• Handle med Trygghet

    Kjøp Nå Betal Når du har mottatt produktet

  • Gratis Frakt for verdi over 499kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Selvbruning: Sommergløden som varer året rundt

Vi ønsker oss alle den perfekte, naturlige brunfargen året rundt, men som vi alle vet så har været andre ideer mesteparten av året. De aller beste selvbruningsprodukter kan gi flotte resultater av høy kvalitet, og er faktisk mye tryggere enn skadelige UV-stråler.

Mens noen mennesker har en hud som naturlig oppnår en jevn brunfarge etter bare 5 minutter i solen, behøver de fleste av oss litt hjelp, og det er der selvbruningsprodukter kommer inn i bildet. Selvbruning har blitt stadig mer populært det siste tiåret, og særlig på grunn av sikkerhetsmessige spørsmål om solsenger. Den gode nyheten er at det finnes en rekke produkter på markedet for kvinner og menn som ønsker å oppnå en dyp, naturlig brunførge, uten å forstyrre deres daglige rutine. Selvbruningssprayer, kapsler og air brush enheter brukes over hele verden, både hos klinikker og i hjemmet, og millioner av mennesker høster fordelene av naturlig brunfarge hvert år.

Selvbruning

Vi ønsker oss alle den perfekte, naturlige brunfargen året rundt, men som vi alle vet så har været andre ideer mesteparten av året. De aller beste selvbruningsprodukter kan gi flotte resultater av høy kvalitet, og er faktisk mye tryggere enn skadelige UV-stråler.

Mens noen mennesker har en hud som naturlig oppnår en jevn brunfarge etter bare 5 minutter i solen, behøver de fleste av oss litt hjelp, og det er der selvbruningsprodukter kommer inn i bildet. Selvbruning har blitt stadig mer populært det siste tiåret, og særlig på grunn av sikkerhetsmessige spørsmål om solsenger. Den gode nyheten er at det finnes en rekke produkter på markedet for kvinner og menn som ønsker å oppnå en dyp, naturlig brunfarge, uten å forstyrre deres daglige rutine. Selvbruningssprayer, kapsler og air brush enheter brukes over hele verden, både hos klinikker og i hjemmet, og millioner av mennesker høster fordelene av naturlig brunfarge hvert år.

Tips for fin brunfarge

Selvbruningsmetoder som solarium, selvbruningskrem og sprayer krever god forberedelse. Da får du best resultat. Du sparer også penger dersom du gjør det riktig fra starten av. Ettersom du ikke sløser med sprayene eller kremen, eller tiden det tar å bli brun i et solarium.

Før du smører på selvbruningskrem eller bruker airbrush så er det lurt å skrubben huden først. Hvis du skrubber huden i ansiktet og kroppen så fjerner du døde hudceller. Hvis du har mye døde hudceller så kan du risikere å få en veldig skjoldete farge.

Du bør unngå hårfjerning på denne samme dagen du påfører selvbruningskrem eller skal bli brun med airbrush. Dette finnes naturligvis ulike måter for hårfjerning. Men som regel blir huden mer eller mindre irritert. Hvis huden er veldig irritert og sensitiv så bør du ikke smøre på selvbruningskrem. Airbrush kan også forverre huden, så det er lurte å vente et par dager før du tar på selvbruningskrem eller solspray når du nylig har fjernet hår på kroppen. Hvis du har fjernet hår med voks så anbefales det at du venter minst 48 timer før du bruker smører på selvbruningskrem.

Det er også viktig å stelle neglene før du påfører selvbruningskrem. Hard hud og neglebånd kan nemlig bli misfarget. For en helhetlig fint brunfarge bør du stelle føtter og hender før du skal bli brun med en selvbruningskrem eller spray.

En lur ide er å bruke blank neglelakk så du kan unngå misfargede negler. Ikke smør på fuktighetskrem før etter at du har påført selvbruningskrem eller brukt selvbruning spray. Det går fint å smøre en lett krem eller øyekrem i ansiktet. Men dette er avhengig av type selvbruningskrem eller selvbruning spray du benytter.

Bruk gjerne barrierekrem. Dette er en krem som gjør hender, føtter, albuer og knær ikke blir for mørke. Hvis det er første gang du utfører selvbruning bør du følge nøye instruksene som følger med kremen eller sprayen.

Fordeler med selvbruning

Det er ikke alltid lett å ha en fin solfarget hud året rundt, spesielt hvis du bor i Norge. Selvbruning er en fin løsning for å bli brun selv når det er vinter. Selvbruningskrem er også ikke skadelig for huden i motsetning til UV-strålene fra sola. Det er ingen fare for hudkreft og du får ikke ujevn pigmentering eller rynker. Når du soler deg så er det fort gjort å overdrive solingen. Dette kan føre til solbrenthet og dessuten kan det ta lang tid å bli brun. Selvbruning går raskt og med en god krem eller spray så kan du bli brun i løpet av 30 minutter.

Men selvbruning er ikke helt fri for ulemper Kremer og sprayer krever at du vedlikeholder brunfargen på huden. Du må også øve litt for å få til en jevn farge og for å unngå skjolder. Dessuten kan enkelte kremer lukte og du kan få flekker på klærne. Det er også vanskelig å få til en jevn farge på rygge og baksiden av lårene. Spesielt hvis du gjøre det på egenhånd og uten hjelp fra noen.

Hjemme eller i salong

Det finnes mange ulike selvbruning produkter. Noen kommer med mye tilbehør slik som en skjerm for å spraye kroppen. Mens andre produkter er veldig enkle og intuitivt å bruke. Kanskje det beste med selvbruning er at det finnes både gode selvbruningskrem og sprayer til rimelige priser. Hvis du gjør det på egenhånd hjemme så er det også billigere. Det krever litt øvelse for få en jevn farge når du gjør det selv, derfor liker også mange å gjøre det i salong istedenfor. Deler av kroppen som ryggen kan være litt for vanskelig for mange å få jevn farge på. I tillegg tilbyr salonger også ekstratjenester som f.eks. en kroppskrubb, men på en annen siden så er du sikret et godt resultat.

Hvis du er helt nybegynner så kan du få ekstra info om hvordan du påfører selvbruningskrem på nett. Youtube inneholder masse videoklipp som du kan kikke på og få gode tips.

Slik unngår du skjolder

For best resultat og for å unngå ujevnhet og skjolder, så bør du starte helt nederst. Deretter jobbe deg langsomt oppover med selvbruningskrem eller spray. Ansiktet bør du ta til slutt. Avhengig av type selvbruningskrem så skal massere den jevnt over kroppen. Du bør være ekstra nøye med overganger og jevne dem helt ut. Selvbruningskrem kan farge uønskede steder, slik som i hårfestet og øyebryn. Derfor bør du ta deg god tid når du påfører selvbruning produkt. Hvis det er første gang bør du sette av deg god tid.

Unngå flekker på klær

Selvbruning produkter setter seg godt fast. Derfor bør du være varsom med å ikke flekke til klær eller andre ting når du utfører selvbruning. Du kan også få kjøpt hansker eller votter beregnet for selvbruning produkter. Ikke ha på deg hvite eller lyse klær rett etter et en selvbruning behandling. Fargen til selvbruning produktet kan lett smitte av.

Ulike selvbruning produkter

Å bli brun er veldig populært og det finnes mange ulike selvbruning produkter i markedet. De fire meste vanligste er farge bodylotion, body lotion med selvbruning, selvbruningskrem og airbrush. Farget bodylotion er enkelt sagt en krem med farge. Denne kremen er lett å påføre og du får en jevn farge uten skjolder eller sterk lukt.

Bodylotion med selvbruning derimot gir deg solfargen mer gradvis. Denne kremen må du bruke daglige så solfargen kommer frem. Deretter har vi den vanlige selvbruningskremen. Kremen gir umiddelbart resultat og et mer sterkt resultat. Denne kremen kan gjerne påføres med såkalte selvbruningsservietter.

Hvis du er ofte på reisefoten kan det være greit å ha ulike selvbruningskremer. Farge bodylotion er praktisk hvis du vil ha hurtig brunfarge og har dårlig tid. Det er heller ikke alltid at du trenger eller ønsker å påføre kremen over hele kroppen. Enkelte opplever at deler av kroppen er ujevnt solfarget pga. ujevn soling. Selvbruningskremer kan fikse dette ved at du jevner ut solfargen selv.

Til slutt har vi airbrush som går ut på å spraye kroppen med brunfarge. Airbrush krever teknikk og bør gjøres av en annen person. Men til gjengjeld får du en veldig jevn og naturlig farge. Det finnes også airbrush produkter med utstyr som gjør det lettere å gjøre selvbruning på egenhånd.

Hvis du bruker airbrush hjemme så er det lurt å gjøre det på badet. Airbrush sprer raskt farget partikler rundt i rommet. Du kan ende opp med både farget tak og gulv. Hvis du gjør det på bade kan du lett skylle eller vaske bort misfarginger.

Slik bevarer du solfargen

Når du har påført en selvbruning produkt kan det være lurt å tørke lett av med et håndkle. Spesielt albuer, knær og knokler. Dvs. områder som lett blir for mørke. Du bør også la selvbruningen tørke godt før du kler på deg. Som nevnt bør du ikke ha dårlig tid når du skal bli brun med selvbruningskremer eller airbrush. Du bør også unngå å få vann på kroppen etter en selvbruningsbehandling. Mange liker å påføre selvbruning produkter om kvelden og gjerne før de skal legge seg.

For at fargen skal holde seg lenge så bør du unngå skrubbe deg i dusjen. Klær som skaper mye friksjon kan lett pusse bort solfargen. Husk også at svært billige selvbruning produkter kan være dårlige. Hvis fargen går bort ved bare litt svette og vann så er kvaliteten dårlig. Du bør også eksperimentere med ulike selvbruningsmetoder for å finne den som fungerer best for deg.

Ikke alle selvbruningskremer egner seg for sportsaktiviteter. Spesielt ikke vannaktiviteter du kan bli våt. Så vær obs på når du vil ha brunfargen og hva du skal. Det kan hende du bør velge en krem som kan lett påføres og fjernes hvis du bare ønsker at brunfargen skal vare en halv dag eller mindre.

Ikke lurte å blande ulike kremer

Hvis det skulle skje at du går tom en type selvbruning krem så bør du ikke blande to ulike varianter. Det er ikke noe farlig i seg selv, men resultatet kan bli uforutsigbart. Det finnes naturligvis selvbruning produkter i samme serie, og da kan du gjerne blande dem. Hvis det er ment at du skal gjøre det da. Når du blander f.eks. to ulike selvbruningskremer eller kombinerer airbrush med en selvbruningskrem kan fargen forfalle på ulike tider. Da blir også vedlikehold av brunfargen veldig vanskelig. Det er best å holde seg til en type krem. Hvis du ønsker å bruke en annen metode eller krem, så bør du skrubbe lett av solfargen først før du begynner med en ny type krem eller vil bruke airbrush metoden.

Selvbruning og soling

Noen liker å bruke selvbruningsprodukter året rundt. Mens andre bruker det kun i månedene der sola er fraværende. Hvis du har hud som lett blir brun om sommeren så bør du være obs på at resultatet kan bli fort litt for mørkt. Imidlertid så kan du også få kjøpt selvbruningsprodukter med UV-beskyttelse som beskytter huden. Da unngår du også en mørkere hudtone, dersom du ikke ønsker det da.

Hvilke nyanser er best?

Det er opptil deg hvilken nyanse som passer ditt utseende best. Men det kan være lurt å tenke på hvilke klær du skal ha på deg og om den nye solfargen vil komplementere din stilen din. Både klessmessig og sminke. Prøv deg gjerne frem for å finne den perfekte nyansen. Husk også at ulike kremer har ulik konsistens og lukt. Hvis du liker en selvbruning produkt, men synes den lukter for mye kan det hende du kan skjule lukten med litt parfyme. Ellers kan du alltid velge et annet produkt. Vær nøye med å velge riktig nyanse og husk at fargen kan se annerledes ut i ulike lysforhold. Det er best å sjekke fargen i dagslys, spesielt hvis du skal bruke kremer som gir deg gradvis brunfarge.

Gunstige ingredienser

En annen ting som er bra med selvbruningsprodukter, særlig kremene, er at de også inneholder mange nyttige ingredienser. Noen kremer kommer med vitamin-e som kan forhindre rynkedannelse. Hvis du lett får sommerfarget hud, mens ønsker et noe bedre resultat så kan selvbruningskapsler vær en god ide. Kapselen inneholder som regel ingredienser som forlenger solfargen og gjør at kroppen produserer melanin raskere. Melanin er nemlig fargestoffet som gir huden brun farge, og kapsler med betakaroten fremskynder melaninproduksjonen.

Flere har blitt opptatt av miljøet og redusere bruken av kjemikaler i hudpleieprodukter. Heldigvis finnes det mange selvbruningsprodukter som er naturlige. Dvs. inneholder både økologiske og naturlige ingredienser som er milde mot huden, og er egnet for selv de med sensitive hud. Hvis du har spesielle hudallergier så bør du velge selvbruning produkt med omhu. Ellers er det bare å nyte solkysset hud året rundt med selvbruning!