• Handle med trygghet!

    Kjøp nå, betal når du har mottatt produktet.

  • Gratis frakt for verdi over 499 kr*

    For hele Norge

  • Beskyttelse av kundedata

    Dine data er trygge og sikre med oss

Ulike Typer av Rosacea

På grunn av den potensielle kompleksitet av rosacea, har det blitt klassifisert i undertyper i henhold til tegn og symptomer som ofte forekommer sammen, og pasienter kan ha egenskapene av mer enn en subtype samtidig. Mens legen din vil gi deg medisinsk behandling til dine individuelle behov, kan andre behandlingsalternativene bli bruk avhengig av nivå av alvorlighetsgrad.

SUBTYPE 1 – Rødhet i ansiktet

Subtype 1 (erythematotelangiectatic) rosacea er preget av rødhet i ansiktet. Synlige blodkar kan også være til stede, og ubehanf i ansiktet er også vanlig.

Denne type Rocacea er vanskelig å behandle med medisinsk behandling, det kan være spesielt viktig for deg å identifisere og unngå livsstils og faktorer som utløser rødhet eller irritert hud.

Utseendet til rødme, rødhet og synlige blodkar kan også bli skjult med kosmetikk, og ubehag i ansiktet kan behandles med riktige hudpleie.

Synlige blodkar og alvorlig rødhet kan reduseres med laser eller IPL behandling. Flere økter er vanligvis nødvendig for tilfredsstillende resultater.

I spesielle tilfeller kan omfattende rødhet og rødme bli moderert gjennom bruk av visse legemidler og naturlig behandlinger.

SUBTYPE 2 - Flekker og Kviser

Subtype 2 ( papulopustular ) rosacea er preget av vedvarende rødhet i ansiktet og akne -liknende flekker og kviser, og blir ofte sett etter eller samme som subtype 1. I motsetning til subtype finnes det en rekke medisiner som har blitt grundig studert og godkjent for denne type form rosacea, og kan også brukes på en langsikt for å forhindre tilbakefall av symptomer.

I milde til moderate tilfeller, foreskrive leger ofte oral antibiotika og aktuell rosacea terapi for å bringe tilstanden under umiddelbar kontroll, etterfulgt av langvarig bruk av lokal terapi alene for å opprettholde remisjon. En versjon av en muntlig antibiotika med mindre risiko for mikrobiell resistens er også utviklet spesielt for rosacea og har vist seg å være trygt for langsiktig bruk. Rosarex er effektiv tabletter som hjelper med rosacea. Det finnes også andre naturlige og effektive behandling av Rosacea

I alvorlige tilfeller kan høyere doser av oral antibiotika forskrives , og andre midler kan brukes til pasienter som er ikke svarer til konvensjonelle behandlinger.

SUBTYPE 3 - Hud fortykning

Subtype 3 ( phymatous ) rosacea er preget av huden fortykning og utvidelse, oftest rundt nesen. Selve om milde tilfeller kan behandles med medisiner, kreves det kirurgi for moderat til alvorlig tilfeller. Et bredt spekter av kirurgiske alternativer er tilgjengelige, og en kirurgisk laser kan anvendes som en ublodig skalpell for å fjerne overflødig vev, og reforme nesen, ofte etterfulgt av dermabrasjon.

SUBTYPE 4 – Øye Irritasjon

Subtype 4 ( okulær ) rosacea er preget av ett av mange øyesymptomer, inkludert en vannaktig eller blodskutte utseende, svie eller stikking, tørrhet, kløe, lysfølsomhet og uklart syn. En historie av å ha styes er en sterk indikasjon på det, i tillegg til å ha " tørt øye " eller blefaritt.

Behandling for mild til moderat okulær rosacea kan inkludere kunstige tårer, antibiotika og daglig rensing av øyevippene med baby shampoo på en våt vaskeklut. Mer alvorlige tilfeller bør undersøkes av en øyelege, som kan foreskrive behandlinger.