FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
  • Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Solbrun uten å sole seg: Ting du bør vite

Selvbruningsprodukter er et godt alternativ for de som ønsker en solfarge uten å utsette huden for UV-stråler. Du kan få solbrun farge ved å bruke selvbruningsprodukter i enten kremform eller i pilleform. Begge alternativer er effektive og trygge, så lenge du følger anbefalte instrukser.

Mange liker å sole seg og bli brun, men mye soling er ikke bra for huden. Dersom du vil bli brun uten å sole deg så finnes det mange naturlige selvbruningsprodukter som gir deg solbrun hud uten soling. Finn ut hvordan selvbruningsprodukter fungerer og hvordan du får best resultat.

Hvordan blir du brun uten sol?

Solløse selvbruningsprodukter gir deg en fin farge uten å utsette huden for skadelige UV-stråler. Selvbruningsprodukter blir gjerne solgt som kremer. Disse er enkle å påføre og hvis du vil ha en enda jevnere farge så bruker også mange sprayer. Avhengig av prisklassen så finnes det alt fra kremer og sprayer du kan påføre selv, til profesjonelle kremer og spray som påføres av eksperter, f.eks. i et kammer der hele kroppen sprayes med selvbruningsspray. Selvbruningsprodukter uten behov for sol inneholder vanligvis dihydroxyacetone (DHA) som er et fargestoff. Når DHA reagerer med døde hudceller på huden så blir den mørkere og simulerer en solfarge. Vanligvis går fargen bort etter et par dager. De fleste selvbruningsprodukter inneholder ikke solbeskyttelse. Hvis produktet har solbeskyttelse så varer ikke fargen så lenge, faktisk i bare et par timer. Det er viktig å huske på at fargen som selvbruningsproduktet lager, beskytter ikke mot solen UV-stråler. Ettersom kroppen produserer ikke mer melanin når du bruker produktet. Hvis du skal oppholde deg lenge i solen, bør du gjøre det først gradvis. Dette gjelder naturligvis også hvis du har brukt selvbruningsprodukter.

Hva med selvbruningspiller?

Noe selvbruningspiller inneholder tilsetningsstoffet canthaxanthin. I store mengder er ikke dette trygt, derfor anbefales det å bruke selvbruningspiller med varsomhet, i tilfelle du er allergisk mot innholdet. ShytoBuy selger kun naturlige selvbruningspiller som er effektiv og sikkert å bruke.

Er selvbruningsprodukter trygge?

Selvbruningsprodukter er generelt trygt å bruke så lenge du følger anbefalte instrukser. Food and Drug Administration (FDA) har godkjent dihydroxyacetone for utvendig påføring på huden. Imidlertid mener FDA at DHA ikke bør inhaleres eller påføres på områder som er dekket med slimhinner, inkludert leppene, nesen eller områder rundt øyene, ettersom det kan oppstå bivirkninger.

Hvis du planlegger å bruke selvbruningsprodukter enten det er i kapselform eller krem, så bør du følge instruksene på merkelappen. Vær forsiktig med å ikke få produktet i øynene, nesen, munnen eller ørene. Sørg også får at du ikke inhalerer produktet heller. Det er lurt å beskytte deg selv ved å bruke f.eks. beskyttelsesbriller, neseplugger eller nesefilter og leppegloss. Det finnes også enkelere metode som selvbruningspiller som kan være effektiv for å få fin gyllen brun farge.

Beste måte for å påføre selvbruningskrem

Hvis du skal bruke selvbruningskrem så er det lurt å eksfoliere huden først. Dette kan gjøres med en klut. Da fjerner du overflødige døde hudceller. Bruk ekstra tid på tykk hud på knærne, albuene og anklene.

Deretter tørker du huden før du påfører kremen. Påfør kremen med sirkulære bevegelser og dekk huden område for område, slik som armer, ben og deretter overkroppen. Vask hendene med såpe og vann når du er ferdig med et området, for å unngå å få farge på håndflatene. Smør ut kremen mot føttene fra anklene, og fra håndleddene til hendene.

Ettersom leddområder absorberer gjerne mer av kremen så bør du tørke knær, albuer og ankler med en fuktig håndklede. Til slutt må du la kremen tørke i minst 10 minutter før du kler på deg. Ha gjerne på løs sittende klær og unngå å svette. Hvis du følger disse instruksene så vil du få en jevn og fin solbrun farge. Du risikerer heller ikke å skade huden med UV-stråler. Riktig påføring av krem eller bruk av selvbruningspiller er perfekt for deg som ikke liker soling og som ønsker raske resultater.