• Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Hva er skabb og hvordan kan parasitten behandles?

Skabb er en vanlig hudlidelse som kan forårsake en del ubehag og kløe. Skabb er også smittsomt, derfor er det viktig å behandle denne hudlidelsen så raskt som mulig. Skabb kan ramme alle – unge, gamle, menn og kvinner. ShyToBuy har et unikt og eksklusivt utvalg av produkter for skabb behandling som er effektive så vel som naturlige. Våre produkter er milde og passende for alle.

Hva er skabb?

Skabb er betegnelsen på hudsykdommen du får av den smittsomme parasitten skabbmidd. Den skabbtypen vi mennesker får kalles på fagspråket Sarcoptes scabiei. Dette er et skabbmidd som lever i det øverste hudlaget vårt og forårsaker en del plagsom og ubehagelig kløe og skabb utslett. Når du først er smittet med skabb vil hunnmidden grave tunneler i overhuden slik at hun kan legge eggene sine. Det er derfor ett av symptomene på skabb er såkalte midd-tunneler. Smittete personer må få en skikkelig skabb behandling for å bli friske igjen. Dette kan ShyToBuy tilby, med en ekstra fordel: hvis du syntes det er sjenerende å snakke om skabbmidden, er ShyToBuy den mest diskré plassen du kan få tak i kremer og salver for å behandle skabb.

Skabb er en middtype som blir overført fra person til person ved nær hudkontakt eller kontakt med felles objekter som klær, håndklær eller sengetøy. Skabbmidden kan nemlig leve en liten stund uten sin menneskelige vert. Levetiden til skabbmidd som ikke får nære seg av en levende vert er allikevel ikke veldig betydelig. Man trenger altså ikke vaske alle klær og sengetøy i huset hvis man får påvist skabb. Det holder å vaske det man nylig har brukt, og la det av klær som ikke lar seg vaske stå et par dager i et skap eller lignende.

Skabb er uansett svært smittsomt og vil dessuten gi deg et kløende og ubehagelig skabb utslett. I noen veldig få tilfeller kan barn og andre med nedsatt immunforsvar få skabb i ansiktet. Skabb i ansiktet vil derimot aldri ramme større barn eller voksne. Opplever noen å få skabb i ansiktet vil de allikevel kunne bli friske med en god skabb behandling. Skabb i ansiktet er i alle tilfeller ytterst sjeldent.

Heldigvis er en god skabb behandling bare noen klikk unna! Her hos ShyToBuy kan du få en skabb behandling som vil redusere smertefull kløe og drepe skabbmidden. Som et pluss er all skabb behandling som tilbys på ShyToBuy naturlig – og den vil komme i en diskré leveringspakke som du raskt vil finne utenfor døren din.

Hvordan forårsakes skabb?

Skabb overføres ved nær fysisk kontakt med en smittet person. Heldigvis kan ikke midd hoppe eller fly fra person til person. I de fleste tilfeller er smittekilden direkte og nær hudkontakt. Derfor vil familien til en smittet person raskt og nærmest uunngåelig også bli smittet. På samme måte kan smitte raskt spre seg i barnehager, skoler og sykehjem. Det er ikke et fasitsvar på hvor langvarig eller hvor mye kroppskontakt du må ha med en smittet person før også du blir smittet. Dette er avhengig av hvor mange skabbmidd som befinner seg på den smittede personen.

Siden skabb kan leve i opptil tretti-seks timer uten kontakt med en menneskelig vert, kan man også bli smittet ved bruk av sengetøy, håndklær eller andre klær som en smittet person har brukt.

Skabb er en rimelig uvanlig hudsykdom her i Norge – men den er likevel ikke sjelden. Skabb-smitte har en tendens til å komme og gå i bølger. Dette har noe med at når først én person er smittet, er sannsynligheten stor for at flere av personene i den smittede personens omgangskrets fort også blir det.

Hva er symptomene på skabb?

Får du intens, smertefull kløe og skabb utslett noe sted på huden din er disse vanlige tegn på skabb. Det er i midlertidig noen andre tegn du kan være på utkikk etter. Som alltid er det kun en lege som kan sette en definitiv diagnose – så er du i den minste tvil er det til legen du bør ta turen.

Fortsatt så er symptomene på skabb mer intense på kvelden hvor svetting og kløe blir forverret, huden får blemmer og det skapes små nupper som blir rød. Dette skjer ofte på de større delene av kroppen hvor det er fuktig og varmt. Sånne steder er blant annet håndledd, fingre, midje, kjønnsorganer, lår, albuer, hender, armhulen og mellom fingrene. For småbarn så lokaliserer skabb seg typisk på hals, nakke, hodebunn, ansikt, føtter og håndflatene. Personer som har fått skabb for første gang vil se symptomene etter 3-6 uker, mens tidligere utsatte vil merke dem i løpet av bare 1-3 dager.

Kroppens naturlige reaksjon på midden er at den blir hypersensitiv og dette vises og merkes i form av kløe og utslett. Dette vil bare bre seg over kroppen, jo mer midden sprer seg. Det er likevel viktig å skille mellom to forskjellige typer skabb. Den vanlige er den som har blitt nevnt så lang. Den andre mer ekstreme og aggressive er Skorpeskabb, hvor symptomer som skorper og avskalling av huden oppstår, noe som bør behandles hos legen.

Midd-tunneler

Skabbmiddhunnen vil ofte grave seg små tunneler i hudoverflaten din for å legge eggene sine. Disse kan ses på huden som fine, mørke eller sølvfargede linjer og kan være opp til én centimeter lange. De vanligste områdene hvor du kan se linjene etterlatt av skabbmidd er i den løse huden mellom fingrene og den indre overflaten av håndledd og hender. Du kan også se merker etter skabbmidd på føttene dine. Skabb i ansiktet kan også forekomme hos unge barn. I prinsippet vil skabb oppstå hvor som helst på huden, men de vil som regel forsøke å legge sine egg hvor det er varmt.

Kløe

Ofte blir hendene påvirket først. Den kløende følelsen vil deretter spre seg til andre områder. Du vil etter all sannsynlighet føle at du klør over hele eller nesten kroppen. Dette kommer sannsynligvis som følge av en slags allergisk reaksjon til skabbmidden. Kløe oppleves mer alvorlig om natten eller etter et varmt bad. Kløen du får som følge av skabb kan oppleves veldig ubehagelig og påtrengende, ofte så ille at du blir liggende våken lenge om natten.

Kløe er i midlertidig ikke det første symptomet du kan få av skabbmidd. Det kan nemlig ta flere uker før kroppen din reagerer på skabbmidden. Det betyr at fra du har blitt smittet til du opplever kløe kan det gå flere uker. Det er også slik en hel rekke personer kan bli smittet av skabbmidd før smitten oppdages. Skabb utslett er for det meste en følge av kloring forårsaket av den ekstreme kløen. Kløen kan effektivt lindres med en god skabb behandling. En slik skabb behandling kan du lett og raskt få gjennom ShyToBuy – her er det bare å velge deg frem til en naturlig skabb behandling som passer deg og din livsstil.

Skabb utslett

Skabb utslett er som oftest synlig etter at kløen på hud har startet. Skabb utslett blir som oftest synliggjort på huden som et flekkete, rødt utslett. Skabb utslett kan oppstå hvor som helst på kroppen. Ytterst sjelden kan unge barn få skabb i ansiktet, men skabbmidd vil raskt forsvinne med en god skabb behandling.

Flesteparten av de som rammes av denne hudsykdommen vil finne skabb utslett på innsiden av lårene, magen, rumpen og armhulene. I kvinner kan man også finne utslett mellom eller under brystene. Det er i midlertidig ekstrem sjeldent at skabbmidd finner veien til nakken eller hodet.

Husk at hudutslett kan komme som en følge av flere hudsykdommer enn bare skabb. Det er derfor viktig at du får påvist skabb før du begynner en skabb behandling. En skabb behandling vil tross alt ha svært liten effekt på symptomene dine hvis det ikke er skabb som forårsaker de!

Kutt eller sår

Kutt eller sår er ikke en direkte konsekvens av skabbmidden, men heller en følge av den intense kløen som midden forårsaker. I enkelte tilfeller vil den skadete hud bli infisert med bakterier. Da kan huden bli betent, og røde og varme brudd i huden vil oppstå. En tykk skorpe kan dannes på huden hvis du ikke får en god skabb behandling. Husk at man må få en god skabb behandling for å bli kvitt skabbmidden. Uten en skabb behandling vil skabbmidden fortsette å formere seg og symptomene dine vil bli verre.

Kløe og skabbutslett skyldes ofte en allergisk reaksjon på selve skabbmidden. Symptomene på skabb som du har lest om ovenfor kan først oppstå noen uker etter at skabbmidden har inntatt huden din. De kan også vedvare flere uker etter skabbmiddens død. For en hurtig lindring av smerte og for å drepe skabbmidden er det nødvendig med en skabb behandling.

Start her for en god skabb behandling

Det er viktig at du får en god skabb behandling raskt. Skabbmidden er ikke bare svært smittsom, men den er smertefull for alle som er smittet av den og forårsaker intens kløe. Hvis du ikke får en skikkelig skabb behandling er dette en hudsykdom som ikke bare kan utvikle seg, men også forverre seg over tid. Da blir også en skabb behandling vanskeligere.

Man kan behandle skabb og kløe enten ved hjelp av reseptbelagte legemidler fra lege eller ved hjelp av naturlige produkter. Her må du smøre deg med litt tålmodighet siden kløen dessverre kan fortsette i et par uker etter at skabbmidden og eggene er døde. Husk også at alle i samme husstand må få skabb behandling samtidig, uansett om de klør eller ikke. Selv om det ikke er nødvendig med en total rengjøring av alt som kan vaskes i huset, kan det være lurt å skifte på sengetøy og vaske brukte klær.

Det kan være ekkelt og sjenerende å tenke på skabb. Gjennom ShyToBuy kan du få adgang til en effektiv skabb behandling uten at du trenger å dra til et apotek for å kjøpe den. Alle ShyToBuy sine pakkeleveranser er diskré og vil raskt bli levert til døren din. Da slipper du å leve med ubehagelig, irriterende og sjenerende kløe og du vil dessuten få en god og naturlig skabb behandling.