• Handle med trygghet!

  Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

 • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

  For hele Norge

 • Beskyttelse av kundedata

  Dine data er trygge og sikre med oss

Ønsker du å holde lenger i senga? Du er ikke alene!

Spør du deg selv ofte hvordan holde ut lenger i senga? For tidlig ejakulering er faktisk er en av de mest vanligste seksuelle problemene menn har i vår moderne tid, men heldigvis finnes det en rekke metoder du kan prøve - både ved hjelp av teknikker og naturlige produkter.

Hva er tidlig sædutløsning?

Det er mange menn som fra tid til annen opplever at de kommer for fort. Så lenge dette kun er noe som inntreffer ved sjeldne anledninger, er det ingen grunn til å uroe seg. Dersom dette derimot er noe som skjer regelmessig, kan dette være et tegn på at du har tilstanden som medisinsk kalles prematur ejakulasjon.

For tidlig sædavgang (prematur ejakulasjon) foregår ved at sæduttømming skjer raskere enn ønsket ved enten samleie eller annen form mastrubering. Tiden før utløsning oppstår kan variere, og grunnen kan være mange. Først og fremst kan dette innebære antall penetrasjoner inn i vagina, men det kan også være fra du fører penis inn i vagina til du kommer. Videre kan det også handle om din seksuelle partner kan oppnå klimaks, også kalt orgasme, før du selv har muligheten. En ting har disse faktorene til felles: Ikke kan dette bare være frustrerende for personen det angår da dette er ukontrollerbart, men kan også oppleves som pinlig ovenfor partneren.

Et vanlig seksuelt problem

Prematur ejakulasjon er ikke så uvanlig som du kanskje tror. Enkelte eksperter på temaet mener at dette fenomenet rammer omtrent 30 % av alle menn, og det er et av de mest vanlige seksuelle problemene som finnes. Til tross for at det er såpass vanlig er dette et tabubelagt emne, som veldig mange kvier seg for å oppsøke en lege om.

Årsakene til for tidlig ejakulasjon menn kan være flere, og de består ofte av en blanding mellom både psykiske og biologiske faktorer. Dersom du også har erektil dysfunksjon, altså problemer med å få reisning, vil dette også kunne være en av faktorene til at du har problemer med å holde ut lenger i senga.

I likhet med at det finnes flere årsaker til at du kommer for tidlig, finnes det også flere behandlingsmetoder. For mange vil det være nyttig å kombinere flere metoder, som innebærer både medisiner, rådgivning samt det å lære slike seksuelle teknikker som kan bidra til å forsinke utløsning.

Behandling av for tidlig utløsning

Det er en rekke mulige behandlinger for de som strever med tidlig utløsning og ønsker å få vite hvordan holde lenger i senga. Behandlingene finnes i form av teknikker som kan testes ut hjemme enten alene eller ved hjelp av din partner. Har du prøvd dette eller kun leter etter naturlige rettsmidler, så er det mange av disse som utviklet på markedet. Lengter du kun etter å få lengre ereksjoner, så kan du også lese om dette her. Mot tidlig ejakulering hos menn kan du blant annet ta nytte av disse forebyggende tiltakene:

 • Delay spray: Dette er en innovativ spray som er naturlig og utviklet på den måten at den skal sprayes på penis før samleie. Denne spesielt formulerte sprayen dermed forårsaker forsinkelser av uttømming av sæd ved å bedøve området. Ønsker du å prøve noe lignende kan du også kjøpe delay våtservietter. På markedet finnes det enkle, effektive måter å lokalbedøve penis for å hjelpe til med forsinket utløsning.
 • Start og stopp teknikken: Denne teknikken kan man benytte seg av under samleie og er en populær teknikk for de som strever med prematur utløsning. Dette gjør du ved å klemme penishodet i 10 sekunder før du merker at du når klimaks. Deretter slipper du, og fortsetter samleiet slik som før. Ønsker du å krydre opp sexen kan du også få partneren din involvert. Start og stopp teknikken kan du benytte deg av flere ganger under akten.
 • Onanere én til to timer før samleie: Av og til kan det enkleste oftest være det beste. Ved å onanere en til to timer før sexen, kan dette mulig redusere tidlig utløsning. Ulempen med dette kan være at spontan sex ikke blir like enkelt, og derfor kan det bli foretrukket hjelpemidler slik som nevnt ovenfor.
 • Fokuser på din partner først: Det enkleste er oftest det beste, sies det. Istedenfor å benytte seg av sex først, så kan du kjærtegne din partner. Dette bidrar til stimulering av kjønnsorganet, og som selvsagt, leder til opphisselse. Når det nesten kommer for partneren - start den seksuelle økten. På denne måten kan du best mulig sikre at dere begge to oppstår en klimaks sammen.

En åpen og ærlig diskusjon kan også bidra til forståelse og for mange er tidlig utløsning kun en fase i livet. Det finnes også mange ulike matvarer som skal sies å hjelpe til med å forebygge en tidlig utløsning. Matvarer mot prematur sædavgang kan du lese mer om her. Føler du at du har utforsket de fleste metoder for hvordan holde lenger i senga, så kan det være lurt å oppsøke en lege.

Slik kan du benytte deg av start/stopp metoden

Sammen med din partner kan du jobbe med hvordan holde ut lenger i senga. Når dere begynner å jobbe med dette, skal dere ikke ha samleie. I alle fall ikke til å begynne med.

Den aller første øvelsen går ut på at du skal la din partner onanere deg. Du skal være helt passiv og kjenne etter. Rett før du føler at det kommer til å gå for deg, skal du be partneren stoppe for deretter å klemme rett under hodet til penis. Hold i rundt ti sekunder. Etter hvert som dere utfører denne øvelsen vil du klare å si stopp før det går for deg.

Når utløsningsfølelsen er vekk, begynner dere på nytt. Gjenta denne øvelsen minst fem ganger før du blir onanert helt til det går for deg.

Øvelse nummer to

Dere kan starte med øvelse nummer to så snart dere føler at dere har kontroll over den første oppgaven. Du skal ligge på ryggen og være passiv mens dere har intimt samvær. Partneren din skal sitte oppå deg og bevege seg opp og ned. Rett før det går for deg, sier du fra slik at hun kan stoppe og klemme rundt penis slik hun gjorde i øvelse nummer to. Gjenta dette minst fem ganger før dere tillater at det går for deg.

Dette er en metode som vil trene deg opp i å utsette orgasmen. Sammen med andre behandlingsformer, vil dette være til god hjelp når du ønsker å holde ut lenger i senga.

Hva er erektil dysfunksjon?

Litt lenger opp i artikkelen nevnte vi ordet erektil dysfunksjon. Dette er en tilstand som kan ramme menn, der forekomsten øker med alder. Erektil dysfunksjon skyldes flere årsaker, og betyr at det er vanskelig å oppnå eller beholde en penis som er hard nok til å gjennomføre et samleie som ender med sædutløsning i skjeden.

Noen av de vanligste årsakene til dette problemet er psykiske faktorer som depresjon og prestasjonsangst. Ettersom menn blir eldre synker produksjonen av det mannlige hormonet testosteron, og dette kan påvirke ereksjonen.

Fysiske årsaker kan være slike ting som skader, sykdom eller hormonforstyrrelser. Diabetes er en av sykdommene som kan medføre erektil dysfunksjon, det samme gjelder Alzheimers, Parkinsons, MS eller hjerneslag. Lurer du på hvordan holde ut lenger under samleie, så er røyking og for mye alkohol over lengre tid to faktorer som vil påvirke nettopp utholdenheten så vel som ereksjonen.

Oppsøk lege

Ønsker du å finne ut hvordan holde ut lenger i senga, så er det lurt å oppsøke lege. Det er stor sannsynlighet for at du sammen med legen din kan finne frem til en behandlingsmetode som fungerer. I tillegg kan problemer med ereksjonen være et tegn på alvorlige problemer, som åreforkalkning. Slike ting er det viktig å oppdage i tide, selv om utgangspunktet for å gå til legen kan kjennes pinlig.

Både legemidler, livsstilsendring, samtaleterapi, vakuumpumpe og andre typer behandlinger kan være nyttige når det kommer til erektil dysfunksjon.