FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
  • Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Tegn på overgangsalder hos kvinner og hvordan behandle det

Overgangsalder er også kalt Menopause, det er et tidspunkt når kvinnes menstruasjon stopper. Noen kaller årene frem til en kvinnes siste Menstruasjon " overgangsalder ", men den tiden er faktisk ”perimenopause.” Menopause fører til hormonell ubalanse som forårsaker hetetokter, nattesvette og humørsvingninger. Hos shytoby har vi plukket ut noe av de beste produktene i marked for å motvirke disse problemer. Vi tilbyr rask og diskret levering.

Hva er overgangsalderen / Menopause?

Overgangsalder kan være skummelt for mange kvinner. Denne perioden markerer slutten av kvinnes menstruasjonssyklusen. Da stopper deres fertilitet og de mister sine evne til å bli gravide. Overgangsalder er en periode med store kroppslige endringer som kan føles fysisk og mentalt tøft. Det sies at gjennomsnittsalderen for overgangsalder / menopause for kvinner er 52 år gammel, men overgangsalder kan også oppstå både senere og tidligere. Det er en normal del av livet - akkurat som puberteten - det er ikke en sykdom eller en tilstand som kan unngås.

Hva er de vanligste symptomene i overgangsalderen?

Det er vanlig å oppleve de mest ubehagelige symptomer i overgangsalderen, siden det kan oppfattes som en stor kroppslig forandring. Mange kvinner opplever hetetokter, humørsvingninger, søvnløshet, nattesvette, angst og nedsatt sexlyst. Noen opplever symptomer på overgangsalder allerede årene før menstruasjon er redusert som følge av at østrogennivåene begynner å falle.

Vanligvis, de første symptomer på overgangsalder er menstruasjonsforstyrrelser, tap av libido og vaginal ubehag og tørrhet. Disse kan forårsake at noen kvinner opplever smerter under sex, og andre kan i tillegg plages av betennelse i skjeden på grunn av tørrhet. Hetetokter og søvnløshet er typiske tegn før, under og etter overgangsalderen. Det er noen små ting du kan gjøre for å redusere disse ubehagelige symptomene. Noe av faktorer som kvinner kan fokusere på er å redusere inntaket av alkohol, koffein, sukker og holde seg unna tobakk. Kvinner blir ofte anbefalt om å ta kosttilskudd tabletter, kremer og lotions for å hjelpe å balansere østrogennivået, siden ubalansert østrogennivået er en av de viktigste årsakene til de typiske symptomer som oppleves.

Uregelmessig menstruasjon

Dette er vanligvis det første symptomet; menstruasjonsmønsteret endres. Noen kvinner kan oppleve en periode hver to til tre uker, mens andre ikke vil ha en for måneder av gangen.

Lavere Fruktbarhet

I løpet av perimenopausal stadium av en kvinnes liv, vil hennes østrogennivået falle betydelig, noe som vil redusere sjansene for å bli gravid.

Vaginal Tørrhet

Dette kan være et resultat av kløe og / eller ubehag. Det har en tendens til å skje i løpet av perimenopause. Noen kvinner kan oppleve dyspareuni (smerter under sex). Uttrykket vaginal atrofi refererer til en betennelse i skjeden som er et resultat av fortynning og krymping av vev, samt økt tørrhet, forårsaket av en mangel på østrogen.

Omtrent 30% av alle kvinner opplever vaginal atrofi symptomer i løpet av tidlig delen av post-menopausal periode, mens 47% opplever det i løpet av senere postmenopausal perioden. Det er tilfeller hvor kvinner opplever vaginal atrofi mer enn et tiår etter sin siste periode. Flertallet av postmenopausale kvinner føler det er ubehagelig å snakke om vaginal tørrhet og smerter, derfor er ikke villig til å søke etter medisinsk hjelp.

Hetetokter

Referer til en følelse av varme i overkroppen. Det kan begynne i ansiktet, halsen eller brystet, og deretter sprer seg oppover eller nedover (avhengig av hvor den startet). Ansiktet, halsen eller brystet kan rødme og bli usammenhengende, og kvinnen vanligvis begynner å svette. Hjertefrekvensen kan plutselig øke (takykardi), eller det kan bli uregelmessig eller sterkere enn vanlig (palpitasjoner). Hetetokter opptrer vanligvis i løpet av det første året etter kvinnes siste perioden.

Nattesvette svette

Hvis hetetokter skje i sengen kalles det nattesvette. De fleste kvinner sier at deres hetetokter varer ikke mer enn noen få minutter.

Forstyrret søvn

Søvnproblemer er vanligvis forårsaket av nattesvette , men ikke alltid. Søvnforstyrrelser kan være forårsaket av søvnløshet eller angst. Vanskeligheter med å sovne og forbli sovende vil kunne øke når kvinner går gjennom overgangsalder.

Urinveisproblemer

Kvinner har en tendens til å være mer utsatt for urinveisinfeksjoner, for eksempel blærekatarr. Å måtte urinere ofte kan forekomme oftere.

Humørsving

Humørsving går ofte hånd i hånd med søvnforstyrrelser. Eksperter sier at de fleste humørforstyrrelser er utløst av dårlig søvn.

Problemer med fokus og læring

Noen kvinner kan også ha kortsiktige hukommelsesproblemer, samt finne det vanskelig å konsentrere seg om noe for lenge.

Det er mulig, men veldig uvanlig å menstruere hver måned helt frem tilden siste perioden. Mer sannsynlig vil du oppleve noen uregelmessighet i menstruasjonen .

Hoppe menstruasjon i perimenopause er vanlig og kan forventes. Ofte vil menstruasjonen inntreffer hver to til fire måneder i løpet perimenopause perioden, spesielt ett til to år før overgangsalderen. Til tross for uregelmessig menstruasjon, er det fortsatt mulighet til å bli gravid. Hvis du har hoppet over en periode, men er ikke sikker på at du har startet overgangsalderen, kan det være lurt å finne ut om du er gravid dersom er sjanser for det.

Er det noen overgangsalder behandling?

Det finnes noe behandlinger for å redusere symptomer på overgangsalder. Disse inkluderer:

Omega 3,6,7 og 9 fettsyrer - har vist seg til å være effektive i å tilrettelegge humørsvingninger i forbindelse med overgangsalderen.

Paroksetin - er en behandling for å lindre hetetokter forårsaket av menopause.

Soyabønner - kan fremme kroppens generelle helse.

Vaginal østrogen - finnes i tablettform eller lotion som kan effektivt bekjempe vaginal tørrhet, ubehag under samleie. Dette fungerer ved en liten mengde av østrogen frigjort og absorbert av vaginalvevet.

Bestill hos ShytoBuy

ShytoBuy har samlet et naturlig utvalg av produkter i ulike måter å redusere og lindre ubehagelige symptomer som oppstår i overgangsalderen. Proferia krem er en av våre bestselger, vi har stor antall av kunder som kommer tilbake og kjøpe flere av dem når de finner ut at det virkelig fungerer. Vi selger produkter for lav sexlyst grunnet av overgangsalder. Omega 7 hjelper med symptomer på overgangsalderen, inkludert tørr skjede og ubehag. Våre produkter er naturlige og derfor skal ikke forårsake noe bivirkninger, men bare forenkler hverdagen for de som er under overgangsalder.

Anbefalte produkter