FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
  • Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Slik kan du redusere strekkmerker med naturlige metoder

Strekkmerker er disse lange, smale strekene som kommer til syne på huden din. De skyldes som regel at huden har strekt seg for fort, som under voksefaser i ungdommen, under graviditet, slanking eller vektøkning.

Strekkmerker er noe som kan ramme alle, men kvinner er gjerne mer utsatt enn menn. Strekkmerker har en tendens til å dukke opp på magen, lårene, hoftene, brystene samt overarmene, men de kan også komme frem andre steder på kroppen. Selv om strekkmerker har en naturlig årsak, vil de fleste av oss gjerne bli kvitt dem eller i alle fall redusere synligheten så mye som mulig. Dersom du er en av dem som ønsker å gjøre noe med strekkmerkene dine, bør du fortsette å lese denne artikkelen. Vi skal nemlig ta for oss hvordan du kan fjerne eller redusere disse merkene med naturlige metoder.

Før vi kommer inn på hva du kan gjøre for å redusere eller fjerne strekkmerker, skal vi gi en nærmere forklaring på hva som skjer i huden din når strekkmerkene dannes. Huden vår består av tre lag. Det ytre laget heter epidermis, det midtre laget heter dermis og det dypeste laget heter hypodermis. Det er det midterste hudlaget strekkmerkene oppstår når bindevevet blir strukket mer enn det tåler.

Naturlige metoder for behandling av strekkmerker

Før du går i dusjen bør du gi huden din en omgang med en hampvott eller en børste egnet for dette bruk. Det setter i gang blodsirkulasjonen og fjerner også døde hudceller. En god skrubb to til tre ganger i uken vil også bidra til økt aktivitet i lymfesystemet, slik at nyrene får hjelp til å skille ut giftstoffer. Dette er også en ypperlig behandling om du sliter med cellulitter. Husk å børste i sirkler mot hjertet. Det beste er å begynne ved føttene og så arbeide seg oppover. Det er viktig å huske på at du må være forsiktig når du kommer til mageområdet. Vær oppmerksom på at du skal stimulere huden og ikke gjøre den irritert og sår. Bruk en god børste med langt håndtak, slik at du kommer til på ryggen og andre vanskelig tilgjengelige områder. Dette er faktisk en billig og flott måte å sørge for naturlig, vakker og glødende hud.

Det finnes også ulike kremer og geleer som kan hjelpe deg. Shytobuy.no tilbyr blant annet en krem som heter Remescar krem mot strekkmerker. Dette er et innovativt produkt basert på silikon. Ikke bare bidrar den til å redusere de strekkmerkene du allerede har, men den kan også forebygge at det oppstår nye. Skinception er et annet alternativ, som også selges hos Shytobuy. Dette er en krem på naturlige ingredienser som er ypperlig for å redusere strekkmerkene i det de oppstår. Kremen inneholder ingredienser som strammer opp huden og reparerer den. De fleste liker å smøre seg inn med gode kremer, og da er dette et godt valg. Du kan også fint kombinere en slik krem med, for eksempel, tørrbørsting av huden.

Kroppsskrubb og massasje

Å skrubbe kroppen med for eksempel kaffe, kan bidra til å redusere både cellulitter og strekkmerker. Dette er en noe du kan lage selv ved hjelp av grovmalte kaffebønner, sukker og smeltet kokosolje. Det dufter godt og etter noen uker merker du at huden blir både glattere og strammere.

Massasje er noe de aller fleste av oss liker. En god massasje øker blodsirkulasjonen, og dette er igjen med til å forhindre at nye strekkmerker kommer til. Det finnes også ulike behandlinger i skjønnhetssalongen som er beregnet for redusering av både strekkmerker og cellulitter, men disse behandlingene koster gjerne en del mer enn dem du gjør selv hjemme.

Trening og kosthold

Det beste du kan gjøre for huden din er å sørge for at den får nok vann samt de riktige næringsstoffer gjennom et variert og sunt kosthold. Det er blant annet viktig med de sunne fettsyrer, som Omega-3. Liker du å trene kan du fokusere på styrketrening av områdene mage, rompe, armer, hofter og lår. En veltrent kropp er mindre utsatt for strekkmerker, og kombinerer du trening og kosthold med gode behandlingsmetoder som kroppsskrubb og en flott krem kommer du langt i kampen mot strekkmerkene.