FÅ ET GRATIS PRODUKT NÅR DU BRUKER 500KR ELLER MER
  • Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Ulike typer arr alle bør kjenne til

På den ene siden er det slik at alle arr har en historie å fortelle. De er bevis på hendelser, alvorlige eller mindre alvorlige, som du har opplevd en eller annen gang. Samtidig er de ofte noe vi ikke er så glade i. Å ha arr på kroppen er noe som ofte kan ødelegge selvtilliten, spesielt om de er på steder der de er lett synlige. I tillegg er mange arr også smertefulle. Det finnes flere ulike typer arr og dermed også flere typer behandling.

Arr skyldes endringer i hudvevet, og når de hvite blodcellene angriper bakteriene oppstår det endringer som gjør at arret blir mer synlig. Unge mennesker har mer elastisk hud og derfor heler de bedre og raskere enn eldre mennesker. Både medisiner og prevensjonsmidler kan sørge for at arr kan bli tydeligere enn de har vært før. Andre ting som virker inn på arrets utseende er blant annet hvor på kroppen det befinner seg, huden din og hvor dypt det er.

Atrofiske og hypertrofiske arr

Dette er små fordypninger som gjerne har en rund form. De ligger rett under overflaten på huden og oppstår fordi hudens helingsprosess blir avbrutt. Dette er det som skjer når man får arr etter kviser eller vannkopper. Hypertrofiske arr er mest vanlig blant unge mennesker, etter brannskader samt hos mennesker med en mørk hudfarge. Denne formen for arr er gjerne rødt, tykt og forhøyet. Det kan også være smertefullt eller klø. Slike arr oppstår etter selve skaden, og helingsprosessen kan ta et helt år.

Andre typer arr

Keloider er den tredje formen for arr. Disse oppstår også gjerne hos unge mennesker eller hos de med mørkere hudtyper. Arrene er gjerne tykke, har en rund form og et arrvev som er uregelmessig. Arret oppstår gjerne lenge etter selve skaden og det kan spre seg utover det området som er skadet. Keloider kan fjernes med kirurgi, enkelte arr av denne typen kan også behandles med flytende nitrogen slik at de mister den røde fargen raskere.

Strekkmerker er noe de fleste mennesker får en eller annen gang i livet. De oppstår når huden strekkes for fort, som dersom du går raskt opp i vekt, er gravid eller vokser så raskt i tenårene at huden ikke klarer å følge med. Strekkmerker oppstår gjerne på hoftene, lårene, magen og armene. De fleste kommer seg gjennom tenårene og kviser uten arr, men noen kviser av den mer alvorlige typen etterlater seg arr.

Behandlinger av arr

Det finnes mange måter å behandle arr på. Noen av metodene handler om kirurgi og andre metoder er produkter du kan bruke hjemme hos deg selv. Så snart du har funnet ut hva slags type arr du har, kan du gå til en hudpleier og få hjelp til å finne den rette behandlingen. En av behandlingsmetodene du kan velge er kremer og geleer som er laget for å jevne ut arr fra mindre sår. Hos shytobuy.no finner du mange ulike produkter som Remescar silikone scar stick. Dette er en stift som kombinerer både medisin og kosmetikk, og gjør huden glatt og myk. Dersom huden din er sensitiv bør du kanskje kontakte en hudspesialist før du velger produktet for deg.

Behandling med vitamin C kan bidra til å redusere mørke pigmenter. Serum med dette vitaminet er enkelt å få tak i, og du smører det altså rett på arret. Elskere av naturmedisin sverger til sitronjuice for å bleke arr. Bland like deler sitronjuice, rosevann og glyserin og ha det i en flaske. Bruk det på huden din hver eneste dag, helst om kvelden slik at det kan virke over natten.

Andre metoder

Foretrekker du behandling hos profesjonelle kan du velge både dermabrasion, altså sliping av huden eller kjemisk peeling. Begge disse behandlingene må utføres av profesjonelle hudpleiere. Laserbehandling er populært fordi det virker raskt og huden heler raskere enn ved de andre behandlingsmetodene.