Man - Fre | 10:00 - 15:00

21 40 37 85 Live Chat

Behandle hårtap i 20-årene

Å oppleve hårtap som ung kan være ganske dramatisk. Undersøkelser viser at menn som mister håret anses som mindre attraktive, inneha en dårlig personlighet og i tillegg regnes de for å være eldre enn det de faktisk er. Kvinner som opplever hårtap i ung alder opplever også mye av det samme, nemlig tap av selvfølelse. Det er dermed ganske trygt å anta at håret betyr mye for oss, både for selvbildet vårt og hvordan andre oppfatter oss. Skulle du være blant dem som opplever hårtap mens du enda er i 20-årene kan det være godt å vite at det finnes ting du selv kan gjøre for å forebygge hårtapet.

Hårtap og selvtillit

Undersøkelser har altså vist at hårtap i ung alder kan lede til både depresjoner og mangel på selvtillit. Det vi oppfatter som livskvalitet og antall hårstrå på hodet vårt henger altså sammen. Hva er så årsakene til at vi opplever hårtap i perioder av livet? For noen henger hårtap sammen med hormonelle forandringer i livet. Dette være seg svangerskap med dertil hørende amming, det kan være vekttap i forbindelse med en slankekur og det kan være bruk av medisiner. Vår vestlige livsstil med stress og dårlig kosthold er også en medvirkende årsak til hårtap.

Årsaker til hårtap i 20-årene

Visste du at hårtap kan være en reaksjon på noe som skjedde for opptil to måneder siden? Det betyr at dersom du opplever hårtap, må du ta en titt tilbake i tid for å finne ut av hva som kan ha forårsaket tapet. Stress er ofte den store synderen, ikke bare leder stress i seg selv til hårtap. Når vi stresser spiser vi gjerne dårligere og sover mindre. Dette fører til at hårfolikkene ikke får næringsstoffene de trenger for å produsere mer hår. Vinteren kan også være en tid der du opplever hårtap, rett og slett fordi hår og hodebunn ikke er så glad i de store temperaturforandringene denne årstiden innebærer. Om sommeren gjør sol og saltvann / klorvann håret porøst og dermed kan du ende opp med hårtap.

Slik behandler du hårtap

Det første du kan gjøre er å bruke pleieprodukter til håret, som er av høy kvalitet og inneholder styrkende og pleiende stoffer. Det kan også være en god idé å bruke hårføner og andre varmeapparater litt sjeldnere eller ikke i det hele tatt. Disse apparatene kan slite veldig på håret om de brukes hver eneste dag og det igjen kan lede til uønsket hårtap. Ikke børst eller gre håret ditt mens det er vått. Da er da det er svakest og du risikerer mer hårtap. Gre håret kun når det er tørt. Videre er det viktig å se på kostholdet ditt. Spist sunt og variert, slik at du får i deg alle vitaminer, mineraler og næringsstoffer som kroppen og håret har behov for. Håret ditt trenger mineraler, som jern, og vitaminer, som vitamin B, for å holde seg friskt og sterkt.

Det er hjelp å få

Det finnes også hjelp å få hos apoteker og i nettbutikker. Hos oss her så selger vi igrow laserhjelm som kan både forebygge hårtap og hjelpe deg som allerede opplever hårtap. Noen velger å bruke mye penger på å få håret tilbake ved hjelp av transplantasjoner, andre får satt til ekstra hår hos frisøren. Hvilken fremgangsmåte du velger avhenger både av økonomi, årsak til hårtap og om ditt hårtap er midlertidig eller permanent. Hos oss finner du mange rimelige produkter for hårtap. Uansett hvilken løsning du går for, så ta deg litt tid. Se om du kan oppdage årsakene til ditt hårtap. Er det stort, bør du antagelig ta en tur til legen for å få hjelp til å kartlegge årsakene. Når årsaken til ditt hårtap er funnet, vil det være lettere å finne en behandling som kan hjelpe.

Registrer
For Nyhetsbrev