FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
  • Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Tannbleking: Veien til et hvitt naturlig smil

Et vakkert smil spiller en stor rolle for ditt utseende. Det er neppe overraskende at tannbleking er en av de mest ettertraktede kosmetiske inngrepene. Røyking, kaffe, te og vin er blandt de mest vanlige årsakene til at tennene dine blir misfarget. Hvis du er misfornøyd med flekker eller misfarging på tennene, kan du nå nyte gode resultater samt renere og hvitere tenner. Utfør blekingen i ditt eget hjem med produkter som er både kostnadseffektive, trygge og...

Hva er tannbleking ?

Tannbleking kan være en svært effektiv måte å få hvitere tenner på samt lysne den naturlige fargen på tennene uten å fjerne noe av tannoverflaten. Tannbleking vil ikke endre fargen på tennene fullstendig, men det kan lysne eksisterende skygger og gjøre tennene dine noen nyanser lysere. Så det er ikke så rart at mange velger å bleke tennene sine for å forbedre utseendet og skaffe seg det strålende hvite smilet alle drømmer om. Mange sier at det første folk legger merke til er smilet ditt, hvorfor ikke vise verden et hvitere og flottere smil? Faktisk er tannbleking en av de minst kostbare kosmetiske midler som er tilgjengelig på markedet for å forbedre et noe falmet smil. Det beste av alt er at du kan gjøre det hjemme, kan du utføre behandlingen akkurat når det passer deg. I tillegg kan du holde på helt til du har fått den fargen / nyansen du ønsker deg

Er tannbleking trygt og sikkert?

Generelt sett er tannbleking både trygt og sikkert fordi kjemikaliene som brukes til blekingen og som angriper de organiske molekylene ikke vil påvirke mineralstrukturen til selve tannen. Det er mange kliniske studier som støtter den generelle sikkerheten ved tannbleking. Det er dog mulig å oppleve noen midlertidige bivirkninger, som for eksempel ising i tennene.

De blekingsmidler som oftest brukes i tannbleking er produkter som hydrogenperoksid og karbamidperoksid. Sistnevnte er spesielt egnet for tannblekingssett som brukes hjemme, fordi det er en mer stabil forbindelse med vesentlig lengre holdbarhet. Det kan også bli liggende på tennene for lengre perioder med mindre risiko for følsomhet.

Hvorfor må jeg bleke tennene mine?

Det finnes en rekke grunner til at folk ønsker seg hvitere tenner og dermed velger tannbleking. Alle er forskjellige; og akkurat som håret vårt og hudfargen varierer, så varierer også fargen på våre tenner. Svært få mennesker har strålende hvite tenner, og tennene kan i tillegg bli mer misfarget etter hvert som vi blir eldre. Med alderen blir emaljen på

tennene tynnere og mer gjennomsiktig, og det indre laget, kalt dentin, blir mørkere. Tenner absorberer også farget væske gjennom hele livet. Det vil si at slike ting som kaffe, te, alkohol og brus vil misfarge dine tenners overflate over tid. Solbær, blåbær og røyking er andre ting som kan forårsake flekker på tennene dine. Med andre ord har kostholdet ditt mye å si for hvordan smilet ditt ser ut.

Noen kan også ha flekker under overflaten, noe som kan være forårsaket av visse typer antibiotika eller små sprekker i tennene som tar opp flekker.

Hva innebærer tannbleking?

Din tannlege vil være i stand til å fortelle deg om en behandling er egnet for deg og dine tenner. Først vil tannlegen sette et gummiskjold eller en gel på tannkjøttet for å beskytte det. Deretter vil de bruke whitening produkter på tennene, og dette gjør de ved hjelp av spesiallagede skinner som passer inn i munnen. Det blir på samme måte som med en tannbeskyttelse.

Profesjonell bleking er den mest vanlige metoden for tannbleking. Men de kan både være ganske dyre og, ikke minst, tidskrevende. Det er ikke alltid lett å få tid til mange besøk hos en tannlege i en ellers travel hverdag.

Hvilke andre metoder finnes det for tannbleking?

Det finnes laserbleking eller såkalt «power whitening», som det også kalles. Under denne prosedyren blir en beskyttelse plassert over tennene for å beskytte selve tannkjøttet, og produktet som skal bleke tennene blir malt på disse. Deretter blir tennene utsatt for lys eller laser, som vil aktivere kjemikaliene i produktet. Lyset påskynder reaksjonen til produktet og fargeendringen kan dermed oppnås raskere. Tannbleking ved hjelp av laser sies å kunne gjøre tennene dine opptil fem eller seks nyanser lysere. Men disse kjemikaliene er forholdsvis dyre og dessverre kan de også forårsake sensitive tenner.

Hva med tannbleking hjemme?

Det kan kanskje virke litt overveldende og skremmende å skulle ordne tannbleking hjemme. Mange er redd for at dersom man skulle gjøre noe galt eller velge et dårlig produkt, så kan man risikere å få flere hull i tennene sine fordi man har slitt bort emaljen. Det finnes mange svært gode tannblekingssett tilgjengelig på markedet, som alle kan brukes i avslappede og komfortable omgivelser hjemme hos deg selv. Produktene til hjemmebruk er like skånsomme som de tannlegen bruker, men de er ofte mindre tidskrevende og du kan foreta tannbleking hjemme i stedet for å måtte gå til tannlegen opptil flere ganger. I tillegg vil det også være mye rimeligere å gjøre denne jobben selv. Mange av produktene som er tilgjengelige på dagens marked har gjennomgått kliniske tester som viser at de er både trygge og sikre i bruk. Tannbleking bør foretas på fornuftig vis, og med det mener vi at du ikke skal bli så besatt av å få hvitere tenner at du overdriver bruken. Gjennomfører du behandlingen slik det står beskrevet i bruksanvisningen som følger med, vil den holde i alt fra et til fire år, avhengig av din livsstil og kosthold. Sjekk hos tannlegen at du ikke har hull i tennene før du begynner med blekingen.

Populært med tannbleking som kan gjøres hjemme

Skal du gjøre tannblekingen selv, har du flere produktvarianter å velge mellom. Du kan blant annet benytte deg av en såkalt tannblekingspenn eller du kan bruke tannskinner. Tannblekingspennen gir et raskt resultat, og passer godt for alle som er litt utålmodige. Husk at resultatene og tiden det tar for å oppnå dem vil variere fra person til person. Uansett hva du skulle ende opp med å velge, vil ikke prisen bli like høy som hos tannlegen. Føler du seg usikker fremfor oppgaven kan du utføre behandlingen hjemme i samråd med din egen tannlege. Du bør uansett ta et tannlegebesøk før du setter i gang og sjekke at du ikke har noen hull samt at tennene tåler blekingen du har tenkt å utsette dem for. Skulle du være plaget av det vanlige problemet med ising i tennene, bør du ordne opp i dette før du begynner prosessen med å bleke tennene dine og skaffe deg et enda flottere smil.

Gelen som bleker tennene inneholder blant annet en aktiv ingrediens som brytes ned når den kommer i munnen din. Dermed frigjør den oksygen, som igjen reagerer med flekkene og misfargingen som befinner seg på tennene dine. Dette skaper en reaksjon som oksiderer flekkene og gjør tennene dine flere nyanser hvitere på en skånsom og trygg måte. Verken kunstige tenner, kroner, broer eller fyllinger påvirke av tannblekingen. Dette gjelder både for den du gjør hjemme og den som tannlegen tar seg av. Det anbefales ikke at tannbleking gjøres av gravide eller ammende kvinner. Ønsker du likevel å bleke tennene dine, bør du ta en prat med din lege før du setter i gang. Tannbleking anbefales heller ikke til barn og unge under 16 år.

Hvor lenge holder tennene seg hvite og vakre?

Hvor lenge tannblekingen vil vare avhenger av mange ulike elementer, som blant annet kosthold, livsstil, tennenes materialtetthet, og hvilket produkt du velger å bruke. Velger du å utføre blekingen hos tannlegen vil du antagelig bare trenge å få vedlikehold blekingen noen ganger i året. Gjør du det hele hjemme, kan det hende du må vedlikeholde jobben litt oftere. Det hele vil avhenge av de tidligere nevnte elementene samt hvilken tannlege og hvilket produkt du bruker. Før du går i gang med jobben kan det være lurt å forberede seg litt. Puss og rens tennene dine, slik at all smuss er borte. Det vil definitivt sørge for at sluttresultatet blir mye bedre. I de første dagene etter at du har foretatt behandlingen, bør du være forsiktig med mat- og drikkevarer som te, kaffe og rødvin. Dersom du røyker bør du prøve å holde deg unna røyk i denne perioden.

Kjerringråd for deg som vil ha hvitere tenner uten bleking

Skulle du være av typen som ikke synes at kjemisk behandling av tennene er noe for deg, enten du gjør det selv eller går til tannlegen, kan du benytte deg av andre gode råd og triks. Først og fremst finnes det både tannkrem og munnskyll som inneholder midler som bidrar til å fjerne misfarging slik at du får hvitere tenner. Disse bør da brukes både morgen og kveld samt hver eneste dag. Er du glad i grønnsaker som gulrot og sellerirot eller frukter som pære og eple, kan det være et godt råd å begynne å spise mer av dette. Spyttproduksjonen disse matvarene setter i gang i munnen din sies å skulle kunne bidra til å fjerne flekker du har på tennene dine. Et annet godt råd, om enn litt kjedelig er selvfølgelig å holde seg unna brus, tobakk, kaffe, te og alkohol. Det er jo disse som er blant de helt store synderne når det gjelder å sette farge på tennene våre.

Slik utfører du selve tannblekingen

Om du velger å bruke skinner, må du først og fremst forme dem etter dine egne tenner. Dette kan du gjøre ved å holde skinnen i varmt vann i opptil 10 sekunder. Da blir den myk og fleksibel nok til at du kan forme den etter dine egne tenner. Sørg for å bruke fingrene til å trykke hardt mot skinnene. På baksiden kan du ta tungen til hjelp. Så fort skinnen er formet, lar du den herde i munnen før du tar den ut. Skulle du ikke være fornøyd med avtrykket av tennene og formen på skinnene, er det bare å gjenta prosessen med det varme vannet noen ganger til. Skinnen skal kun dekke tennene, den skal ikke gnage seg opp i tannkjøttet. Gjør den det må du ta en saks og klippe den kortere. Den kan også kortes ned i lengden dersom du har behov for det. Før du går i gang med å bleke tennene dine må du huske på å pusse dem, slik at de er rene og uten skitt som kan ødelegge resultatet ditt. Da er det ikke lenge før du har et vakkert smil å pynte deg med!

For å bleke tennene må du fylle gel i tannskinnen. Det trengs rundt 0,50 ml for hver behandling. Noen velger også å bare bleke de fremre tennene, da det som hovedregel er disse som synes når du skal smile til verden. Når gelen er på plass setter du skinnen over tennene. Press lett, og om du skulle få gel på tannkjøttet er det bare å tørke det bort. Tannskinnene må være på i mellom 30 til 120 minutter og fullendt behandling vil ta mellom 10 og 30 timer. Lengre behandlingstid vil gi raskere resultat, men begynn forsiktig og øk heller på etter hvert. Du gjentar prosedyren inntil du har fått det resultatet du ønsker deg. Husk at produktene varierer og derfor kan også fremgangsmåten variere litt. Les derfor alltid bruksanvisningen nøye for du begynner. En tannskinne av høy kvalitet er produsert av klar plast, og i tillegg er den både myk og fleksibel. Dermed slipper du å oppleve at tannkjøttet ditt blir irritert under behandlingen.