• Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Ulike hårtapsmønster

Flere kvinner og menn sliter med håravfall. Det finnes forskjellige grunner til ulike hårtap. I denne artikkel skal vi se på de ulike hårtap mønster både hos kvinner og menn.

Er det et mareritt for deg å kamme håret? Skremmer det deg å bare se en kam?

For det første er det viktig å ha en grunnleggende forståelse om hårvekst. Den gjennomsnittlige hodebunnen inneholder om lag 100.000 til 150.000 hår. Den normale hår livssyklus varer fra 2 til 3 år . På ethvert gitt tidspunkt, er omtrent 90% av håret på hodebunnen i vokse fase og omtrent 10 % av håret er i en hvilefase . Etter 2-3 måneder, vil hårene i hvilefase falle av og nytt hår begynner å vokse i stedet . Det er vanlig å miste litt hår hver dag. Du mister omtrent 100 hårstrå hver dag. Noen kan oppleve mer enn normalt hårtap . Slike delvis eller fullstendig tap av hår kalles alopecia. Forstå hårvekst syklusen

Involutional Alopecia

Frekvensen av hårvekst blir redusert når du blir eldere, slik at tykkelsen samt volum også reduseres. Denne type hårtap kalles involutional alopecia, hårsekkene gradvis går mot telogen (hvile ) fase. Den gjenværende håret blir kortere og færre i antall , noen ganger også sprø. Hairmax laser kam kan brukes til å forbedre blodsirkulasjon i hodebunnen og dermed hjelpe med hårvekst.

Telogen effluvium

Noen ganger kan det hende at du opplever en forbigående hårtap noe få uker til måneder etter en stresset episode som fødsel, feber , alvorlig sykdom , stress eller plutselig vekttap , noe som reduserer gradvis i løpet av få måneder. Slike type hårtap kalles telogen effluvium. Dette skjer på grunn av endringer i vekstsyklus av hår, når et stort antall av hår går inn i hvilefasen( telogen ) på samme tid.

Mannlige og kvinnelige hårtap

Dersom du er en mann med en reduserende hårfeste og om du merker at håret fra kronen forsvinner gradvis, kan det være at du bli lider av androgen alopeci (også kalt mannlig mønster skallethet). I denne tilstanden, kan du oppleve hårtap så tidlig som i tenårene eller tidlig i 20-årene. Menn med androgen alopeci merker kanskje hårtap på toppen av hodebunnen og spesielt langs templene. Den typiske mønsteret begynner ved hårfestet som deretter flyttes gradvis bakover og danner en "M" -form. Etter hvert blir håret finere, kortere og tynnere og skape et U-formet mønster av hår rundt sidene av hodet. Miniatyrisering av hår (progressiv minskning av hår diameter og lengde er en reaksjon på hormoner) er karakteristisk for androgen alopeci. Hårsekker som produserer sunt hår begynner å produsere tynnere, kortere, mer sprøtt hår med svakere skaft. Det er en genetisk disponert tilstand som kan påvirke både menn og kvinner. Flere nå behandler hårtap med hairmax lasercomb som styrke hårets helse og vitalitet.

Hvis du er en kvinne med generell fortynning av håret over hele hodebunnen, omfattende hårtap på kronen og foran, kan det hende at du lider av kvinnelige mønster skallethet. Hår skille kan bli større med tiden. Som hår tynning oppstår, blir hodebunnen gradvis mer synlig. Håravfall sjelden utvikler seg til total eller nær total skallethet. Du kan legge merke til hårfortynning i 20-årene , men du ser merkbar tynning inntil 40-årene eller senere fordi tempoet til hårtap har en tendens til å skje gradvis.

Patchy håravfall

Hvis du har et barn eller er en ung voksen med en til to helt glatte, runde flekker av hårtap på hodebunnen, kan det hende at du lider av alopecia areata eller patchy håravfall. Hårtap kan også ses i øyenbrynene , armer , ben eller ansiktshår. Det er ofte plutselig i utbruddet , og håret vokser vanligvis tilbake i løpet av seks måneder til et år . Imidlertid , når håret vokser tilbake i ett område , kan den falle ut i en annen. I noen kan håret bli tynnere uten patchy skallethet . Alopecia areata er generelt ansett som en autoimmun tilstand, hvor kroppen angriper sitt eget hårsekker.

Tinea capitis

Tinea capitis (ringorm i hodebunnen) er en soppinfeksjon i hodebunnen som vanligvis rammer barn i skolealder og går bort i puberteten. Det er sjelden hos friske voksne. Det omfatter bare hele eller deler av hodebunnen. Håret faller av på områder som er infisert forårsaker skallet skalp med små svarte prikker. Huden har betent (rød hoven), runde, skjellende områder med pus-fylt sår kalles kerions. Barnet kan ha en lav grad av feber eller hovne lymfeknuter i halsen. Det er smittsomt og kan spres fra å dele kammer og hatter. Straks infeksjonen er helbredet, håret vokser tilbake.