, mens de på negler er forårsaket av gjær (og er lettere å behandle). Folk plukker opp disse sopp ved bading i innsjøer og bassenger og ved å ha varme og fuktige føtter.

Andre Faktorer som kan forårsake Neglesopp er:

 • Skadet hud
 • Diabetes
 • Psoriasis
 • Dårlig sirkulasjon
 • Usunt kosthold
 • Røyking
 • Dårlig sirkulasjon
 • Dårlig immunforsvar har større risiko for å få neglesopp.

På lik måte har de som bor i varme eller fuktig klima større muligheter for å bli rammet av neglesopp infeksjon

Klassisk kjennetegn på Neglesopp

Du kjenner ikke alltid smerte når neglesopp oppstår. Hvis du har neglesopp infeksjon på et tidligere stadium, kan det være vanskelig å oppdage fordi det ofte er bare en flekk på neglen, og du vil ikke alltid legge merke til det.

Når det begynner å bli verre vil neglesopp bli mye mer tydeligere og du kan begynne å føle litt smerte. Som oftest begynner neglene å utvikle seg hvite flekker eller en hvit overflate.

Vanlige symptomer på neglesopp infeksjon er at neglene kan bli gule, som er ofte et tegn på betennelse. Neglene kan bli tykkere enn normalt eller negler blir myk og begynner å smuldre eller bryte sammen. Hvis du er usikker på om du utvikler neglesopp, så det er en god idé å konsultere lege som kan gi deg råd om behandling av hvite flekker på neglene. Eller prøve noe av våre naturlige, men effektive neglesopp behandlinger fra ditt hjem

Tåneglene Vs. negler

Neglesopp fremkommer mest på tånegler, blant annet for tånegler er mer utstatt for mørk, Forekommer motarbeide mer i tåneglene enn i negler, blant annet fordi tånegler er ofte omringet i mørke og fuktige miljø som inn i skoene og sokker hvor sopp trives. Vanligvis har tærne også mindre blodstø enn fingerne, noe som gjør det vanskeligere for kroppens immunsystem til å oppdage og stoppe infeksjonen.

Hvordan kan du bli kvitt neglesopp?

Behandling av tånegl sopp er bare nødvendig for folk med risiko for komplikasjoner, men mange velger å behandle uansett. Selv om det er aktuelle medisiner som fungerer for svært milde sopp-infeksjoner, kreves de fleste en langvarig behandling, og noen ganger tabletter eller piller mot neglesopp.

Siden tå neglesopp er vanligvis ufarlig og kan være vanskelig å behandle. Med det finnes nå mange måter å bli kvitt neglesopp og mange hjemme rettsmidler og alternative medisiner som brukes.

Forebygging kan redusere risikoen for tånegle og neglesopp. Du kan gjøre følgende for å reduserere neglesopp:

 • Holde føttene/hendene rene.
 • Behandle fotsopp og neglesopp når det oppstår.
 • Bruke absorberende sokker så føttene holder seg tørre.
 • Å få god kontroll over blodsukkeret hvis du har diabetes. Det hjelper mye.

Neglesopp Behandlinger

Neglesopp kan behandles, ikke bare for å redusere muligheten for at soppen sprer seg, men også får å lindre smertefulle symptomer som ofte forbindes med neglesopp infeksjoner. Ikke minst er det viktig å behandle neglesopp slik at du ikke sprer til andre, for eksempel hjem

Vanligvis kan neglesopp behandlingen vare i flere måneder, siden det ofte kreves at neglene vokser helt ut før neglesoppen er helt borte. Friske og sunne negler må deretter vokse ut og den infiserte neglen kan bli klippet bort over tid. Det finnes mange forskjellige typer av behandling for neglesopp infeksjoner og behandlingstiden kan variere sterkt fra behandling til behandling og person til person. Oftest er det sagt at det tar tre til seks måneder, men det kan ta lengre tid, av og til mindre tid for andre. Negler har en tendens til å vokse raskere enn tåneglene, og dermed vil behandlingstiden ofte bli kortere for sopp i negler.

På ShytoBuy tilbyr vi et utvalg av naturlige, men utrolig effektiv behandling for neglesopp og negle infeksjoner. Vårt utvalg er valgt i samarbeid med eksperter, observasjoner og klinisk teser, noe som gir deg de beste forutsetninger for å overvinne den ubehagelige og smertefulle neglesykdommer.